Как да използвате инструмента за екранна снимка на срещата Zoom

Zoom има вграден инструмент за запис на екрана, който, ако е разрешен от домакина на срещата, позволява на всеки да запише среща в Zoom. Срещата в Zoom може да бъде записана локално от безплатни потребители и записана в облака от първокласни потребители. Записът улавя всичко, независимо от това май бъдете излишни в моменти, когато обикновена екранна снимка ще свърши работата също толкова добре.

Екранна снимка на срещата в Zoom

Екранна снимка на срещата в Zoom

Правенето на екранна снимка в среща в Zoom е лесно, тъй като повечето операционни системи за настолни компютри се предлагат с вграден инструмент за правене на екранна снимка. Инструментът работи универсално, т.е. може да заснема всички приложения, освен ако нямат специално ограничени екранни снимки (Netflix).

  Как да използвате Google Assistant, за да заключите телефона си [No Root]

Zoom също има инструмент за правене на екранни снимки и потребителите трябва да изберат дали искат да използват инструмента за снимки на екрана в своята операционна система или ако искат да използват инструмента за екранни снимки Zoom.

Екранна снимка на срещата с мащабиране – инструмент за наличност

Ако искате да използвате стандартния инструмент за снимки на екрана на вашата настолна операционна система, за да направите екранна снимка по време на среща в Zoom, трябва само да знаете правилната комбинация от клавиатура, която да използвате.

  Поточно предаване на музика от Dropbox, Google Drive и Box с CloudAmpz

Windows 10

macOS

macOS позволява на потребителите да правят екранни снимки на целия екран, прозорец или част от екрана. Екранните снимки се запазват в папката Pictures.

За да направите екранна снимка на цял екран, докоснете клавишната комбинация Command+Shift+3.
За да направите екранна снимка на активния прозорец, докоснете клавишната комбинация Command+Shift+4. Когато курсорът се промени на кръстопът, докоснете интервала. Щракнете върху прозореца, който искате да заснемете.

Екранна снимка на срещата на Zoom – роден инструмент на Zoom

Zoom има свой собствен инструмент за снимки на екрана, но той не е активиран по подразбиране. За да го активирате, следвайте тези стъпки. Те се отнасят както за Windows 10, така и за приложението macOS.

  Как да запазите уеб страница като PDF в Microsoft Edge

Отворете приложението Zoom.
В раздела Начало щракнете върху бутона на зъбното колело под снимката на вашия профил.
Отидете в раздела Клавишни комбинации.
Разгънете чата.
Активирайте пряк път за екранна снимка.
В macOS ще трябва да предоставите допълнителни разрешения на Zoom, преди да можете да правите екранни снимки.
След като активирате, използвайте клавишната комбинация Command+T, за да направите екранна снимка на macOS.
Използвайте клавишната комбинация Ctrl+T, за да направите екранна снимка на Windows 10.

Заключение

Клавишната комбинация Ctrl+T или Command+T се поема от Zoom и не можете да я използвате в други приложения, ако Zoom работи. Това може да е проблем, тъй като същият пряк път се използва в браузърите за отваряне на нов раздел. Добрата новина е, че ако щракнете върху прекия път в настройките на Zoom, можете да зададете различен/персонализиран пряк път, който не пречи на други приложения.