Как да изпращате съобщения от вашия работен плот до вашия телефон с Android

Телефоните са полезни, но са и разсейване, поради което винаги се стремим да сведем до минимум колко могат да ни разсейват. Съобщенията са една от причините често да вдигаме телефоните си и след това в крайна сметка проверяваме други приложения. За да сведе до минимум това конкретно разсейване, Google има уеб версия на своето приложение Messages. Можете да го използвате от вашия уеб браузър и Message от вашия работен плот на вашия телефон с Android.

Уеб приложението основно насочва съобщенията към приложението Messages на вашия телефон и съобщението се изпраща. Всички съобщения, които се изпращат до вас, също се синхронизират с работния плот. Имате нужда от SIM карта в телефона си, за да изпратите съобщението, а телефонът и работният ви плот се нуждаят от активна интернет връзка, за да синхронизирате съобщенията.

Съобщения за уеб

Приложението Messages за уеб е уеб приложение, което трябва да свържете с вашия телефон с Android, за да работи. Свързва се чрез сканиране на QR код. Приложението ще ви даде код, когато го посетите.

Съобщения на Android

Уверете се, че имате най-новата версия на приложението Messages. Отворете приложението и докоснете бутона за повече опции. Менюто трябва да има опция „Съобщения за уеб“. Докоснете го и ще ви отведе до екрана с код за сканиране. Докоснете бутона Сканиране на QR код и сканирайте кода, който уеб приложението ви даде.

  Как да идентифицирате и отстраните проблем с бавно зареждане на телефон с Android

Изпращане и получаване на съобщения

След като приложението е свързано, можете да започнете да изпращате съобщения от вашия работен плот. Изпращането на съобщението отнема малко време. Изпраща се от вашия работен плот на вашия телефон, а след това от вашия телефон до желания получател. По същия начин вашите съобщения може да са малко закъснели, за да пристигнат на работния ви плот от вашия телефон.

Ако използвате модерен браузър като Chrome или Firefox, можете да активирате известията на работния плот и да минимизирате прозореца, в който имате отворен Messages за уеб. Когато имате ново съобщение, уеб приложението ще ви изпрати известие на работния плот.

Подобно на своя аналог за Android, уеб приложението ви позволява да изпращате снимки, стикери и емоджи. Съобщенията са подпечатани с времеви печат и името на вашите контакти се синхронизира със синхронизираните нишки от съобщения, така че не гледате само номера, когато изпращате и получавате съобщения. Можете да започнете разговор с всеки от контактите си, дори ако нямате активна нишка със съобщения с тях.

  Как да промените скрийнсейвъра на Android TV

Уеб приложението изисква активна връзка с вашия телефон, за да работи.

x