Как да изключите известията на живо в Instagram

iOS и Android позволяват на потребителите да активират или деактивират известия от приложение по желание. За всяко приложение има специален превключвател за включване/изключване, който позволява на потребителите да активират или деактивират известията за приложения избирателно. Въпреки че можете да деактивирате известията за някои приложения и да ги активирате за други, никога няма да имате възможност да избирате кои известия да ви изпраща приложение. Например, ако сте активирали известия за игра на телефона си, тогава получавате всяко едно известие от него, включително нови предизвикателства, заявки за приятелство, изтичащи оферти и т.н. Instagram обаче не е по-различен, приложението е уникално по това, че ви дава невероятно количество контрол върху това за кои дейности получавате известия и затова можете да изключите известията на Instagram Live.

  Как да използвате въпроси за историята на Instagram

Известия на живо в Instagram

Отворете приложението Instagram на вашия iPhone или телефон с Android. Докоснете раздела на профила и в раздела на профила докоснете бутона на зъбно колело. Това ще ви отведе до настройките на Instagram. На екрана с настройки превъртете надолу до секцията Известия и докоснете Push Notifications. Ще откриете, че този екран е особено дълъг и с опция за персонализиране за всеки тип дейност в Instagram. Превъртете надолу до секцията Видео на живо. Изберете опцията „Изключено“, за да изключите известията на живо в Instagram.

След като изключите тази опция, само известията, които ви казват, че акаунтът, който следвате, е активен, ще бъдат деактивирани. Всяко друго известие, което сте активирали, ще продължи да пристига на вашето устройство.

  Как да заглушите акаунт в Instagram

Докато сте на това, можете да преминете през останалите опции на този екран и да деактивирате всеки един сигнал за Instagram, който ви дразни. Тези настройки са специфични за устройството, така че ако използвате Instagram на повече от едно устройство, ще трябва да промените настройките си на всяко от тях.

Изглежда има един недостатък в това; не можете избирателно да се абонирате за известия на живо в Instagram за определени акаунти. Ако изключите известията за история, все още имате опцията да активирате история или предупреждение за публикуване за избрани акаунти. Същата опция не е налична за видеоклипове на живо в Instagram. Можете да опитате да се абонирате за публикуване на известия за акаунт и може би те ще включват известие за това кога акаунтът стане активен, но това е много малко вероятно.

  Как да качвате изображения директно в Instagram от всяко приложение

Едно нещо си струва да се оцени тук и това е колко контрол Instagram дава на своите потребители над техните известия. Ще ви бъде трудно да намерите приложение, което дава толкова контрол. Дори ако сте потребител на телефон с Android с руутиран телефон, не можете да получите това ниво на контрол върху вашите известия от едно приложение.