Как да играете Castle Crashers на Linux

Castle Crashers е 2D инди хак-и-наклонена видео игра, разработена от The Behemoth. Играта беше пусната през 2008 г. за Xbox 360. Въпреки това, играта стигна до други платформи по-късно. Ето как да играете Castle Crashers на Linux.

Накарайте Castle Crashers да работят с Linux

Castle Crashers не е игра за Linux, но благодарение на Proton работи добре на Linux. Инструментът Proton обаче работи само в Linux чрез клиента Steam. Така че, трябва да инсталирате клиента Steam Linux на вашия Linux компютър, преди да продължите.

Инсталирайте Steam

За да накарате Steam за Linux да работи на вашия компютър, отворете терминален прозорец на работния плот на Linux. За да направите това, щракнете върху Ctrl + Alt + T на клавиатурата. Друга възможност е да потърсите „Терминал“ в менюто на приложението и да го стартирате по този начин.

Когато прозорецът на терминала е отворен и готов за използване, следвайте инструкциите за инсталиране на Linux по-долу, които съответстват на операционната система Linux, която използвате в момента.

Ubuntu

За да накарате Steam да работи върху Ubuntu, можете да го инсталирате с командата apt за инсталиране по-долу.

sudo apt install steam

Debian

За да накарате Steam да работи върху Debian, ще трябва да изтеглите DEB пакета на вашия компютър. Можете да изтеглите пакета Steam DEB на вашия компютър, като използвате командата за изтегляне wget по-долу.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

След като изтеглите най-новата версия на Steam на вашия Debian компютър, инсталацията може да започне. Като използвате командата dpkg по-долу, инсталирайте Steam на вашия компютър.

sudo dpkg -i steam.deb

След като пакетът Steam DEB е конфигуриран на вашия Debian компютър, ще трябва да изпълните командата apt-get install -f. Тази команда ще ви позволи да коригирате всички проблеми със зависимостта, които се появиха по време на инсталацията.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam е достъпен за потребителите на Arch Linux чрез софтуерното хранилище „multilib“. Въпреки това ще трябва да активирате това софтуерно хранилище, тъй като то не винаги е активирано. За да направите това, отворете файла /etc/pacman.conf в любимия си текстов редактор (като root).

  Last Light Redux на Linux

След като отворите текстовия файл в редактор като root, намерете секцията „multilib“ на файла. След това премахнете символа # отпред и редовете директно отдолу. Когато приключите, запазете редакциите си и излезте от редактора.

Сега, когато всичко е конфигурирано, синхронизирайте повторно вашата система Arch Linux с командата по-долу.

sudo pacman -Syy

И накрая, инсталирайте най-новата версия на Steam на вашия компютър с Arch Linux.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

За да накарате Steam да работи на Fedora или OpenSUSE, най-добре е да следвате инструкциите за инсталиране на Flatpak в това ръководство. Въпреки това, ако не искате да инсталирате Steam чрез Flatpak, е възможно да инсталирате Steam чрез софтуерни хранилища, включени в операционната система.

  4-те най-добри Twitter клиента за Linux

Flatpak

Ако искате да използвате Flatpak версията на Steam на вашия компютър, първо ще трябва да настроите времето за изпълнение на Flatpak на вашия компютър. За да настроите времето за изпълнение на Flatpak, следвайте нашето ръководство за настройка по темата.

След като настроите времето за изпълнение на Flatpak на вашия компютър, инсталирането на Steam може да започне. Като използвате двете команди по-долу, инсталирайте най-новата версия на Steam.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирайте Castle Crashers на Linux

Когато Steam е инсталиран, стартирайте го на работния плот на Linux, като потърсите t в менюто на приложението. След това следвайте инструкциите стъпка по стъпка по-долу, за да накарате Castle Crashers да работят.

Стъпка 1: Намерете менюто „Steam“ в приложението Steam и щракнете върху него с мишката. След това намерете бутона „Настройки“ в Steam и го изберете, за да получите достъп до настройките на Steam.

В прозореца за настройки на Steam намерете секцията „Steam Play“. След това поставете отметка в квадратчето „Активиране на Steam Play за поддържани заглавия“ и „Активиране на Steam Play за всички други заглавия“.

Стъпка 2: Намерете бутона „Магазин“ в горната част на Steam и го изберете с мишката. След като изберете този бутон, ще получите достъп до магазина на Steam. Оттук намерете полето за търсене и щракнете върху него.

След като изберете полето за търсене, въведете „Castle Crashers“. След това натиснете клавиша Enter на клавиатурата, за да видите резултатите от търсенето. Накрая прегледайте резултатите от търсенето и кликнете върху „Castle Crashers“, за да получите достъп до страницата на магазина на играта.

  Как да настроите и използвате уеб браузър Qutebrowser на Linux

Стъпка 3: На страницата на магазина на Castle Crashers Steam намерете зеления бутон „Добавяне в количката“ и щракнете върху него с мишката. След като изберете този бутон, ще добавите играта към количката си.

Стъпка 4: Преминете през процеса на закупуване на играта. След като закупите, намерете бутона „Библиотека“ и го изберете с мишката. След като щракнете върху този бутон, ще получите достъп до вашата Steam библиотека.

Прегледайте вашата Steam библиотека за „Castle Crashers“ и я изберете. След това намерете синия бутон „ИНСТАЛИРАНЕ“ и щракнете върху него с мишката. Изборът на този бутон ще изтегли и инсталира играта на вашия компютър.

Стъпка 5: След като играта бъде инсталирана на вашия компютър, синият бутон “ИНСТАЛИРАНЕ” ще стане зелен бутон “PLAY”. Изберете го, за да стартирате Castle Crashers.

x