Как да изключите рождения си ден във Facebook

За много хора има чувство на лицемерие да получават добри пожелания на рождения си ден от хора, които почти не познават. Facebook уведомява всички ваши приятели за рождения ви ден по подразбиране, което не помага за това. Освен предполагаемата неискреност, има основателни причини да скриете рождения си ден във Facebook като цяло. Датата на раждане е част от данни, които крадците на самоличност лесно ще търсят и може би просто не искате да напомняте на хората за вашата възраст.

Каквато и да е причината, спирането на известията към емисиите на вашия приятел е прост процес. В тази статия ще се научите да го правите в мобилното приложение и в настолните браузъри. Освен това, ако ви е писнало да получавате известия за рождените дни на други хора, можете да се научите да премахвате и тази функция.

Изключване на известията за рожден ден на работния плот

Процесът няма да е твърде различен независимо дали работите на настолен компютър или мобилно устройство. Започваме с процеса на работния плот, но не се колебайте да използвате това, което имате под ръка.

  Как да прехвърлите вашите снимки и видеоклипове от Facebook в Dropbox

Първото нещо, което трябва да направите, е да влезете в акаунта си във Facebook. Ще попаднете във вашата емисия с новини. Оттам следвайте тези стъпки:

Следвайки тези стъпки, вие ефективно сте направили рождения си ден невидим за потребителите на Facebook, различни от вас. Никой няма да получава известия за рождения ви ден, нито някой ще може да го види. Сега преминете към мобилната версия.

Изключване на известията за рожден ден на мобилни устройства

Този път ще започнете процеса, като стартирате приложението Facebook на телефона си. Приложението не е задължително и можете да използвате описаните по-горе стъпки и в мобилен браузър. След като приложението се стартира, следвайте тези стъпки:

  Актуализацията на Facebook Messenger добавя функция за безплатни VoIP разговори

Както можете да видите, двете процедури са сходни и нито една от тях не трябва да отнеме повече от минута. Сега, ако не искате да получавате известия за рождените дни на други хора, можете да изключите и това.

Изключване на известията за рожден ден на приятели

Понякога известието за рожден ден създава усещане за задължение за отговор и това може да стане дразнещо. За да спрете да получавате известия за рождени дни, влезте в страницата си с настройки във Facebook. Можете да направите това, като щракнете върху стрелката надолу в горната лента на вашата Facebook страница или като отворите Страница с настройки директно.

Щракнете върху Известия в менюто на лявата странична лента и превъртете надолу до Рождени дни. Разгънете секцията Рождени дни и изключете известията. Вече няма да получавате никакви известия за рождени дни от Facebook.

  Как да използвате разделен екран във Facebook Live

Честит рожден ден на теб и само на теб

Изключването или скриването на рождения ви ден във Facebook служи за много цели. Процесът е доста прост и ясен. Всичко, което трябва да направите, е да влезете в страницата си за информация и да промените настройките за поверителност, за да забраните достъпа на никого, освен на себе си. Можете да го направите от всеки браузър или приложението Facebook. Докато сте на това, можете бързо да изключите известията за рождените дни на други хора, ако сте толкова склонни.

Защо искате рождения ви ден да бъде скрит от приятели? Смятате ли, че е проблем за безопасността, ако хората имат лесен достъп до информацията за вашата рождена дата? Споделете вашите мисли в коментарите по-долу.

x