Как да излъчвате на живо във Facebook от iOS и Android

Facebook – харесвате или не, всеки е чувал за гиганта в социалните мрежи. Компанията се опитва да бъде в крак с всички най-нови тенденции и дори е купила няколко компании в миналото, за да направи това – Oculus, WhatsApp и Instagram са добри примери за това. Приложения като Periscope и Meerkat обаче показаха, че следващото „голямо нещо“ е излъчването на живо от вашия смартфон и докато Facebook първоначално предлагаше тази функционалност за известни личности, сега тя е пусната в световен мащаб. Тук ви показваме как да излезете на живо във Facebook за Android и iOS, заедно с няколко съвета, за да извлечете максимума от преживяването на живо във Facebook.

Как да отидете на живо във Facebook за Android и iOS

Настройването на предаване на живо във Facebook за Android и iOS е сравнително лесно, просто следвайте нашите как да:

Стъпка 1) Отидете до емисията с новини във Facebook и докоснете „Статус“, за да напишете нов статус във Facebook.

Стъпка 2) В долната дясна част на прозореца за композиция на състоянието трябва да се появи нов бутон, изобразяващ силует на човек с вълни, излъчващи се от главата му – докоснете го, за да настроите видео излъчване на живо.

  Как да деактивирате фондово приложение на Android [No Root]

Стъпка 3) Изберете вашите опции за поверителност (Не искате Том, Дик или Хари да гледат вашето предаване, нали?) и дайте кратко описание на вашето предаване на живо, за да примамите вашите приятели/почитатели да гледат.

Стъпка 4) След като сте доволни, докоснете „На живо“. На екрана ще се появи три секундно обратно отброяване, за да ви подготви, и вашето предаване на живо ще започне.

Стъпка 5) Излъчване! Направете го интересно и следете секцията за коментари, за да общувате с приятели/почитатели. Facebook казва, че споменаването на коментиращи по име по време на излъчването ще бъде „вълнуващо“ за тях, въпреки че предполагаме, че този съвет е за известни личности, а не за обикновен джокер.

Стъпка 6) След като излъчването приключи, докоснете „Край“ в долния десен ъгъл, за да прекратите потока.

Стъпка 7) След това вашето видео излъчване ще бъде качено във вашия профил във Facebook, за да го гледат други (които не са били онлайн по това време). Ще получите съобщение, което ви казва колко дълго е било излъчването, заедно с опция да го изтриете. Ако не го искате в профила си, просто докоснете „изтриване“ и той ще бъде премахнат.

  Току-що актуализирахте вашия iPhone до iOS 14? Изпробвайте тези функции сега

Съвети и трикове за излъчване на живо във Facebook: Как да извлечете максимума от предаванията на живо във Facebook

1) Уверете се, че имате силна интернет връзка. Никой не иска да гледа поток с лошо качество, който непрекъснато прекъсва, така че е най-добре да бъдете свързани към бърза мрежа за данни или Wi-Fi. Вероятно бихме избягвали да използваме данни, освен ако не е необходимо, тъй като излъчването на видео на живо може да изяде голяма част от вашите данни.

2) Пуснете на живо чрез Facebook страница. Макар че мнозина ще приемат, че единственият начин да отидат на живо във Facebook е чрез личните им профили, те грешат. Facebook също така позволява на потребителите да излизат на живо чрез страница във Facebook, което позволява на известни личности и публикации да се свързват директно с феновете си чрез публичен канал.

3) Изберете кой може да вижда вашето предаване. Не говорим за промяна на настройките ви за поверителност на излъчване, както споменахме по-горе. Вместо това говорим за възможността за излъчване на видео на живо към конкретна група във Facebook, но само ако администраторът на групата го разреши. Това предоставя начин на потребителите със специфични интереси да гледат/излъчват видео на живо, без да притесняват останалите си приятели във Facebook. Същото важи и за страниците със събития, давайки на тези, които са щракнали върху „може би“, да видят какво пропускат в реално време.

  Преглеждайте и управлявайте известията за iOS 7 веднага след иконите на приложения с Badger 7

4) Накарайте вашите приятели/почитатели да ви следват. Всеки път, когато пуснете на живо, на вашите зрители ще бъде представен бутон „Следване“ под потока ви. Трябва да подканите зрителите си да докоснат бутона „Следване“, тъй като те ще получават известие всеки път, когато пуснете на живо, което ще увеличи показванията и ангажираността.

5) Бъдете креативни. Въпреки че функциите все още не са въведени в личните ни профили във Facebook, Facebook наскоро добави възможността за добавяне на оцветени филтри и рисунки към вашето излъчване на живо. Не сме съвсем сигурни защо искате да рисувате в потока си на живо, но хей, опцията е налице, ако е необходимо!