Как да изключите предложенията за търсене във Firefox


Firefox 43 представи предложения за търсене. Това е нова функция, която позволява на търсачките да предоставят предложени търсения в лентата Awesome и засега е включена. Предложения за търсене или „търсене на живо“, както може би бихме ги нарекли, ако използваме термините на Google, предоставяйте подходящи термини за търсене, така че е по-вероятно да намерите правилната информация. На теория би трябвало да е полезно, но ако сте изпробвали функцията и не ви хареса, може да се чудите къде/как можете да я изключите. Тъй като Firefox имаше предвидливостта да не налага новата функция на своите потребители, той също имаше предвидливостта да ви даде лесен начин да я деактивирате. Ето как.

  Как да рисувате онлайн с помощта на приложението Google Chrome Canvas

Активирането на предложенията за търсене е доста лесно. Започнете да пишете в лентата Awesome и Firefox ще предложи да включи предложенията за търсене. Може дори да сте го направили, за да видите какво е. За да го деактивирате, отворете Firefox и от иконата на хамбургер горе вдясно отидете на опциите на браузъра. В прозореца „Предпочитания“, който се отваря, отидете на раздела „Търсене“. Като алтернатива, просто поставете това в лентата Awesome;

about:preferences#search

Под секцията търсачка по подразбиране, точно под падащото меню за избор на желаната от вас търсачка, ще видите нова опция, наречена „Предоставяне на предложения за търсене“. Тя ще бъде активирана (маркирана), тъй като сте активирали функцията и всичко, което трябва да направите, за да я деактивирате, е да премахнете отметката от опцията.

  Как да поправите флаш устройство, когато файловете се превърнат в преки пътища (РЕШЕНИЯ)

Тази нова функция е част от Chrome от години. Ако трябваше да посетите началната страница на Google, предложенията за търсене или търсенето на живо ще работят без ваше питане. Тя е не само широко внедрена, но и добре приета, което прави функцията разумно допълнение към Firefox.