Как да използвате приложението New Compass на Apple Watch

С watchOS 9 Apple добави много нови неща към Apple Watch. Има нов режим на ниска мощност за удължаване на живота на батерията, подобрена функция за проследяване на съня в watchOS и ново мощно приложение за компас. Така че, ако тръгвате на поход или разглеждате по-рядко пътувания път, трябва да знаете, че новото приложение за компас може да направи много, за да ви помогне да намерите пътя си и дори да препроследите стъпките си. Ако това ви звучи интересно, прочетете, докато разглеждаме как да използвате новото приложение за компас на Apple Watch.

Научете се да използвате приложението watchOS 9 Compass

Новото приложение за компас в watchOS 9 позволява много полезни функции. Очевидно можете да правите основните неща като намиране на вашия пеленг, надморска височина и координати; можете обаче да направите и повече, като добавите точки от пътя или запишете стъпките си, за да ги проследите отново по-късно. Ще разгледаме всички тези неща в тази статия. Както винаги, можете да използвате съдържанието, за да отидете до всеки раздел, за който искате да научите повече.

  Crunchyroll не работи? Ето как да коригирате Crunchyroll да не се зарежда

Проверете пеленги, надморска височина, наклон и координати

Новото приложение за компас показва много повече информация, включително неща като вашия азимут (който беше наличен и в старото приложение), надморска височина, наклон и дори текущите ви координати. Проверката на цялата тази информация също е доста лесна.

Просто отворете приложението Compass на вашия Apple Watch и ще можете да видите информация като заглавието, пред което сте изправени. Ако завъртите Digital Crown, ще можете да видите допълнителна информация като надморската височина, наклона и дори координатите (географска ширина и дължина) на вашето местоположение.

Изображение: Apple

Като алтернатива можете да докоснете иконата на менюто горе вляво. Тук ще можете да видите надморската височина, наклона и друга информация.

Добавяне на нов лагер

Ето какво трябва да направите, за да добавите нов азимут в приложението за компас.

 • Докоснете иконата на менюто горе вляво.

 • Превъртете надолу и докоснете „Bearing“.

 • Завъртете Digital Crown, за да зададете посоката, и докоснете „Готово“.

Ясен лагер

 • Докоснете иконата на менюто горе вляво.

 • Превъртете надолу и натиснете „Clear Bearing“.

Добавете информация за надморската височина към циферблата

Приложението компас в watchOS 9 поддържа някои наистина страхотни усложнения и за любимите ви циферблати на Apple Watch. Така че, ако искате, можете лесно да добавите информация за надморската височина направо на екрана на часовника си. Ето как:

 • Натиснете продължително циферблата и след това натиснете „Редактиране“.

 • Тук плъзнете до екрана „Усложнения“ и след това докоснете усложнение, където искате да добавите информация за надморската височина.

 • Преминете към категорията „Компас“ и изберете „Височина“ като усложнение за вашия циферблат.
  Как да копирате без скрити редове в Excel

Забележка: Можете също така да изберете усложнения за наклон, сред другите усложнения на компаса.

Точки в watchOS 9

Една от най-готините нови функции в приложението за компас е възможността за създаване на точки. Междинните точки са чудесен начин за навигация на открито, ако сте на туризъм или разглеждате извън утъпканите пътеки. С пътни точки вашият Apple Watch ще запомни координатите на дадено местоположение и можете да навигирате обратно до него с помощта на приложението за компас. Ето как можете да създавате точки в приложението Compass на watchOS 9.

Създавайте точки в приложението Compass

 • В приложението Compass докоснете иконата „стрелка за местоположение“.

 • Въведете етикет за точката.

 • Можете дори да изберете цвят, както и символ за точката, ако желаете.

 • След като сте готови, просто докоснете „Готово“ и това е всичко. Маршрутната точка вече ще се покаже в приложението за компас.

Преглед/Навигиране до точки

 • Докоснете произволна точка в приложението за компас, за да получите достъп до списък с всички ваши точки.

 • Изберете този, който искате, и докоснете „Избор“.

 • Приложението компас вече ще ви покаже посоката, в която трябва да се движите, заедно с разстоянието, за да стигнете до точката.

Изтриване на пътни точки

 • Докоснете произволна точка в приложението за компас, за да получите достъп до списък с всички ваши точки.

 • Изберете този, който искате, и докоснете „Избор“.

 • Докоснете иконата „молив“, за да редактирате точката.

 • Превъртете надолу и докоснете „Изтриване на точка от пътя“.

Добавяне на точки към циферблата (Apple Watch SE, Series 6 и по-нови)

Готиното при точките е, че можете дори да ги добавите към лицето на вашия Apple Watch като усложнение, за да имате лесен достъп до тях, когато може да ви потрябват. Ето как да направите това.

 • Натиснете продължително циферблата и след това натиснете „Редактиране“.
  Как да модифицирате гласовете за преобразуване на текст в говор в Google

 • Тук плъзнете до екрана „Усложнения“ и след това докоснете усложнение, където искате да добавите информация за надморската височина.

 • Преминете към категорията „Компас“ и изберете произволно усложнение от „Пътни точки на компаса“ за вашия циферблат.

Записване и повторно проследяване на стъпки

Ако сте на туризъм или на място, където искате да сте сигурни, че можете да проследите стъпките си обратно до началната си точка, новата функция за записване и възстановяване на стъпките в watchOS 9 ще бъде дар от Бога за вас. Ето как да записвате и проследявате стъпки с Apple Watch.

 • В приложението Compass докоснете иконата „крак“ в долния десен ъгъл на екрана на приложението.

 • Приложението ще започне да записва стъпките ви. Ще видите икона за пауза вместо иконата за стъпки долу вдясно. Ако искате да проследите стъпките си, просто докоснете иконата за пауза.

 • Сега можете да докоснете „Retrace Steps“, за да проследите пътя си, или „Delete Steps“, за да изтриете записаната пътека.

Вижте новия и подобрен компас на Apple Watch

Е, това е почти всичко, което можете да правите с новото приложение Compass в watchOS 9. Както можете да видите, приложението може да прави много сега. Той може да проследява стъпките ви, да записва точки за по-лесно изследване в неизвестното и, разбира се, може да ви показва вашата надморска височина, пеленг, наклон и повече информация. Освен това вече можете да добавите усложнения на Compass, за да получите важна информация с един поглед. И така, какво мислите за новото приложение за компас в watchOS 9? Уведомете ни в коментарите.

x