Как да заключите скрит фотоалбум с Face ID/Touch ID в iOS 16 на iPhone

Всички имаме частни снимки, които искаме да пазим в тайна или от любопитни очи. Въпреки че приложението Apple Photos вече предлага начин за скриване на снимки на iPhone, всеки може лесно да получи достъп до вашия скрит албум. Ето защо повечето потребители на iOS разчитат в голяма степен на приложенията за съхранение на снимки, за да запазят личните си снимки защитени. Въпреки това, ако сте инсталирали iOS 16, вече можете да заключите своя скрит фотоалбум с Face ID/Touch ID на вашия iPhone и iPad, така че никой да не може да получи достъп до личните ви снимки без ваше разрешение. И така, ето как да заключите скрития албум със снимки в iOS 16.

Заключване на скрит фотоалбум на iPhone

Освен че ви позволява да защитите скрития албум, iOS 16 също ви позволява да защитите папката „Наскоро изтрити“, където изтритите снимки и видеоклипове остават достъпни до 30 дни. От гледна точка на поверителността това е добре обмислено. Много пъти сме склонни да изтрием някои лични изображения и да забравим да ги изтрием за постоянно. В резултат на това те продължават да съществуват на устройството. С активирането на тази нова функция за поверителност обаче вече няма да се налага да се притеснявате и за защитата на изтритите изображения.

  Как да коригирате липсващ бутон „Добавяне на хора“ в приложението iOS 10 Notes

Заключете скрити и наскоро изтрити папки с Face ID/Touch ID

1. Първо отворете приложението Настройки на вашия iPhone или iPad.

2. Сега превъртете надолу, за да намерите приложението Снимки и го изберете.

3. Уверете се, че превключвателят до Използване на Face ID/Touch ID е включен.

Отсега нататък до скрития албум и наскоро изтритите папки ще се показва малка икона на катинар. Струва си да се отбележи, че ако някой се опита да изключи тази функция, той/тя ще трябва първо да се удостовери с помощта на Touch ID или Face ID. Така че можете да сте спокойни, че вашите снимки са в безопасност.

  Beam за Reddit е още един чудесен начин за отлагане [iOS]

Отключете скрити и наскоро изтрити папки с Face ID/Touch ID

Отключването на скрития албум със снимки е възможно най-лесно.

1. На вашия iPhone или iPad отворете приложението Снимки и след това докоснете раздела Албуми в долната част на екрана.

2. В секцията Помощни програми докоснете Скрити и след това удостоверете автентичността с помощта на Touch ID/Face ID, за да видите вашите снимки. И ако искате да проверите наскоро изтритите си изображения, докоснете Наскоро изтрити и след това удостоверете.

Разрешете на всеки член на семейството/близък приятел достъп до вашия заключен личен фотоалбум

Ами ако искате да позволите на някой от вашите приятели или любими хора да има неограничен достъп до вашия скрит албум? Е, можете да помолите ваш приятел да настрои алтернативен външен вид на вашето устройство с активиран Face ID или да добави пръстов отпечатък на вашето оборудвано с Touch ID устройство, за да имате неограничен достъп до скрития албум.

  Как да скриете визуализациите на известия само когато вашият iPhone е заключен в iOS 10

1. Отидете в приложението Настройки на вашия iPhone и изберете Face ID/Touch ID & Passcode.

2. Сега или настройте алтернативен външен вид, или добавете пръстов отпечатък въз основа на наличността.

Занапред вашият приятел ще може да преглежда вашия скрит фотоалбум с помощта на Face ID или Touch ID.

Пазете личните си снимки от любопитни очи

Е, така можете да заключите своя албум със скрити снимки в iOS 16. Тази нова функция е добре дошла добавка за потребителите на iPhone, които трябваше да разчитат на приложения на трети страни, за да защитят личните си снимки. Тъй като функцията е вградена в приложението Снимки, не е нужно да се притеснявате, че приложение на трета страна може да открадне вашите данни или да качи вашите изображения в облака. И така, започнахте ли да заключвате своите скрити и изтрити албуми на iPhone? Уведомете ни в коментарите.

Posted in iOS
x