Как да играете World Of Warcraft на Linux

World of Warcraft е изключително популярна MMORPG, разработена от Activision-Blizzard. Излезе през 2005 г. и съществува повече от десет години. Основната концепция на играта е да създадете герой и да си проправите път нагоре в интерактивния фантастичен свят, да изпълнявате куестове, приключения с приятели и да се биете с чудовища.

Поради това колко популярен е WoW, е лесно да се стартира на алтернативни операционни системи като Linux. В това ръководство ще ви покажем как можете да играете на World of Warcraft на Linux с помощта на Wine, Lutris и DXvK. Да започваме!

Получавам Лутрис

Има много различни начини за игра на World Of Warcraft на Linux, тъй като това е една от най-играните игри на компютър. Въпреки това, за да спестим на потребителите на Linux много главоболия и настройки, ще използваме скрипта за автоматична инсталация на Lutris. Като вървите по този път, ще можете да накарате играта да работи по-гладко.

Скриптът за инсталиране на Lutris изисква приложението Lutris, настроено на вашия компютър с Linux. За да настроите Lutris, преминете към този урок. Разказва се как да го накарате да работи във всички основни дистрибуции на Linux.

  Как да изтегляте файлове на Linux с Curl

Инсталиране на зависимости

Преди да можете да стартирате скрипта Lutris WoW, трябва да настроите DxVK, програма, която може да преобразува Windows DirectX11 повиквания към Vulkan. Трябва също да инсталирате най-новата версия на Wine-Staging.

В миналото wdzwdz създаде статия за това как да инсталирате най-новата версия на Wine Staging на Linux. Проверете го и когато Wine-Staging работи, отворете прозорец на терминала и изпълнете командите по-долу (специфични за вашата Linux OS), за да стартирате DXvK.

Забележка: всеки ден разработчиците зад Wine-Staging променят начина на инсталиране на софтуера. Ако срещнете проблеми с нашия урок, не забравяйте да го направите разгледайте уебсайта на WineHQтъй като те също имат информация как да го накарат да работи.

Ubuntu

sudo dpkg --add-architecture i386

sudo apt libgnutls30:i386 libldap-2.4-2:i386 libgpg-error0:i386 libsqlite3-0:i386

Debian

sudo dpkg --add-architecture i386

sudo apt-get libgnutls30:i386 libldap-2.4-2:i386 libgpg-error0:i386 libsqlite3-0:i386

Arch Linux

sudo pacman -S lib32-gnutls lib32-libldap lib32-libgpg-error lib32-sqlite lib32-libpulse

Fedora

sudo dnf install vulkan-loader gnutls gnutls-devel openldap openldap-devel libgpg-error sqlite2.i686 sqlite2.x86_64

OpenSUSE

За съжаление няма информация за DXVK/Vulkan на уебсайта на Lutris. Ако използвате OpenSUSE и искате да играете World of Warcraft, помислете дали да не пропуснете този урок в полза на тази публикация в WineHQ. Няма да е през Lutris и няма да е толкова лесно, но ще можете да играете играта!

  Как да играете Minecraft на Linux с GDLauncher

Инсталирайте World of Warcraft на Linux

Сега, когато всички зависимости са настроени на вашия компютър, е време да инсталирате World of Warcraft на Linux. За щастие приложението Lutris ще направи настройката на WoW много лесна. За да започнете, отворете Lutris на вашия компютър с Linux и го оставете включен във фонов режим. След това се насочете към длъжностното лице Страница на играта World of Warcraft на Lutris.com.

На страницата на WoW превъртете надолу и потърсете бутона „Инсталиране“. Щракнете върху него и след това разрешете на вашия браузър да стартира скрипта в Lutris. След това трябва да видите изскачащ прозорец, който обяснява какъв е скриптът, какво ви е необходимо, за да го стартирате успешно и т.н.

Щракнете върху „Продължи“ в първоначалния изскачащ прозорец в Lutris, за да продължите с процеса на инсталиране. Следвайте инсталационния инструмент на съветника и използвайте Lutris, за да настроите напълно скрипта.

Когато инсталационният скрипт на Lutris бъде готов, той автоматично ще стартира инсталационната програма Blizzard Battle.net, която се използва за World of Warcraft. Преминете през съветника на Battle.net и инсталирайте Battlenet, както бихте направили на компютър с Windows. Когато инсталацията приключи, върнете се към приложението Lutris, намерете плочката „World of Warcraft“, щракнете с десния бутон върху нея и я стартирайте, за да отворите Battle.net.

  Как да играете игри за PlayStation 2 на Linux

Когато приложението Battle.net е отворено и работи, използвайте полето за вход и въведете вашите потребителски данни. След това намерете „World of Warcraft“ в страничната лента и щракнете върху бутона „инсталиране“, за да настроите играта на вашия компютър с Linux.

Играйте World Of Warcraft на Linux

След като Warcraft приключи с инсталирането на вашия компютър с Linux, ще можете да го играете.

За да стартирате WoW, отворете менюто на приложението си и потърсете „Battle.net“ и кликнете върху него. Оттам щракнете върху „World of Warcraft“ в приложението, след което изберете бутона „Play“, за да стартирате играта.

Като алтернатива можете да стартирате World of Warcraft на Linux, като отворите Lutris, след което щракнете върху „Вино“ в страничната лента. В секцията Wine намерете плочката WoW, щракнете с десния бутон върху нея и стартирайте играта!

x