Как да използвате Dark Reader, за да включите Dark Mode за всички уебсайтове на iOS 15

Тъмният режим е достъпен за всички популярни настолни и мобилни операционни системи. Приложенията, които работят на тези операционни системи, трябва да добавят поддръжка за тях. Приложение, което поддържа тъмен режим на конкретна платформа, например на iOS, ще ви покаже тъмен интерфейс, ако използвате тъмен режим на iOS.

Тъмен режим за уебсайтове на iOS 15

Повечето уеб браузъри за iOS поддържат тъмна тема. Ако използвате тъмен режим на iOS, интерфейсът на браузъра ви трябва да отразява подобна тъмна тема. Въпреки това, тъмният режим се прилага само за потребителския интерфейс на приложение, така че ако уебсайтът има ярък или бял фон, браузърът вероятно няма да може да направи много по въпроса. Ако искате да принудите всички уебсайтове да показват тъмна тема, когато тъмен режим е активиран на iOS, трябва да инсталирате приложение, наречено Dark Reader.

  Как да излъчвате вашето iOS устройство с TeamViewer

Dark Reader: Включете тъмен режим за уебсайтове на iOS 15

Dark Reader е приложение за iOS, което може да принуди уебсайтовете да показват съдържание в тъмен режим. Приложението струва $4,99 и работи като разширение за Safari.

Инсталирайте Dark Reader от App Store.
След като се инсталира, отворете приложението Настройки на вашия iPhone.
Изберете Safari.
Докоснете Разширения.
Изберете Dark Reader и го активирайте.
Отворете Safari.
Отидете до уебсайт, който има бял фон или ярък интерфейс.
Докоснете двата бутона Aa в URL лентата.
От менюто изберете Dark Reader.
Включете тъмната тема.
Изберете друга тема, ако желаете, или създайте персонализирана тема.

  Metal Slug Defense излезе за Android и iOS [Review]

Dark Reader за Safari ще работи само на iOS 15 или по-нови версии. Може да промени цвета на фона и цвета на текста. Не може да промени начина, по който изглеждат изображенията. Бяло или ярко оцветено изображение ще се появи такова, каквото е.

Dark Reader за Mac

Dark Reader е наличен и за macOS. Той струва $4,99 и работи горе-долу по същия начин като версията на iPhone. В macOS можете да изберете режим „Dim“ в допълнение към тъмен режим.

Заключение

Популярни уебсайтове като Facebook и YouTube имат тъмен режим, който потребителите могат да активират. По-голямата част от уебсайтовете обаче не са добавили тъмен режим. Добавянето на тъмен режим изисква повече от добавяне на тъмен фон и промяна на цвета на текста. Той трябва да бъде четим, уебсайтът и всичките му бутони трябва да останат видими и използваемостта не трябва да страда. Dark Reader използва донякъде подход за изрязване на бисквитки към това, което е добре за разширение/приложение, но не е практично за уебсайт, който да следва.

  Как да увеличите размера на текста в Gmail за iOS

Posted in iOS