Как да заключите WhatsApp с Touch ID или Face ID на iOS

Touch ID и Face ID, каквото и да имате на вашия iPhone, са чист начин да заключите устройството си. Това, което не много хора осъзнават, е, че могат да се използват и за заключване на приложения, ако самото приложение поддържа функцията. Приложението за бележки например ви позволява да заключвате бележки с Touch ID или Face ID. Не много приложения се възползват от тази функция, но след скорошна актуализация вече можете да заключите WhatApp с Touch ID или Face ID.

WhatsApp Touch ID/Face ID

Преди да започнете, трябва да настроите Touch ID или Face ID на вашия iPhone. Не забравяйте, че по-новите модели iPhone не поддържат Touch ID, така че ако искате да заключите WhatsApp, ще трябва да използвате Face ID. Трябва също така да се уверите, че използвате най-новата версия на WhatsApp.

  Foursquare пуска приложение Swarm за iOS и Android

След като актуализирате приложението, отворете го и отидете в раздела Настройки. В раздела Настройки докоснете Поверителност.

Превъртете надолу екрана за поверителност и докоснете Заключване на екрана. Активирайте Touch ID или Face ID, което е налично на вашето устройство.

Можете да изберете кога WhatsApp ще се заключи автоматично. Можете да го настроите да се заключва незабавно, т.е. в секундата, в която изключите приложението, след една минута, след петнадесет минути или след един час.

Когато следващия път влезете в WhatsApp и периодът на заключване е изтекъл, ще бъдете помолени да използвате Touch ID или Face ID, за да потвърдите, че това сте вие. Няма значение дали току-що сте използвали някой от тях, за да отключите телефона си. Ако вашият Touch ID или Face ID не успее да се регистрира, винаги можете да отключите WhatsApp с паролата, която е настроена.

  Рисувайте върху снимки, преди да ги споделите през Facebook Messenger [iOS]

Ако сте конфигурирали проверка в две стъпки в WhatsApp, знаете, че тя има тенденция да изскача няколко пъти на ден, когато имате достъп до приложението. Най-вече се появява, когато отворите WhatsApp от известие. След като заключите Whatsapp с Touch ID или Face ID, екранът за проверка в две стъпки няма да се покаже или ще се показва много по-рядко. В моите тестове не го срещнах за целия ден, след като активирах Touch ID заключване за приложението.

Удивително е колко малко приложения се възползват от Touch ID/Face ID. Facebook Messenger има функция, която ви позволява да изпращате тайни, самоунищожаващи се съобщения. Когато приложението стига до такава дължина, за да позволи на потребителите му да бъдат дискретни, може да се направи с добавяне на поддръжка за заключване.

  Персонализирайте центъра за известия на iOS 7 по ваш вкус с BetterNC7

Тъй като и WhatsApp, и Facebook Messenger са собственост на Facebook, възможно е същата функция скоро да се появи във Facebook Messenger.