Как да изключите пътните такси в Google Maps

Недостатъкът на използването на голяма хартия за карти в миналото беше, че не сте били наясно къде стоите. Въпреки това, с помощта на Google Maps, достъпен на лаптопи, смартфони и дори умни часовници, вече е много удобно да намерите къде искате да отидете и дори да видите разликата в разстоянието. Всички тези технологични постижения започнаха в средата на 2000 г., когато Google придоби компания, наречена Where2. Идеята беше да измислим как да направим така, че да могат да се създават цифрови карти, което да направи много удобно навигирането в посоките. По-долу също обсъдихме как да не поставяме такси за изминат участък в Google Maps, прочетете го. В съвременната епоха всеки използва Google Maps. Google Maps предоставя въздушни и сателитни изгледи на множество области в допълнение към традиционните пътни карти. Покрити сте, ако пътувате и искате да знаете как да изключите таксите за изминат участък в Google Maps и да избягвате платените пътища в Google Maps чрез телефони с Android и iPhone. Да започваме!

Как да изключите пътните такси в Google Maps

Можем да пожелаем да избегнем плащането на държавната такса по различни причини; в края на краищата всеки иска да пътува и да се наслаждава на пътешествие, без да се налага да харчи допълнителни пари за пътни такси. Освен това е отличен за потребители, които постоянно търсят отклоняващи пътища. Google Maps ще продължи да предоставя както безплатни, така и базирани на такси опции за маршрути, където е практично. По-нататък в тази статия ще научите как да изключите таксите за изминат участък в Google Maps. Продължавайте да четете, за да научите повече за него в подробности. Но нека първо научим какво е пътен данък.

  Как да събудя някого по телефона

Какво е ТОЛ такса?

Пътната такса е такса, която шофьорите трябва да платят, за да използват междущатски магистрали, тунели, мостове и други федерални, щатски и местни магистрали. Националният магистрален орган на Индия отговаря за тези „платени магистрали“, както са известни.

Поддръжката и строителството на пътища се финансират чрез тол такси. В резултат на това тя използва данъка за изминат участък, за да плаща за новопостроени платени пътища. Допълнително се заплаща поддръжката на платения път. Един вид косвен данък е таксата за изминат участък (налага се върху услугите). В резултат на това никой не се таксува за това (техните доходи, капиталови печалби, приходи и т.н.) Размерът и товарното тегло на превозните средства влияят върху ставките на данъчните такси за различни превозни средства.

Въпреки че имаше време, когато плащането на тол такса беше задължително, ако пътувахте по шосе до друга държава и нямаше начин да го заобиколите. Въпреки това, благодарение на авангардната технология на Google Maps, вече можете да изберете маршрута, който искате да избегнете, като следвате стъпките по-долу за това как да изключите пътните такси в Maps.

Какво представляват пътните такси в Google Maps?

В iOS и Android Google Maps има нова функция, която изчислява цената на пътните такси по избран маршрут. Потребителите в Индия, Япония, Индонезия и САЩ вече имат достъп до новата функция в Карти, която показва таксите за изминат участък по определен маршрут. Прогнозираните разходи за пътни такси до вашето местоположение се показват в приложението, преди да напуснете.

  Как да направите графика в Google Sheets

Ако често пътувате по шосе, това би било полезна функция, при която можете предварително да разгледате цените на пътните такси в Google Maps. Можете също така да получите опция за избор на алтернативен маршрут, ако искате да избегнете платените пътища в Картите или да платите възможно най-малко такси. Всеки иска да спести пари и ние не виждаме нищо лошо в това, а вие? Продължете да четете по-долу, за да разберете как да изключите пътните такси в Google Maps.

Как да изключите пътните такси в Google Maps?

По-долу е обяснение стъпка по стъпка как да изключите таксите в Google Maps за ваше удобство.

1. Отворете приложението Google Maps на вашия Android или iOS устройство.

2. Докоснете лентата за търсене и въведете желаното местоположение.

3. След това докоснете опцията Упътвания от долната част на екрана.

4. Изберете вашето начално местоположение и докоснете иконата с три точки.

5. След това докоснете Опции за маршрут.

6. Докоснете Избягвайте платени пътища > Готово.

Сега можете лесно да избегнете платените пътища в Google Maps, като направите това. Понякога ще спестите пари колкото е възможно повече. Повторете тези стъпки, докато видите раздела Опции за маршрут, ако искате Картите да запомнят да не ви превеждат през пътни такси, когато търсите следното си местоположение. Включете Запомняне на настройките, ако желаете. Повечето хора също използват такси Google Maps iPhone, за да намалят разходите си.

Вече можете да започнете вашата навигация. Можете да се върнете към картата, като просто докоснете стрелката в горния ляв ъгъл на екрана. Бутонът Старт е в долната част на вашия екран; докоснете го, за да стартирате вашето пътуване. Картите вече ще запомнят да показват само безплатните маршрути напред. Ако решите да промените решението си, върнете се в менюто за избор на маршрут и превключете.

  Можете ли да видите текстови съобщения на AT&T?

Сега в случай на потребители на iOS процесът е същият. Можете също да използвате Avoid tolls Google Maps iPhone, като следвате горепосочените стъпки по точния начин.

Как да забраните пътни такси в Google Maps?

Винаги имате избор да деактивирате напълно показването на маршрути с платени пътища. Google Maps има много полезни функции, включително Вашите домашни и работни адреси могат да бъдат запазени за лесно пътуване до и от тези места, а упътванията могат да Ви предупреждават за наближаващи завои и изходи от магистрали. Можете да използвате тази функция максимално потенциално, ако знаете как да не поставяте пътни такси или да ги избягвате в приложението Google Maps за Android или iPhone. Можете да следвате стъпките, споменати по-горе, за да избегнете платените пътища по вашия маршрут на картата.

В сравнение с настолната версия, мобилното приложение Google Maps има малко по-различни инструкции за избягване на пътни такси. Повечето хора ще намерят мобилната версия за най-практичния избор, защото не изисква принтер или друго хакове.

***

Надяваме се, че сте научили как да изключите таксите в Google Maps и да избягвате платените пътища. Чувствайте се свободни да се свържете с нас с вашите запитвания и предложения чрез секцията за коментари по-долу. Освен това ни кажете какво искате да научите по-нататък.

x