Как да използвате VPN услуга с Chromecast


Хората използват VPN услуги по много причини. В днешно време тази причина е, за да можем да имаме достъп до повече съдържание в Netflix, тъй като текущият списък, който има в много страни, е меко казано разочароващ. Ще откриете обаче, че докато можете лесно да използвате VPN за достъп до уебсайтове на вашия работен плот и/или смартфон, не можете да предавате нищо, достъпно чрез VPN, към вашия Chromecast.

Това е така, защото Google принуждава Chromecast да използва Google DNS, който, както можете да предположите, блокира вашия VPN. Ето как можете да разрешите проблема.

Как да използвате VPN с Chromecast

Насочете целия трафик през вашата VPN

Това ще изисква промяна на настройките на вашия рутер и може би ще ви е необходима малко усъвършенствана VPN услуга, за да постигнете това. Номерът е да създадете нова мрежа за маршрутизиране, която използва различен шлюз. След това трябва да активирате VPN услугата (ако приемем, че вашият рутер я поддържа). Тук не можем точно да предоставим указания стъпка по стъпка, защото таблото за управление на вашия рутер, да не говорим коя VPN услуга решите да използвате, създава твърде много потребителски сценарии, за да се адресира. Струва си да се спомене, че това ще отнеме известно проучване от ваша страна, за да постигнете, но ние имаме други опции, ако искате по-бързо решение.

  Активирайте функциите на вашия Netgear VPN рутер за вашия дом или офис

Блокирайте Google DNS

Можете да попречите на вашия рутер да използва Google DNS изцяло. Проверете за IP настройките на филтъра на таблото на вашия рутер и блокирайте DNS на Google (това е 8.8.8.8). След като DNS бъде блокиран, рутерът ще търси и използва друг (като Open DNS), вероятно такъв, който не блокира VPN услуги.

Предавайте своя екран

Това е може би най-лесната работа, която съществува, и най-бързата. Използвайте VPN базиран на браузър, за да получите достъп до каквото и да е съдържание, от което имате нужда. Не използвайте VPN, който ще маршрутизира целия трафик от вашия работен плот през друга мрежа. Използвайте Firefox (или всеки друг браузър) с VPN инструмент за достъп до сайта и след това използвайте разширението Google Cast и прехвърлете екрана си към Chromecast. Не можете да използвате VPN в същия браузър, който използвате за предаване към Chromecast.

  Какво да направите, ако вашият VPN вече не деблокира Netflix (2023)

Честит кастинг!

Posted in VPN
x