Как да използвате фокусираното върху поверителността приложение Euki за проследяване на цикъл

Приложенията за проследяване на цикъл обикновено получават лоша репутация, когато става въпрос за поверителност и безопасност на данните. Много от тези приложения имат неясни политики за поверителност, оставяйки потребителите несигурни дали техните чувствителни данни са в сигурни ръце или опасна територия.

За щастие, не всички периодични приложения (и техните политики за поверителност) са еднакви. Euki е едно от малкото приложения за проследяване на менструален цикъл, което не събира никакви данни, което го прави предпочитана опция за всеки, който иска да проследи цикъла си, като същевременно защитава поверителността си. Научете повече за приложението за поверителността и как да го използвате тук.

Какво прави Euki „приложение за първи период на поверителност“

Притесненията за това дали инструментите за проследяване на цикъл са безопасни за използване съществуват от години, като първоначалната загриженост беше относно личните данни, които се продават на трети страни, включително Facebook. Тези притеснения бяха ускорени от отмяната през 2022 г. на федералните права за защита на абортите в САЩ, когато безопасността на жените и приложенията за проследяване на цикъла бяха поставени под въпрос.

В допълнение към тревогата, регистрираната в Обединеното кралство благотворителна организация, Privacy Internationalразкри как някои разработчици на менструални приложения и компании може да не спазват изискванията за поверителност и всъщност позволяват чувствителни данни да бъдат използвани и споделяни!

Ето защо разработчиците от Euki казват, че приемат поверителността сериозно. Създадено от Жените помагат на жените (международна активистка организация с нестопанска цел), това безплатно приложение за репродуктивно здраве е проектирано с оглед на поверителността. Всичко, което въвеждате в Euki, се съхранява локално на вашето устройство и вашите данни няма да бъдат продавани на трети страни, хакнати или споделяни с правоприлагащите органи.

  Как да скрия поръчките на Amazon

Изтегляне: Euki за Android | iOS (Безплатно)

Как да разбера, че приложението Euki е безопасно и няма да продаде данните ми?

Добра идея е да знаете как да определите дали вашето здравно приложение продава вашите лични данни. Що се отнася до приложението Euki, открихме ясни сигнали, които му дават зелена светлина, включително:

 • Ясна политика за поверителност. Ясно е посочено в Правила за поверителност на Euki че разработчикът не събира лична или друга информация от потребителите.
 • Няма нищо за деклариране в App Store или Google Play. Когато изтеглите Euki от вашия магазин за приложения, можете да видите обобщение на практиките за поверителност на приложението. В Google Play превъртете надолу до Data Safety или в iOS App Store превъртете надолу до App Privacy. Тук можете да видите потвърждение, че разработчикът не събира данни от приложението Euki.
 • Без ненужни искания за разрешение. За разлика от други здравни приложения, Euki не иска разрешение за достъп до вашата камера, микрофон или местоположение – което означава, че не може да ви подслушва.
 • Можете да зададете ПИН код. Тъй като вашите данни са във ваши ръце, вие искате да ги защитите, като добавите PIN защитен код, който Euki ви насърчава да зададете.
 • Можете да покажете фалшив екран. Ако някой друг ви помоли да отворите приложението Euki, можете да защитите данните си, като въведете 1111 като свой ПИН код, за да отворите фалшив екран.
 • Можете да изтриете данните си по всяко време. Можете да изтриете вашите проследявани симптоми ръчно или автоматично по всяко време от Euki.
 • Палец нагоре от *Поверителността не е включена. Ръководството за закупуване на Mozilla предоставя подробен отчет за приложението Euki и неговите функции за поверителност, спечелвайки значката *Privacy Not Included Best Of за това, че не събира лични данни.

Приложението Euki предоставя златния стандарт за защита на данните, като не събира никакви лични данни и насърчава потребителите да поемат контрол върху поверителността си.

Как да настроите приложението Euki

Настройването на приложението Euki е бързо и лесно. Благодарение на това, че вашите данни се съхраняват локално, не е необходимо да въвеждате лични данни или информация за контакт. Просто изтеглете Euki и следвайте подканите на екрана, за да започнете.

  8 съвета за спестяване на живота на батерията на вашия iPhone

По време на краткия процес на настройка ще бъдете попитани дали искате допълнителна сигурност за вашето приложение чрез добавяне на ПИН код. Когато бъдете подканени, докоснете ЗАДАВАНЕ на PIN и използвайте цифровата клавиатура, за да създадете парола. Докоснете НЕ СЕГА, за да пропуснете тази стъпка. (Придвижете се до раздела Поверителност, за да зададете ПИН по всяко време.)

Процесът на настройка ще предостави и Условията за ползване на Euki, които препоръчваме да прочетете. Докоснете Съгласен, за да завършите настройката и да започнете да използвате приложението.

Основи за използване на приложението Euki

Приложението Euki е лесно за използване, като основните функции са организирани в раздели за бърза навигация. В тези раздели ще намерите следните функции:

 • Цикъл: Прегледайте резюмето на деня и резюмето на цикъла, проследете новите симптоми и отворете настройките на приложението.
 • Календар: Прегледайте вашите предишни симптоми и показатели в Календар или Списъчен изглед. Можете също да зададете напомняния тук.
 • Проследяване: Докоснете иконата плюс (+), за да проследите вашите менструални симптоми (повече за това по-долу).
 • Информация: Научете за набор от свързани теми, от бременност до сексуалност, и получете подкрепа, когато е необходимо, от тези ръководства в приложението.
 • Поверителност: Нашият любим раздел, който ви дава контрол върху вашите данни. Превключете Задаване на често изтриване на данни или докоснете Изтриване на всички данни сега, за да премахнете регистрираните данни. Тук можете също да зададете ПИН и да получите достъп до декларацията за поверителност.

Редовното проследяване на менструалния ви цикъл може да ви помогне да получите по-добра представа за тялото и здравето си.

Как да проследите цикъла си в приложението Euki

За да проследите менструалния си цикъл на Euki (и да получите прогнози за менструация, обобщения на цикъла и повече информация), изпълнете следните стъпки:

 • Докоснете бутона (+) Track.
 • Ако искате да добавите симптоми за предишен ден, превъртете през датите в горната част на екрана, за да намерите и добавите симптоми за различна дата.
 • Превъртете надолу през категориите, за да намерите типа симптом, който искате да проследите (напр. Кървене, Емоции, Тяло).
 • Докоснете симптомите, които имате в този ден (напр. Леко течение, стрес, подуване на корема).
 • Използвайте секцията Бележка, за да въведете всякакви мисли или чувства.
 • Докоснете Готово проследяване, за да запазите симптомите си.
 •   Всичко, което трябва да знаете за Data Fabric за дигитален бизнес

  Когато проследявате цикъла си, може да видите изскачащ прозорец с въпрос дали искате симптомите да бъдат включени в резюмето на вашия цикъл и прогнозите за цикъл. Докоснете не този, за да изключите, или да, включете го, за да се показват симптомите във вашите резюмета.

  Как да използвате приложението Euki, за да научите за вашето здраве

  Докато продължавате да проследявате симптомите през целия си менструален цикъл, приложението Euki ще започне да предоставя повече информация и прозрения за вашето здраве. Ще можете да видите средната продължителност на вашия цикъл, продължителността на менструацията и всякакви вариации на цикъла. Това може да бъде полезно за идентифициране на всякакви нередности, пропуснати периоди или необичайни симптоми, които след това могат да бъдат представени на Вашия лекар за диагностика.

  Можете също да използвате Euki, за да следите вашите здравословни събития. Ако приемате орална контрацепция (или други лекарства), можете да използвате функцията за напомняния (намира се в раздела Календар), за да ви подкани да вземете лекарството си навреме. Можете също така да записвате срещи и да задавате бъдещи срещи, за да следите вашето медицинско здраве (можете да добавите тези подробности в раздела Проследяване).

  Ако имате нужда от помощ или съвет за конкретни области на вашето здраве, разгледайте ресурсите в раздела Информация. Независимо дали имате проблеми с бременността, ППИ или репродуктивното здраве, тук ще намерите ресурси, линии за помощ и работни книги, които да ви помогнат.

  Можете да поемете контрола върху здравето си безопасно с приложението Euki за проследяване на цикъл

  Ако искате да проследите цикъла си без опасения за поверителност, тогава приложението Euki е добър инструмент за използване. Можете безопасно да проследявате симптомите си и да наблюдавате менструалното си здраве, без да се притеснявате, че вашите чувствителни данни се предават или продават.

  Уверете се, че PIN защитава приложението и вземете други предпазни мерки на вашия смартфон, за да защитите данните си. Ако се притеснявате някой да чете вашите данни в Euki, използвайте функцията за изтриване, за да изтриете локалните данни от вашия смартфон.

  x