Как да използвате Shazam Song в Instagram

Shazam е прекрасен инструмент, който е полезен, когато искате да слушате музика, но нямате подробности, като заглавието на песента и името на музиканта. Всичко, от което се нуждаете, е кратък музикален образец, пуснат през микрофона. То е разработено от базираната в Лондон Shazam Entertainment през 2002 г., въпреки че Apple Inc. го придоби в началото на 2018 г. Приложението е достъпно чрез разширение за Google Chrome и на Android, macOS и iOS. Shazam събира малка извадка от аудио, предавано с помощта на вградения микрофон на смартфон или компютър. След това Shazam търси съвпадение в база данни с милиони песни, като използва данните от записания звук и може да разпознае музика, която се възпроизвежда от всеки канал, стига фоновият шум да не е твърде силен, за да пречи на нейното изпълнение. Можете да Shazam видео в Instagram. Както работи с всяко друго приложение, можете да използвате Shazam и в Instagram. Ако търсите съвети за същото, ние ви предлагаме полезно ръководство, което ще ви научи да свързвате Shazam с Instagram и всяка песен на Shazam в Instagram.

Как да използвате Shazam Song в Instagram

Прочетете тази статия до края, за да научите стъпките, демонстриращи как да използвате песента на Shazam в Instagram по подробен начин, като използвате снимките за по-добро разбиране

Какво е пряк път на Shazam?

Вече можете да осъществявате достъп до Shazam много по-бързо и по-ефективно на вашето Apple устройство от всякога, като използвате прекия път на Shazam. За да направите това, просто трябва да отворите своя контролен център и да добавите Shazam под етикета Music Recognition. След като това стане, можете да намерите иконата Shazam в долната част на менюто за плъзгане надолу на вашето устройство. Това е вградена функция на устройствата на Apple, тъй като те притежават Shazam, което прави търсенето на песен много по-лесно.

  Как да сортирате коментарите в Instagram

Забележка: Ако не можете да намерите маркера Shazam, моля, проверете дали вашето устройство е напълно актуализирано.

Мога ли да Shazam песен в Instagram?

да Разбира се, можете да използвате Shazam, за да намерите песни, които трудно си спомняте или никога преди не сте чували. Ако чуете песен по радиото, в магазин или където и да е другаде, можете да използвате Shazam, за да я идентифицирате. Shazam запазва песните, които сте разпознали, което ви позволява да ги прегледате и да намерите нова музика, което може да се направи в Instagram.

Как да Shazam песен в Instagram?

За да Shazam песен в Instagram, ще трябва да изпълните следните стъпки:

1. Отворете Шазам приложение на телефона си и натиснете Библиотека.

2. От горния ляв ъгъл докоснете иконата на зъбно колело за настройки.

3. Включете превключвателя както за лентата за известия, така и за разрешенията за изскачащи прозорци. Това ще позволи на Shazam да се показва в Instagram.

4. Сега отворете приложението Instagram и пуснете всеки желан видеоклип.

5. От панела за известия докоснете известието Tap to Shazam, както е показано по-долу.

6. Когато бъдете попитани за разрешение, натиснете ДОКАТО ИЗПОЛЗВАТЕ ПРИЛОЖЕНИЕТО.

7. Най-накрая вашият Shazam е готов за работа! Когато видеоклипът се възпроизвежда, докоснете иконата Shazam. След около 10 секунди ще се покажат подробностите за песента.

Как да използвате Shazam в Instagram Android?

Shazam е чудесен софтуер за откриване на повече за музика, която се възпроизвежда на фона. Обяснихме как да използвате Shazam в Instagram в стъпките, споменати по-горе за приложението за Android.

Как правите Shazam на песен в Instagram на iPhone? Как да използвам Shazam на Instagram iPhone?

Всеки път, когато трябва да Shazam каквато и да е музика в Instagram, процедурата е повече или по-малко същата, независимо от устройството, което използвате. Най-важното е, че на Shazam е позволено да се показва над всички други приложения и тогава неговата емблема ще бъде видима и достъпна, което ви позволява да Shazam песен в Instagram, която се изпълнява във фонов режим. Можете безпроблемно изтеглете всяка музика, която Shazam е намерила и от тяхната библиотека.

  Как да използвате режима на фокусиране в Instagram

Има 4 основни метода за използване на Shazam за iPhone според вашето удобство:

  • Използване на приложението за откриване на външен източник на звук.
  • Настройване на бутона Shazam чрез Центъра за управление на вашия телефон.
  • Синхронизиране на разпознаването на музика с приложението.
  • Използване на Auto-Shazam за автоматично започване на слушане на музика около вас, когато приложението се стартира.

Сега нека видим един от методите за използване на Shazam в приложението Instagram за iPhone.

1. Отворете Шазам приложение на вашето iOS устройство.

Забележка: Уверете се, че са дадени всички разрешения за използване на това приложение на вашия iPhone, преди да опитате следните стъпки.

2. Докоснете и задръжте иконата Shazam от средата на екрана, за да активирате Auto Shazam.

3. Стартирайте Instagram и пуснете желания IG видеоклип, за да позволите на Shazam да открие песента, която се изпълнява във фонов режим.

4. Сега превключете обратно към приложението Shazam. Плъзнете нагоре и докоснете Shazams, за да видите разпознатата песен.

5. Тук ще видите разпознатите песни, изброени на екрана.

Как правите Shazam на песен в Instagram Story?

Историите в Instagram често включват недооценени песни и изпълнители, за които не сте чували. Случвало ли ви се е да чуете песен за нечия история и да не можете да я избиете от главата си? Е, това е просто, просто го Shazam!

1. Отворете приложението Instagram и навигирайте до желаната история.

2. Сега отворете историята и докоснете иконата Shazam от дясната страна на екрана.

Забележка: Можете също да докоснете известието на Shazam от панела за известия по-горе.

3. Приложението ще започне да търси музика и ще покаже името на песента и подробности, след като открие съвпадение.

  Как да премахнете акаунт от приложението Instagram iPhone или Android

Как да свържа Shazam с Instagram?

Можете да свържете Shazam с Instagram доста лесно, като следвате стъпките, които сме предоставили по-долу:

1. Отворете приложението Shazam и докоснете иконата за споделяне на желаната песен, която харесвате.

2. Сега ще намерите няколко платформи, където можете да споделите песента от падащото меню. Докоснете Instagram истории.

3. Накрая, изображението на корицата ще бъде публикувано във вашата история в Instagram.

Как да Shazam видео на Instagram iPhone?

Както споменахме преди, сравнително лесно е да използвате Shazam, за да разберете името на песен, която търсите. В случай, че използвате Instagram на вашия iPhone и искате да намерите името на песента или изпълнителя във видеоклип, можете да разчитате на Shazam да ви помогне в тази затруднена ситуация. Следвайте стъпките според инструкциите.

1. Отворете Настройки на вашия iPhone.

2. Потърсете Control Center и го натиснете от резултатите от търсенето.

3. Сега докоснете иконата със зелен плюс до опцията за разпознаване на музика, за да я добавите към Центъра за управление.

4. Сега плъзнете надолу по началния екран, за да отворите Центъра за управление и докоснете иконата Shazam.

5. Сега отворете приложението Instagram и отворете всеки желан видеоклип.

6. Ще се появи известие, показващо резултата от търсенето на вашето видео.

***

Надяваме се, че сте научили как да използвате песента на Shazam в Instagram. Чувствайте се свободни да се свържете с нас с вашите запитвания и предложения чрез секцията за коментари по-долу. Освен това ни кажете какво искате да научите по-нататък.

x