Как да използвате функцията за близки приятели в Instagram

Понякога не искате да споделяте история в Instagram с всичките си последователи. За щастие, Instagram има специална опция за бял списък за онези времена. Тази функция, наречена близки приятели, ви позволява да споделяте история само с малка група приятели.

Как да конфигурирате списък с близки приятели

Има няколко начина, по които можете да управлявате списъка си с близки приятели за Instagram Stories. Можете да добавите някого към списъка си с близки приятели от неговия профил или да използвате специалния екран „Близки приятели“ от своя собствен.

За да започнете, отворете Instagram и докоснете снимката на потребителския си профил в долния десен ъгъл, за да отидете на своя профил.

След това докоснете менюто за хамбургер в горния десен ъгъл.

Докоснете „Близки приятели“.

Докоснете

Първият път, когато използвате тази функция, списъкът ще бъде празен; докоснете „Започнете“.

  Как да отрежете, забавите и редактирате бумеранги в Instagram

Докоснете

Можете да въведете нечие име в лентата за търсене, за да го потърсите в Instagram.

Когато намерите човека, който искате да добавите към списъка си с близки приятели, докоснете „Добавяне“ до името на акаунта. Повторете това за всички приятели, които искате да добавите.

Докоснете

Когато сте готови, докоснете „Създаване на списък“ и вашият списък с близки приятели е готов!

Докоснете

Сега, когато се върнете в раздела си „Близки приятели“, виждате хората, които сте добавили, в горната част. Виждате и списък с предложени профили – докоснете „Добавяне“, ако искате да добавите някой от тези хора към списъка си с близки приятели. Ако искате да премахнете някого от списъка, просто докоснете „Премахване“.

Докоснете

Можете също да премахнете приятел, който следвате, от вашия списък с близки приятели от техния собствен профил. За да направите това, докоснете „Следване“.

Докоснете

Първо трябва да докоснете „Добавяне към списъка с близки приятели“.

Докоснете

След това можете да се върнете и да докоснете „Близък приятел“, за да премахнете този човек от списъка си с близки приятели.

  Как да запазвате публикации и да управлявате колекцията си в Instagram

Докоснете

Можете да променяте и редактирате списъка си с близки приятели по всяко време и толкова пъти, колкото искате. Instagram не уведомява приятелите ви за активността ви в списъка с близки приятели.

Как да споделяте истории с близки приятели

Функцията Close Friends е интегрирана в интерфейса на Instagram Stories.

За да го използвате, плъзнете навътре отляво в основния интерфейс на Instagram. Създайте нова история в Instagram, както обикновено (и може би изпробвайте някои от новите ефекти).

Когато приключите с редактирането на вашата история, докоснете „Близки приятели“ в долната лента с инструменти, за да я споделите с близките си приятели.

Докоснете

Иконата на вашия профил в секцията Истории ще има зелен кръг около нея, за да означава, че това е история на близки приятели. Ако видите същия зелен кръг около снимката на потребителския профил на приятел в секцията Истории, това означава, че сте в техния списък с близки приятели.

Когато разглеждате своя собствена история за близки приятели, можете да докоснете „Близки приятели“ горе вдясно, за да редактирате списъка си с близки приятели.

  Как да запазите публикация в чернови в Instagram за редактиране по-късно

Докоснете

Можете също да плъзнете нагоре по вашата история, за да видите кои от близките ви приятели са я гледали.

Докоснете

Отидете на „Само близки приятели“ с приложението Threads

Instagram също има нов Конци приложение, посветено на вашия списък с близки приятели. Това е добър начин да поддържате връзка с най-близките си, без да се разсейвате от мемове или видеоклипове.

Threads е функцията Close Friends в собственото си приложение. Тя ви позволява бързо да споделите история с един приятел или целия си списък с близки приятели. Вашите съобщения в Instagram с близки приятели също са достъпни в приложението Threads.

Разговорите в Threads са напълно функционални за вас, дори ако приятелите ви не използват приложението (те могат да използват функцията Close Friends в Instagram).

Ако искате да подобрите допълнително играта си в Instagram, разгледайте нашите съвети за качване на най-добре изглеждащите снимки.

x