Как да запазите лентата с менюта на Mac в режим на цял екран

Когато поставите приложение в режим на цял екран, като щракнете върху иконата на зеления светофар в горния ляв ъгъл на прозореца, macOS автоматично скрива лентата с менюта. Това умишлено поведение има за цел да осигури потапящо изживяване при гледане, като държи елементите от лентата с менюта далеч. Освен това изглежда също така и кокетна реализация на новия 14/16-инчов MacBook Pro, за да се гарантира, че прорезът става невидим поради черната лента на режима на цял екран. Но какво ще стане, ако намерите тази функция за пречка за вашия работен процес? Е, ето как да запазите лентата с менюта видима в режим на цял екран на Mac.

Тъй като Apple е поставила опцията за скриване/показване на лентата с менюта на Mac в режим на цял екран в предпочитанията „Dock & Menu Bar“, лесно е да се объркате. Когато е активиран, ви позволява да направите лентата с менюта видима в цялата система. Заедно с настройката за цялата система, корекция на базата за приложение би била идеална. Надяваме се, че Apple ще се справи правилно в предстоящия macOS 13.

  Как да споделяте компютърно аудио в Zoom

1. За да започнете, щракнете върху менюто на Apple, разположено в горния ляв ъгъл на екрана.

2. Сега изберете “System Preferences” в падащото меню.

3. След това щракнете върху „Dock & Menu Bar“.

4. Накрая премахнете отметката от квадратчето вляво от „Автоматично скриване и показване на лентата с менюта на цял екран“ и след това излезте от Системните предпочитания.

Ето! Промяната ще влезе в сила незабавно. В бъдеще лентата с менюта ще остане видима в режим на цял екран на вашето macOS устройство. Ако някога искате да го скриете отново, върнете се към същата настройка и след това поставете отметка в квадратчето накрая.

  Как да поправите грешката на Xbox 0x97e107df

Забележка:

  • В някои случаи лентата с менюта ще остане скрита в режим на цял екран, дори след като махнете отметката от квадратчето за Автоматично скриване и показване на лентата с менюта на цял екран. В тази ситуация може да се наложи да рестартирате вашия Mac, за да приложите промяната. Просто щракнете върху менюто на Apple в горния ляв ъгъл на екрана и изберете Рестартиране в падащото меню.

Така че можете да скриете или покажете лентата с менюта на Mac в режим на цял екран. Винаги е по-добре да имате гъвкавост, за да се справите с функция, която може да не интересува всеки. Това напомня за иконата на батерията без процентния индикатор, който Apple е премахнал в macOS Big Sur и по-късно. Докато мнозина биха били добре само с иконата на батерията, хора като мен предпочитат да имат индикатор за процента на батерията, за да следят с лекота живота на батерията. От гледна точка на потребителя, това не е голяма промяна в дизайна. Поведението по подразбиране на macOS за скриване на лентата с менюта, когато дадено приложение е в режим на цял екран, е почти на същия ред. Между другото, имате ли въпроси или отзиви за споделяне? Не забравяйте да изпратите мислите си.

  Коя настройка за предотвратяване на проследяване трябва да използвате в Microsoft Edge?