Как да изтриете тапет от вашия iPhone

Ключови изводи

  • Стъпките за изтриване на тапет на iPhone са прости: натиснете продължително върху тапета от заключения екран, плъзнете наляво или надясно, за да видите предишни тапети, плъзнете нагоре върху този, който искате да изтриете, и докоснете иконата на кошчето.
  • Изтриването на тапет на iPhone от заключения екран не премахва оригиналната снимка, така че можете безопасно да изтриете тапети, без да губите изходното изображение.

Ако сменяте тапета на своя iPhone често, вероятно ще имате дълъг списък от стари тапети, които вече не използвате. Какъв е смисълът да задържите тези, които вече не ви интересуват? По-долу обясняваме как да изтриете тапети от вашия iPhone, за да намалите бъркотията.

  Как да активирате материал, който проектирате на вашия Chromebook

Как да изтриете тапет на iPhone от заключения екран

Съвременните версии на iOS нямат опция за изтриване на тапети на iPhone от приложението Настройки. Там можете само да добавяте или персонализирате тапети.

За да изтриете тапет на iPhone, ще трябва да се насочите към заключения екран. За да направите това, просто натиснете страничния бутон, за да поставите устройството си в режим на заспиване, след което го натиснете отново, за да го събудите и да покажете заключения екран. Като алтернатива можете да отворите Центъра за уведомяване, като плъзнете надолу от горния ляв ъгъл на екрана.

И в двата случая натиснете продължително някъде върху тапета на заключения екран (устройството ви трябва да е отключено, за да отворите менюто на тапета). Сега плъзнете наляво или надясно, за да видите миналите си тапети. Плъзнете нагоре върху тапета, който искате да изтриете. Докоснете иконата на кошчето и изберете Изтриване на този тапет, за да потвърдите.

  Изтриване на историята на сърфиране, свързана с конкретна заявка [Chrome]

Изтриването на тапет на iPhone премахва ли и оригиналната снимка?

Бъдете сигурни, че премахването на вашия iPhone тапет от заключения екран не изтрива изходното изображение.

Да приемем например, че сте направили снимка на вашето дете или домашен любимец и сте я запазили в приложението Снимки. Използването на снимката като тапет на вашия iPhone и изтриването на този тапет по-късно няма да повлияе на оригиналната снимка в Снимки.

Ако обаче вече сте изтрили оригиналното изображение в Снимки, изтриването на тапета на вашия iPhone ще го премахне и ще направи изображението недостъпно.

  10 най-добри задоволителни специализирани сървърни хостинга за всеки

В момента няма начин да запазите тапет на заключен екран на iPhone в приложението Снимки. Можете да направите екранна снимка на заключения екран на вашия iPhone, за да имате копие на снимката, но няма да е перфектно. Ще бъдат включени и елементи като дата и час. Следващата най-добра опция е да използвате резервно копие, за да възстановите изтритите снимки на вашия iPhone.

Въпреки че можете да използвате или приложението за заключване на екрана, или приложението за настройки, за да промените тапета на вашия iPhone, можете да изтриете тапет само от заключения екран на iOS или центъра за уведомяване. Докато имате оригиналната снимка, запазена в приложението Снимки, не е нужно да се притеснявате, че ще загубите любима снимка, дори когато изтриете тапети от вашия iPhone.