Как да изключите местоположението в Life360 без никой да знае

Известен със своите функции за безопасност, Life360 е разработен с мисия да даде възможност за проследяване на семейството. Освен споделяне на местоположение, приложението може да определи скоростта на пътуване, процента на батерията на смартфони, устройства, които се използват или не, и много други. Маскирани като инструмент за спешни случаи, родителите често използват това приложение, за да наблюдават тайно дейностите на децата си. Тъй като поверителността е на преден план за тийнейджърите, сигурно се чудите дали човек може да изключи местоположението в Life360, без никой да знае, или ако сте родител, се замисляте дали можете да проследите някого в Life360, без той да знае? Предлагаме ви това полезно и ефективно ръководство, което ще отговори на вашите запитвания, като например Life360 ви казва, когато някой проверява местоположението ви? и много други около същото.

Съдържание

Как да изключите местоположението в Life360 без никой да знае

Можете да изключите местоположението на телефона си от Настройки и други опции за местоположение специално за приложението Life360. Продължете да четете тази статия, за да разберете стъпките, демонстриращи това в подробности.

Забележка: Тъй като смартфоните нямат едни и същи опции за настройки, те варират от производител до производител. Следователно, уверете се, че настройките са правилни, преди да промените каквито и да е на вашето устройство.

Можете ли да разберете кога някой проверява местоположението ви?

Не. Ако сте предоставили на някого достъп до вашето местоположение и все още не сте го отменили, той може да види последното ви местоположение, без да ви уведоми. Но за този случай първо ще трябва да разрешите на някого достъп до вашето местоположение. Можете да отмените този достъп до местоположението, когато искате да им ограничите да проверяват текущите ви актуализации за местоположение.

Можете ли да видите колко пъти някой проверява местоположението ви на iPhone?

Не, не е възможно да се знае колко пъти вашето местоположение е проверено от човек. Ако сте позволили на някого да ви проследява чрез приложението Life360, той може да проверява местоположението ви на живо толкова пъти, колкото иска, без да бъде забелязан. След като бъде предизвикан достъп, те вече няма да могат да ви проследят.

Life360 казва ли ви, когато някой проверява местоположението ви? Предупреждава ли ви Life360, когато някой провери местоположението ви?

Не, приложението Life360 не ви казва кога някой проверява местоположението ви. Не получавате никакво предупреждение относно някой, който проверява местоположението ви от приложението.

  Сортирайте всички публикации в Reddit във връзки, снимки и видеоклипове

Какво означава зелената точка на Life360?

Зелена икона на картата на Life360 показва, че функцията за откриване на устройство е активирана. Откриването на диск означава, че членът е разрешил споделяне на местоположение в реално време. Той също така информира другите членове за всяко лошо поведение, като например прибързано шофиране или работа със смартфони по време на шофиране.

Какво означава лилавата точка на Life360?

Life360 съхранява данните за вашето местоположение в самото приложение. Лилавата икона, когато се докосне, отваря ежедневните подробности (известна още като история на местоположенията) на член за този конкретен ден. Плъзгачът може да се използва за навигация през всички посетени места през деня, а стрелките помагат на потребителите да преминат към историята на конкретна дата.

Какво означават цветните кръгове на Life360?

Приложението Life360 има кръгли и многоцветни кръгове, разпръснати в цялата платформа, което може да изглежда объркващо, но представлява ценна информация. Обикновено има три цветни кръга, а именно зелено, лилаво и оранжево. Всеки цвят е показателен за различни детайли. Нека да разгледаме техните значения:

1. Зелен кръг

Той изобразява активирането на откриването на диск, което означава, че потребителят е разрешил проследяване на живо. Други членове ще бъдат уведомени за всякакви опасни ситуации по време на шофиране, като ненужно превишаване на скоростта или използване на телефон.

2. Лилав кръг

Той е дом на историята на местоположенията на член. Всеки член има достъп до местонахождението на друг член. Приложението съхранява всичките ви спирки през деня, които са видими за другите членове, ако щракнат върху лилавия кръг.

3. Оранжев кръг

Посочва точно място, което е предразположено към престъпления. Ако член мине покрай такова място, на картата се появява оранжева икона.

Какво означава да създадеш балон на Life360?

Мехурът е кръг с радиус от 1 до 25 мили около член, който не разкрива точното местоположение на потребителя, но дава приблизително къде се намира потребителят в балона. Размерът и продължителността на балона се персонализират според нуждите. Този инструмент може да спаси изненадата ви от разваляне.

Можете ли да разберете дали някой е на телефона си в Life360?

Да, използването на телефона се определя в случай, че член работи с телефона по време на шофиране. Откриването на използването на телефона се извършва чрез заснемане на движението на телефона. Например, ако член извади телефона от джоба си. Никаква дейност по телефона не се записва или споделя с кръга. Въпреки това, както знаете, Life360 не ви казва кога някой проверява местоположението ви.

Забележка: Използването на телефона се наблюдава само докато потребителят е в движение.

Можете ли да разберете дали някой ходи по Life360?

Да, ходенето се проследява от приложението. Когато потребителят се движи със скорост от 15 мили или повече, приложението открива, че потребителят шофира. Ако скоростта на шофиране в реално време не се вижда в приложението, това означава, че членът или ходи, или тича.

Можете ли да проследите някого в Life360, без той да знае?

Ако сте прекарали часове в търсене на отговор на въпроса, можете ли да проследите някого в Life360, без той да знае? Съжаляваме да ви кажем, не, Life360 изисква разрешението на лицето, което искате да проследите, преди да ви позволи да го направите. Проследяването е възможно само когато лицето избере доброволно да се присъедини към вашия кръг в приложението. Приложението уведомява своите потребители, когато се проследяват или когато местоположението им се споделя с някого.

Как да инсталирам Life360 без никой да знае?

В случай, че сте нов потребител, няма нужда да се притеснявате. Life360 няма да каже на никого от вашите контакти дали приложението е инсталирано от вас. По същия начин приложението Life360 не ви казва кога някой проверява местоположението ви. Въпреки това, ако преди това сте го инсталирали и сте се присъединили към кръг, има възможност след като влезете отново, членовете на кръга да бъдат уведомени за присъствието ви в приложението. За да предотвратите това, изключете услугите за местоположение в настройките на вашия смартфон.

  Как да премахнете джаджи от центъра за известия на Mac

1. Отворете приложението Настройки на телефона си.

2. Докоснете Местоположение и изключете опцията Използване на местоположение.

Как мога да използвам Life360, без те да знаят? Как можете да намерите местоположението на някого, без той да знае?

Както всяко друго приложение, можете да добавите Life360 към секцията за скритите приложения на телефона си, за да го държите далеч от очите на всеки, който се опитва да се промъкне в телефона ви.

Що се отнася до намирането на нечие местоположение, без той да знае, за съжаление, все още няма начин да го направите. Всички базирани на местоположение услуги или приложения изискват разрешението на потребителя, преди да ги проследяват. Life360 трябва да бъде инсталиран на телефона на лицето, което искате да проследите.

Как да разбера дали някой фалшифицира местоположението си в life360?

Няма един начин да разберете дали някой фалшифицира местоположението си в Life360, но има някои косвени начини да проверите същото. Единственият недостатък е, че ще се нуждаете от техния телефон, за да проверите. Изброихме два метода, които могат да разкрият дали някой фалшифицира местоположението си:

  • Преминете към историята на инсталирането на телефона им, за да проверите дали преди това са инсталирали фалшиви GPS приложения.
  • Освен това собствениците на телефони с Android имат разширена настройка да използват приложение, за да фалшифицират местоположението си. За да видите дали настройката е включена, следвайте стъпките по-долу:

1. Отидете в Настройки на телефона им.

2. Докоснете Относно телефона.

3. Докоснете опцията Build number 7 пъти, за да активирате опциите за разработчици.

4. Докоснете Допълнителни настройки.

5. Докоснете Опции за разработчици.

6. Превъртете надолу и докоснете опцията Избор на приложение за фалшиво местоположение.

Ако намерите приложения, свързани с тази опция, те са използвали това, за да фалшифицират местоположението си.

Как да премахнете някого да вижда местоположението ви, без той да знае?

Невъзможно е да ограничите един човек да ви проследява в приложението Life360, без той да бъде уведомен. Въпреки това, има няколко начина да ги заблудите относно вашето блокирано местоположение на картата и да го направите да изглежда като случайна пауза на споделянето на местоположение. Изпробвайте методите, дадени по-долу, за да разберете кое работи най-добре за вас:

A. Включете самолетен режим

Деактивирайте интернет връзката и GPS, като активирате самолетния режим на телефона си. Разгледайте стъпките по-долу, за да направите това:

За потребители на Android:

1. Издърпайте надолу лентата с известия на телефона си, като плъзнете нагоре/надолу.

2. Намерете и докоснете иконата на самолетен режим, за да го активирате.

За потребители на iPhone:

1. Според вашия модел iPhone, плъзнете нагоре/надолу по екрана, за да отворите Центъра за управление.

2. Докоснете иконата на самолета, за да я включите, както е показано по-долу.

B. Изключете GPS

Изключването на GPS ще спре споделянето на местоположение, докато не бъде включено отново. Следвайте стъпките по-долу, за да научите как да деактивирате GPS:

За потребители на Android:

1. Отворете приложението Настройки на телефона си.

2. Докоснете Местоположение, както е показано.

3. Изключете превключвателя за опцията Използване на местоположение.

За потребители на iPhone:

1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone.

  Как да маркирате текстово съобщение като непрочетено на iPhone

2. Докоснете Общи.

3. Докоснете Поверителност > Услуги за местоположение и го изключете.

В. Изтриване на акаунт

Ако искате да изтриете за постоянно историята на местоположенията си от приложението Life360 и да не оставите следи след себе си, следвайте посочените по-долу стъпки, за да знаете как да изтриете акаунта си в Life360:

1. Отворете приложението Life360 на телефона си.

2. Докоснете иконата на зъбно колело за настройки в горния ляв ъгъл, както е показано по-долу.

3. Докоснете Акаунт.

4. Докоснете Изтриване на акаунт, както е показано по-долу.

Вече сте готови. Вашите данни в приложението Life360 вече ще престанат да съществуват. Никой от кръговете няма да има достъп до вашата история на местоположенията или събития за шофиране.

Как да изключите местоположението в Life360, без никой да знае?

Life360 е раят на родителите, а защо не? Когато позволява денонощно проследяване с толкова много функции, те със сигурност ще се възползват напълно от него, за да шпионират децата си. Ако техният рай ви кара да се чувствате като ад и се чудите как да изключите местоположението в Life360, без никой да знае? Покрихме те. Вижте многобройните начини, дадени по-долу, за да научите как да изключите местоположението в Life360, без никой да знае:

Вариант I: Активиране на самолетен режим

Активирането на самолетния режим ви прекъсва връзката с интернет, което от своя страна означава деактивиране на GPS местоположението на вашия телефон. Това е лесен процес, вижте по-долу:

За потребители на Android:

1. Плъзнете нагоре/надолу по екрана си, за да получите достъп до панела за известия.

2. Потърсете иконата на самолет и я докоснете, за да я включите.

За потребители на iPhone:

1. Плъзнете нагоре/надолу според вашия модел iPhone.

2. Щракнете върху иконата на самолет, за да я активирате.

Опция II: Изключете мобилни данни, Motion Fitness и фоново опресняване на приложението

Тези разрешения се изискват от Life360, за да може да свърши своята работа. Деактивирането им гарантира поверителност и защита от родителите. Следвайте стъпките по-долу:

Забележка: Тази функция е изключително за потребителите на iPhone.

1. Отидете в настройките на iPhone.

2. Преминете към опцията Приложения > Life360.

3. Изключете опцията за проследяване на фитнес в менюто Motion & Fitness, както е показано.

4. След това продължете да изключите превключвателите за опциите за фоново опресняване на приложението и мобилни данни.

Изключването на тези функции ще попречи на Life360 да наблюдава вашата активност и ще покаже проблема с интернет връзката в приложението.

Вариант III: Изтриване на акаунт в Life360

Изтриването за постоянно на вашия акаунт от приложението няма да остави следи за достъп до членовете на кръга. Следвайте тези прости стъпки, за да научите как да изтриете акаунта си в Life360:

1. Отворете приложението Life360.

2. Докоснете и отворете менюто Настройки.

3. Докоснете Акаунти > Изтриване на акаунт.

Добре си да тръгнеш. Данните ви в приложението Life360 са изтрити и членовете на кръга вече няма да имат достъп до вашата история на местоположенията или събития за шофиране.

Вариант IV: Деактивирайте услугите за местоположение

Когато услугите за местоположение са деактивирани, никое от приложенията вече не може да ви проследява в реално време. Следвайте стъпките, за да направите същото:

За потребители на Android:

1. Отворете настройките на вашия телефон.

2. Докоснете Location > Use Location опция, за да я изключите.

За потребители на iPhone:

1. Отворете приложението Настройки и докоснете Общи.

2. Изберете Поверителност.

3. Щракнете върху Услуги за местоположение и го изключете.

Вариант V: Деактивиране на точното местоположение

Тази функция, когато е включена, предоставя точното ви местоположение на приложенията. Изключването му ще сподели приблизителното ви местоположение с членовете на кръга. Научете как да деактивирате тази функция по-долу:

Забележка: Приложимо само за потребители на iPhone.

1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone.

2. Докоснете Поверителност > Услуги за местоположение.

3. От списъка с разрешени приложения за разрешение за местоположение изберете Life360.

4. Докоснете опцията Точно местоположение, за да изключите превключвателя.

***

Така че, надяваме се, че сте разбрали защо Life360 не ви казва, когато някой проверява местоположението ви и как да изключите местоположението на Life360, без никой да знае с подробните стъпки за ваша помощ. Можете да ни уведомите за всякакви въпроси относно тази статия или предложения за всяка друга тема, по която искате да направим статия. Пуснете ги в секцията за коментари по-долу, за да знаем.

x