Как да използвате новата хронологична емисия на Instagram (Android и iOS)

Ако има нещо, което научихме от противоречивата актуализация на времевата линия в Twitter, то е, че повечето от нас не са големи фенове на алгоритмичните емисии. Отговаряйки на критиката на потребителите, Twitter отмени решението си да наложи алгоритмична домашна емисия на своите потребители. Скоро след като това се случи, Instagram започна да пуска дългоочакваната хронологична емисия в световен мащаб в своите приложения за Android и iOS. В тази статия сме обяснили всичко, което трябва да знаете за новата хронологична емисия на Instagram.

Използвайте хронологичната емисия на Instagram (2022 г.)

Какво ново в емисията на Instagram?

Актуализацията на хронологичната емисия на Instagram се състои от две нови секции – Предпочитани и Следващи. Първият ви позволява да избирате конкретни потребители и да преглеждате публикациите им поотделно и с приоритет във вашата домашна емисия. Докато последното ви позволява да разглеждате публикации в Instagram на хора, които следвате, в хронологичен ред.

Уловката тук е, че не можете да зададете нито един от тези нови раздели като емисия по подразбиране. Вместо това ще трябва да отидете отделно в разделите „Любими“ и „Следващи“ в Instagram от превключвателя на емисии в горния ляв ъгъл на приложението.

  Как да предавате към Chromecast от VLC Android

Разлика между Любими в Instagram и Следваща емисия

Както бе споменато по-горе, новата актуализация на Instagram въвежда разделите Следване и Предпочитани. С раздела Следване можете да разглеждате публикации в Instagram от хора, които решите да следвате. С други думи, няма да виждате предложени публикации в раздела Следващи, за разлика от началната страница по подразбиране.

От друга страна, разделът Предпочитани ви позволява да изберете определени акаунти в Instagram, които следвате, и да видите техните публикации в отделна хронологична емисия. Струва си да се отбележи, че трябва да следвате човека, за да го добавите към списъка си с любими. Можете да добавите общо 50 акаунта към вашия списък с любими в Instagram.

Публикациите от акаунти в списъка ви с любими имат икона на звезда в десния ъгъл (показани по-долу) и се показват първи във вашата начална емисия. Освен това Instagram няма да уведомява потребителите, когато ги добавите към или премахнете от списък с любими. Включихме специален раздел по-долу с инструкции как да добавите някой към списъка си с любими в Instagram.

Как да разглеждате публикации в Instagram в хронологичен ред

За да преглеждате публикации от акаунти, които следвате в хронологичен ред, трябва да докоснете логото на Instagram в горния ляв ъгъл на началния екран на приложението. След това изберете „Следване“ от падащия списък. Instagram вече ще ви отведе до отделна емисия „Следване“, пълна с публикации от акаунти, които сте избрали да следвате през годините.

  Как да подадете сигнал за подозрителни приложения за Android

Забележка: Методът за използване на новата хронологична емисия в Instagram остава същият за Android и iOS. В този урок сме включили екранни снимки от смартфон с Android.

За съжаление, Instagram не ви позволява да зададете хронологичния раздел Следване като емисия по подразбиране в момента. Надяваме се Instagram да последва примера на Twitter и да пусне тази опция в бъдеща актуализация.

Добавете хора към списъка с любими в Instagram

1. Трябва да добавите хора към списъка си с любими, за да видите първо техните публикации. За да започнете, докоснете логото на Instagram и изберете „Предпочитани“ от падащото меню. От следващата страница докоснете „Добавяне на любими“, за да изберете акаунтите, които искате в списъка си с любими.

2. Въпреки че Instagram ще ви представи списък с предложени акаунти, можете да търсите потребителското име на акаунта, който искате да добавите към списъка си с любими. Просто докоснете синята икона „Добавяне“ до името на акаунта. След като изберете всички акаунти, натиснете „Потвърдете предпочитани“, за да ги добавите към списъка си.

3. Вече можете да преглеждате публикации от акаунти в списъка си с любими в раздела Любими и в раздела Начало. Както можете да видите по-долу, икона на звезда в заглавката на публикацията означава, че публикацията е от някой в ​​списъка ви с любими.

  Току-що актуализирахте вашия iPhone до iOS 14? Изпробвайте тези функции сега

често задавани въпроси

Въпрос: Мога ли да задам Instagram Favorites като емисия по подразбиране?

Не, в момента Instagram не ви позволява да зададете раздели Любими (хронологични) и Следващи като емисия по подразбиране. Емисията по подразбиране ще продължи да бъде „Начало“ с алгоритмично избрани публикации и предложени публикации, когато свършат публикациите от акаунти, които следвате.

Въпрос: Любими в Instagram и близки приятели еднакви ли са?

Не, Instagram Favorites се отнася до новата функция, където можете да изберете любимите си акаунти и да видите техните публикации в отделен списък. Близките приятели са за лични истории в Instagram.

Въпрос: Как да управлявам моите любими в Instagram?

Можете да управлявате акаунти, които сте добавили към списъка с любими от раздела Любими в Instagram.

Вижте публикации от приятели в хронологичен ред в Instagram

Въпреки че би било чудесно да видим опция за задаване на новия раздел „Следване“ като емисия по подразбиране, ние смятаме, че това е стъпка в правилната посока, за да могат потребителите да настигнат приятели в Instagram. Какво мислите за новите хронологични емисии в Instagram? Уведомете ни в коментарите по-долу.