Как да използвате температурния сензор на Galaxy Watch

Ключови изводи

 • Само серията Galaxy Watch 5 и по-новите модели имат температурен сензор.
 • Можете да проследявате температурата на кожата си с помощта на Samsung Health, но ще ви трябва приложение на трета страна за незабавно измерване.
 • Температурният сензор на вашия Galaxy Watch не е заместител на термометър. Не го използвайте за измерване на телесната температура.

Samsung Galaxy Watch 6 има множество сензори за проверка на вашите жизнени показатели, включително температура. Но как да го използвате, за да проверите температурата си? И можете ли да го използвате, за да проверите колко гореща или студена е повърхността? Ще разберем по-долу.

Кои модели на Galaxy Watch имат температурен сензор?

Jowi Morales/MakeUseOf

Преди да научите как да използвате температурния сензор, първо трябва да проверите дали вашият Galaxy Watch има такъв. Ето списъка със съвместими модели към февруари 2024 г.:

 • Galaxy Watch 5
 • Galaxy Watch 5 Classic
 • Galaxy Watch 5 Pro
 • Galaxy Watch 6
 • Galaxy Watch 6 Classic

Ако не сте сигурни кой Samsung Galaxy Watch имате, изпълнете следните стъпки:

 • Плъзнете нагоре по началния екран на вашия Galaxy Watch, за да отворите менюто на приложението.
 • Докоснете иконата за настройки, след това плъзнете надолу и докоснете Всичко за часовника.
 • Трябва да видите името на модела на вашия Galaxy Watch в горната част, над номера на модела. Разбира се, предполагаме, че вече сте настроили своя Galaxy Watch, преди да проверите температурата си с часовника. Ако не сте го направили, разгледайте нашето ръководство за настройка на Samsung Galaxy Watch 4, което се отнася и за по-новите модели Galaxy Watch.

    Дали Freshdesk е отговорът на вашите проблеми с обслужването на клиенти?

  Как да проследите температурата на кожата си на Galaxy Watch

  Освен Galaxy Watch, имате нужда и от приложението Samsung Health на телефона си, за да следите температурата на кожата си. Това е предварително инсталирано на телефони Samsung Galaxy, но трябва да го изтеглите от Google Play Store, ако сте сдвоили своя смарт часовник на телефон с Android, който не е на Samsung.

  Изтегли:Здраве на Samsung (Безплатно)

 • Отворете приложението Samsung Health и докоснете Заспиване.
 • В горния десен ъгъл докоснете трите точки и изберете Разширено измерване.
 • Включете Температурата на кожата по време на сън.
 • Това е само температурата на кожата, а не вътрешната температура на тялото ви. Ако трябва да проверите за треска, моля, използвайте термометър или се консултирайте с вашия лекар.

  Веднъж активирана, можете да проследявате температурата на кожата си, докато спите. Въпреки това не можете да видите текущата температура на повърхността с помощта на приложението Samsung Health.

  Как да измерите температурата на повърхността на Galaxy Watch

  Jowi Morales/MakeUseOf

  Ако искате активно да използвате вградения температурен сензор на часовника и да видите текущата температура на повърхността, трябва да инсталирате приложение на трета страна на вашия Galaxy Watch като Thermo Check 365D. След инсталиране стартирайте приложението, за да започнете да измервате повърхностните температури.

    Защо AR Cloud е следващото ниво на добавената реалност

  Изтегли:Термо чек 365D (Безплатно)

  Измерване на температурата на кожата и водата

  Thermo Check 365D предлага два режима за измерване на различни повърхности. Първо, нека да видим как можете да го използвате, за да измерите температурата на кожата си или температурата на водно тяло.

 • Когато отворите приложението на вашия Galaxy Watch, изберете Вода. Трябва да включите функцията за винаги включен дисплей и да деактивирате режимите за пестене на енергия и заспиване, за да използвате водния режим в Thermo Check 365D.
 • Ще видите няколко инструкции, които ви подканват да носите часовника и да го потопите във водата (за измерване на температурата на водата). Ако просто искате да измерите температурата на кожата си, не е нужно да потапяте ръката си във вода. Просто докоснете Проверка.
 • Сега ще се насочите към екрана за измерване. Докоснете Провери отново, за да започнете измерването.
 • След като измерването започне, ще видите на екрана текущата температура, която вашият часовник отчита. Jowi Morales/MakeUseOf
 • Часовникът ще включи защитата при докосване, след като започне да записва температурата, така че трябва да натиснете физическия бутон Назад на вашия смарт часовник, за да спрете измерването.
 • Сега ще видите температурата на водата или температурата на кожата си на часовника. Въпреки че показанията на температурата не са за медицинска употреба и не се считат за точни за диагностициране, показанията на температурата на кожата, които то предостави, бяха точни и прецизни спрямо това, което регистрира моята термокамера.

  Jowi Morales/MakeUseOf

  Освен това се уверете, че водата не е твърде гореща, преди да потопите китката си в нея. В противен случай можете да се изгорите, докато използвате приложението за измерване.

    Wondershare UniConverter – Най-добрият видео конвертор за всякакви нужди

  Измерване на температурата на повърхността на други обекти

  Можете също да използвате Thermo Check 365D на съвместим Galaxy Watch, за да проверите температурата на повърхността на различни обекти. Ето как:

 • Отворете Thermo Check 365D на вашето устройство за носене и изберете Living.
 • Изберете Един път, за да получите еднократно отчитане на температурата, или Няколко пъти, за да видите как температурата на повърхността на даден обект се променя с времето.
 • Сега изберете типа на повърхността, която измервате, от наличните опции
 • Приложението ще покаже инструкции, за да ви помогне да отчитате температурата. Докоснете Проверка, след като преминете през тях.
 • На екрана за измерване докоснете Провери отново.
 • Сега приложението ще отброи от пет и ще започне измерването. Не забравяйте да поставите повърхността, която искате да измерите, директно под синята точка на екрана, тъй като това е местоположението на температурния сензор на поддържаните модели Galaxy Watch.

  Jowi Morales/MakeUseOf

  Резултатите все още са точни, тъй като температурата, която получих от моята термокамера, е в рамките на 0,7 градуса от показанията на часовника.

  Jowi Morales/MakeUseOf

  Както винаги, бъдете внимателни, когато използвате вашия Galaxy Watch, за да отчитате температурата на всеки обект. Тъй като трябва да сте само на два сантиметра от обекта, който измервате, може да се изгорите, ако е твърде горещ.

  Освен измерване на температурата, можете да правите много неща с вашия Samsung Galaxy Watch, като проследяване на съня ви, проверка на сърдечната честота и др. Въпреки че повечето хора биха сметнали измерването на температурата на повърхността на Galaxy Watch за новост, удобно е да разберете колко гореща е повърхността, без да я докосвате. Не е толкова точен като индустриалните термометри, но ще бъдете повече от доволни от резултатите му.