Как да изключите разписките за четене за отделни контакти в iOS 10

Приложенията за съобщения отдавна имат функция за четене или виждане. Той показва дали съобщението, което сте изпратили, е прочетено от вашия получател. По същия начин той уведомява вашите контакти, когато сте прочели съобщение, което са изпратили. Функцията съществува от доста време в приложението Messages в iOS. Потребителите винаги са имали опцията да изключат разписките за четене за iMessages, но настройката засяга всички нишки на разговор. До iOS 10 беше всичко или нищо. От iOS 10 потребителите могат да изключат разписките за четене за отделни контакти. Ето как.

  Как да отмените актуализация на iOS, когато се изтегля

Изключете разписките за прочитане за един контакт

За да изключите разписките за четене за конкретен контакт, трябва да имате нишка за разговор с посочения контакт в приложението Messages. Нишката не трябва да е активна, т.е. последното съобщение, което сте изпратили или получили, може да е преди месеци.

Отворете приложението Messages и отидете на нишката за разговор. Докоснете малкия бутон „i“ в горната част на нишката до името на контакта. На информационната страница, която се отваря, ще видите новодобавения превключвател „Изпращане на разписка за четене“. Изключи го. Това работи само за iMessages. Контакти, които не използват iMessages и разговарят чрез SMS, никога не се изпращат разписки за четене.

  Как да получите приложението iOS Notes на Windows 10

Изключете разписките за прочитане за всички контакти

Ако искате да изключите разписките за четене за всички контакти, има прост превключвател, за да направите точно това. Отворете приложението Настройки, превъртете надолу и докоснете „Съобщения“. Изключете превключвателя „Изпращане на разписки за четене“. Това важи за всички разговори в iMessage. Това работи в iOS 7 и по-нова версия.

Тази настройка се прилага за всички разговори, които водите на вашия iPhone. Ако сте активирали iMessages на друг iPhone или на вашия iPad и сте пропуснали да изключите разписките за четене на него, те ще бъдат изпратени, когато прочетете съобщение на такова устройство.

  Как да научите Siri да произнася имена на iOS

По същия начин, ако не сте изключили разписките за четене на вашия Mac, четенето на съобщение на него ще предупреди контакта ви, когато прочетете съобщението му.

Posted in iOS