Как да изтриете паролата си във Facebook, съхранена от Windows 10


Социалните медии се превърнаха в толкова важна част от живота на хората, че операционните системи, както настолни, така и мобилни, са интегрирали популярни услуги като Facebook и Twitter точно в тях. Когато се направи правилно, тъй като са на Android, iOS и OS X, те не са проблем. Windows 10 го прави различно, много различно. Може да ви изненада да научите, че дори и да не сте влезли в приложението Facebook и Edge не е съхранил вашите идентификационни данни за влизане, Windows 10 все още може да запази вашето потребителско име и парола. Когато влезете в приложение, като Deezer, чрез вашия акаунт във Facebook, Windows 10 автоматично ще попълни както полетата за потребителско име, така и за парола вместо вас, ако наистина го има запазено. Ето как можете да го премахнете за постоянно от вашата система и да погледнете откъде е дошъл.

  Как да активирате и управлявате AutoPlay в Windows 10

Отворете контролния панел и отидете на Потребителски акаунти. Щракнете върху Управление на уеб идентификационните данни и ще можете да видите информацията за вход, която е запазена за безброй акаунти. Добрата новина е, че може да сте в състояние да разберете кое приложение го е съхранило, тъй като Windows 10 го идентифицира, когато може. В моя случай това беше неизвестно приложение. Разгънете информацията за вход от стрелката за падащо меню и щракнете върху бутона „Премахване“ в долната част, за да премахнете информацията.

  Как да конфигурирате бутона за захранване, за да изключите дисплея в Windows 10

Притеснителното тук е, че ако щракнете върху бутона „Покажи“, всъщност можете да видите паролата си във Facebook. Ако случайно оставите системата си отключена, рискувате да разкриете паролата си на някой, който знае къде да я търси.

Ако някога позволите на Edge да запази вашите идентификационни данни във Facebook, тогава простото им премахване от Edge ще гарантира, че те ще бъдат премахнати от Windows 10, но същото не може да се каже за други приложения, които, както се вижда по-горе, Windows 10 не успява да идентифицира понякога. Малко вероятно е Edge или дори приложението Facebook да са виновни, така че единственото нещо, което може да се направи, е да бъдем избирателни с приложенията, с които влизаме във Facebook.

  Как да направите екранна снимка на заключения екран и екрана за влизане в Windows 10

x