Как да заобиколите забрана на TikTok

TikTok не прилича на никоя друга платформа за социални медии. Той опознава потребителите доста бързо и е идеалното царство за артистично изразяване, особено танц. Въпреки това, въпреки че е изключително популярен, TikTok не е достъпен навсякъде. Някои държави дори наложиха забрана на TikTok.

Освен това, като платформа с предимно млади потребители, TikTok е установил строги насоки и неспазването им води до временни забрани на акаунти. Тези усилия накараха потребителите да измислят различни начини да заобиколят тези забрани.

Но с TikTok това често е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Тази статия ще разгледа водещите причини за забраната на TikTok и най-добрите начини да ги заобиколите.

Къде е забранен TikTok?

Преди да разберем кои държави са забранили TikTok, нека видим защо биха направили това на първо място. Някои държави или временно забраниха, или цензурираха TikTok поради неговото „неподходящо съдържание“.

Този тип забрана обикновено се издава от консервативните правителства. Такъв беше случаят в Бангладеш и Индонезия, където TikTok беше забранен за кратко, след което беше възстановен, но с нова цензура.

В Пакистан TikTok е изцяло забранен поради „неподходящо съдържание“. През юли 2021 г. приложението беше забранено там за четвърти път.

Другата и по-разпространена причина за забраните на TikTok са възприеманите заплахи за сигурността, свързани с платформата. Проблемът произтича от факта, че TikTok е собственост на китайска компания, наречена ByteDance. Някои правителства смятат, че дори частна китайска компания не може да откаже искането на тяхното правителство за достъп до данните на потребителите. Тези опасения накараха индийското правителство да забрани използването на TikTok в нацията от юни 2020 г.

Все пак имаше близо 200 милиона потребители на TikTok в Индия и страната беше най-големият външен пазар на компанията. Естествено, новината за тази забрана отекна по целия свят и накара други страни да обмислят забраната на TikTok.

Какви други причини могат да ви забранят?

Държавите, които забраняват TikTok, са добре известни, но TikTok може да забрани потребителите дори в страната, където приложението се използва свободно. Това се случва, когато конкретни потребители не спазват насоките на общността на TikTok.

  Как да защитите акаунта си в TikTok

През годините TikTok имаше своя справедлив дял от противоречия, главно относно типа съдържание, което включва. С нарастването на популярността на приложението се развиваха и насоките.

Въпреки че в TikTok има много съдържание, което някои може да категоризират като противоречиво и проблематично, потребителите трябва да нарушат специфичните правила на платформата, за да получат забрана. Насоките на общността са напълно обяснени в официалната помощ на TikTok страницаи потребителите трябва да ги прегледат подробно.

Повечето от правилата са свързани с държането на опасни действия далеч от платформата. Следователно потребителите, които насърчават всякакъв вид насилие, екстремизъм, поведение на омраза и незаконни дейности, ще получат автоматична забрана.

Освен това потребителите, които създават съдържание, което съдържа покана за самонараняване, сексуални дейности или излага непълнолетно лице в опасност, ще бъдат изгонени от TikTok. И накрая, потребителите могат да получат временно забрана, ако приложението открие спам активност или бъде докладвано от потребителите като спам.

Как да заобиколите забрана на TikTok

Като цяло, ако TikTok е забранил акаунта ви поради нарушения на насоките на общността, няма да го заобиколите. Можете да обжалвате и да поискате забраната да бъде отменена, но повече за това по-късно.

Въпреки това, заобикалянето на забрана на TikTok е само жизнеспособна опция, ако използвате приложението в страна, където то не е официално забранено. Ако трябваше да пътувате в Индия, например, няма да можете да използвате приложението си TikTok, независимо дали сте забранени или не.

Единственото решение за забрана е да използвате надеждна услуга за виртуална частна мрежа (VPN). Но как точно работи това? Първо, трябва да знаете, че VPN свързва вашето устройство със сървър в друга част на страната или света, което го прави да изглежда така, сякаш вашият IP адрес е базиран на това място.

Така че, за да заобиколите забрана на TikTok, трябва да изберете VPN, който може успешно да скрие действителното ви IP местоположение от TikTok.

С този процес е най-добре да забравите за безплатните услуги и да изберете страхотен продукт като ExpressVPN. Той е супер бърз, предлага значителен брой сървърни местоположения и има отлична поддръжка на клиенти.

И така, ето как можете да използвате ExpressVPN за достъп до TikTok в страна, където е забранен:

  • На официалния уебсайт се абонирайте за услугата VPN.
  • След това изтеглете Android или iOS мобилно приложение на вашия телефон.
  • Влезте в акаунта си, след което изберете VPN сървър в държава, която поддържа TikTok. Не забравяйте да изберете географски най-близката страна, защото ще получите по-добри скорости.
  Колко данни използва Tiktok?

В случай, че имате проблеми с този метод, може да се наложи да възстановите фабричните настройки на телефона си и да го премахнете от всякаква идентификация.

Ако местният доставчик на интернет услуги блокира мобилното приложение TikTok, дори VPN няма да помогне. Въпреки това, ако TikTok е просто премахнат от магазините за приложения, VPN може да заобиколи този проблем.

Имайте предвид, че дори ако вашият интернет доставчик е забранил приложението TikTok, все пак може да имате достъп до него чрез браузър на уебсайта, телефона или компютъра на TikTok.

Допълнителни ЧЗВ

Мога ли да си върна забранения акаунт с тези методи?

Може да бъде много неприятно да се събудите една сутрин и да разберете, че акаунтът ви в TikTok е забранен. Известно е, че TikTok спира потребителски акаунти поради различни проблеми, често в едно масивно прочистване наведнъж.

Това може да създаде особен проблем за потребителите с големи последователи, които са направили кариерата си в TikTok. Все пак има малко светлина в края на този тъмен тунел.

Дори ако акаунтът ви е бил забранен, има шанс да си го върнете. TikTok премахва много акаунти по право, но някои потребители са били несправедливо засегнати. Така че, ако нещо подобно се случи с вас и смятате, че е направено по грешка, ето какво трябва да направите:

1. Отворете известието от TikTok, което ви информира, че сте били забранени.

2. Докоснете „Обжалване“.

3. Следвайте всички подкани на екрана.

Ще имате възможността да се обосновавате защо акаунтът ви е бил забранен по погрешка. TikTok ще прегледа обжалването ви и ще определи правилния курс на действие.

TikTok има термин за тези ситуации. Те го наричат ​​​​„човешки грешки в модерирането“, което означава, че несправедливи забрани наистина се случват.

Незаконно ли е използването на VPN за заобикаляне в забранена страна?

В Индия правителството не е направило незаконно заобикалянето на забраната на TikTok с VPN. Много потребители разчитат на VPN услуги, за да се насладят на TikTok съдържание.

Това обаче не означава, че няма да се промени в бъдеще. Но също така е възможно те да премахнат и забраната на TikTok. Ето защо е важно да следите тези проблеми, когато пътувате до страна, където определено приложение е забранено.

Колко дълго трае забрана на TikTok?

Временната забрана поради нарушаване на насоките на общността може да продължи от един ден до две седмици. След като спирането изтече, можете да се върнете към обичайния си начин, но трябва да имате предвид правилата на TikTok.

  Как да размажете фона си за видеоклипове в TikTok

Има обаче и постоянна забрана на TikTok. Обикновено се случва, когато потребител е нарушил множество правила за кратък период от време.

Ако това се случи, ще видите съобщение, че акаунтът ви е забранен за постоянно. Единственият изход е да отворите нов акаунт в TikTok (под друго име) и да следвате всички правила.

Забранен ли е TikTok в Хонконг?

Ако пътувате до Хонконг, ще забележите, че няма достъп до TikTok. Но това не е защото беше забранено. Напротив, в средата на 2020 г. TikTok реши да изтегли услугите си от Хонконг.

Като причина те посочват новоналожените в града закони за сигурност в Китай. Потребителите, които до този момент са се радвали на приложението, са получили известие, информиращо ги за прекратяването на услугите на TikTok в града.

Ще бъде ли забранен TikTok в САЩ?

Разговорът за забрана на TikTok в САЩ е активен от известно време поради „рискове за националната сигурност“. Дори се споменаваше изпълнителна заповед, която щеше незабавно да приложи тази забрана. За щастие, засега TikTok не е забранен или цензуриран в САЩ, но отделните потребители все още могат да бъдат изгонени от платформата или да нарушат насоките.

Наслаждавайте се на тенденциите на TikTok безопасно навсякъде

Популярността на TikTok расте с всеки изминал ден. Така че е трудно да си представим, че приложението е забранено или цензурирано на някои места. Това обаче е реалността, но потребителите, които обичат да учат забавни хореографии и да правят скици, имат начин да заобиколят проблема.

Една VPN услуга може да бъде невероятно ефективна, но няма да бъде заобиколно решение, ако местният интернет доставчик е забранил изцяло мобилното приложение. Винаги можете да се насладите на TikTok чрез браузър, но това определено намалява изживяването.

Освен това неспазването на насоките на общността може да доведе до отделни забрани на TikTok. Някои от тези забрани са временни и служат като предупреждение, а други са постоянни.

TikTok забранява ли ви някога акаунта? Бихте ли използвали VPN за достъп до TikTok? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу.

x