Как да използвате поточно предаване на игри GeForce Now на Linux

Знаете ли, че можете да използвате услугата за стрийминг на игри на Nvidia на Linux? Вярно е, но е необходимо малко настройване, за да заработи. В това ръководство ще разгледаме как да получите поточно предаване на игри GeForce Now на Linux.

Изтегляне на поддържан уеб браузър

За съжаление, GeForce Now не работи на Linux чрез официално приложение. Следователно единственият начин да използвате услугата е да използвате поддържан уеб браузър. В момента най-добрият уеб браузър за използване на GeForce Now на Linux е Google Chrome.

Ще трябва да инсталирате Google Chrome на вашия компютър с Linux. Google Chrome официално се поддържа в Ubuntu Linux, Debian Linux, Fedora Linux и OpenSUSE Linux. Може да се инсталира и на Arch Linux чрез AUR.

Инсталирайте Google Chrome

За да инсталирате Google Chrome на Linux, отворете терминален прозорец на работния плот на Linux. За да направите това, използвайте Ctrl + Alt + T на клавиатурата. Или потърсете „Терминал“ в менюто на приложението и го стартирайте по този начин.

След като прозорецът на терминала е отворен, инсталацията може да започне. Следвайте инструкциите за инсталиране по-долу, които съответстват на операционната система Linux, която използвате в момента.

  4 най-добри видео плейъри за Linux

Ubuntu

За да инсталирате Chrome на Ubuntu, започнете, като преминете към Уебсайтът на Google Chrome. Веднъж там, намерете бутона за изтегляне и изберете опцията за изтегляне на пакет „DEB“.

След като изтеглите пакета DEB, използвайте командата CD, за да се преместите в папката „Изтегляния“. Оттам използвайте командата apt install по-долу, за да настроите Google Chrome на Ubuntu.

sudo apt install ./google-chrome-stable_current_amd64.deb

Debian

Chrome работи на Debian, но ще трябва да изтеглите пакета DEB. За да направите това, отидете на Страница за изтегляне на Google Chrome. След това изберете опцията „DEB“, за да изтеглите.

Когато процесът на изтегляне приключи, използвайте командата CD, за да се преместите в директорията „Изтегляния“. След това инсталирайте Google Chrome на Debian, като използвате командата dpkg по-долу.

cd ~/Downloads
sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb

И накрая, коригирайте всички проблеми със зависимостта, които може да са възникнали по време на инсталационния процес.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Chrome е наличен в Arch Linux, макар и неофициално. За да работи, ще трябва да го инсталирате през потребителското хранилище на Arch Linux. Използвайте командите по-долу, за да инсталирате Chrome.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

trizen -S google-chrome

Fedora

Google официално поддържа Fedora. За да накарате браузъра да работи във вашата система, започнете, като се насочите към официалния Страница за изтегляне на Chrome. Веднъж там, щракнете върху „Изтегляне“ и изберете опцията „RPM“.

  Как да архивирате настройките на работния плот XFCE4 на Linux

С помощта на командата CD преминете в директорията „Изтегляния“. След това използвайте командата dnf install, за да инсталирате пакета Chrome RPM на вашия компютър.

cd ~/Downloads/
sudo dnf install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

OpenSUSE

Google поддържа OpenSUSE чрез RPM пакет за изтегляне. За да го инсталирате на вашата система, започнете, като се насочите към официалния Страница за изтегляне на Chrome. След това кликнете върху бутона „Изтегляне“.

След като изберете бутона „Изтегляне“, изберете опцията „RPM“. Когато изтеглянето приключи, използвайте командата CD, за да се преместите в папката „Изтегляния“ на вашия компютър.

cd ~/Downloads

След като влезете в папката „Изтегляния“, използвайте командата за инсталиране с цип, за да настроите Google Chrome на OpenSUSE.

sudo zypper install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

Инсталиране на споуфер на потребителски агент

Nvidia по някаква причина няма да позволи на потребителите на Linux да използват GeForce Now във всеки браузър. Изглежда обаче няма основателна причина, защото Chrome може напълно да изобрази геймплея.

Ще трябва да инсталирате разширение за Chrome, за да заобиколите този блок, който Nvidia поставя. Това разширение ще ви позволи да подмамите Nvidia да си помисли, че използвате Windows.

  Как да използвате Steam поточно предаване в дома, за да играете игри на Windows на Linux

За да инсталирате това разширение, преминете към Страница с разширение на Google Chrome. След това изберете бутона „Добавяне към Chrome“, за да инсталирате спуфера. След като разширението бъде добавено, изберете го, за да получите достъп до него.

Вътре в разширението изберете „Chrome 99“ и след това изберете бутона „Прилагане (Всички прозорци), за да приложите новия потребителски агент. От тук нататък Nvidia ще вярва, че сте на Windows.

Игра на GeForce Now игри на Linux

С инсталиран браузър и фалшив потребителски агент в Chrome, ще можете да играете GeForce Now на Linux. За да го направите, следвайте инструкциите стъпка по стъпка по-долу.

Стъпка 1: Преминете към страницата с игри GeForce Now. След като сте там, създайте акаунт. Можете да създадете или безплатен акаунт, или платен акаунт.

Стъпка 2: След като създадете акаунт в GeForce Now, свържете вашия Steam акаунт. Можете също да свържете своя акаунт в Epic Games (ако имате такъв). Когато Steam е свързан, вашата секция „Библиотека“ в GeForce Now ще ви покаже игри, които притежавате, които са достъпни в услугата.

Стъпка 3: Намерете играта, която искате да играете, и я изберете с мишката. Веднага след като изберете играта си, Google Chrome ще стартира играта ви на цял екран. Наслади се!

x