Как да завъртите видеоклипове на iOS

Можете да завъртите снимки доста лесно в основно приложение за редактиране на изображения. Това важи както за настолни компютри, така и за смартфони. Основното приложение за снимки на Android и iOS може да завърта снимки, но същата функция не е налична, ако се занимавате с видеоклипове. Ако искате да завъртите видеоклипове на iOS, трябва да инсталирате безплатно, поддържано от реклами приложение, наречено Video Tools: Reverse Crop Edit.

Завъртане на видеоклипове на iOS

Инсталирайте видео инструменти: Обратно редактиране на изрязване от App Store. Отворете приложението Снимки и докоснете видеоклипа, който искате да завъртите. Докоснете Редактиране горе вдясно. Екранът за редактиране на видеоклипове изглежда различно от екрана за редактиране на снимки.

  Как да направя Hey, Siri по-точна на iOS

Докоснете бутона за повече опции в долната част.

От менюто, което се отваря, изберете приложението Video Tools: Reverse Crop Edit. Ако не виждате приложението, докоснете Още и го активирайте от списъка с приложения. Върнете се в менюто и изберете приложението, след като се появи.

Видеоклипът ще се отвори във Video Tools: Reverse Crop Edit. Има няколко различни опции за редактиране. Докоснете бутона Завъртане, за да го завъртите, както желаете.

Преди да докоснете Готово, трябва да знаете, че приложението ще презапише оригиналния видеоклип. Няма да добави воден знак или да понижи качеството, но ако все пак искате да запазите оригинала недокоснат, първо направете копие от него в приложението Photos. Докоснете Готово и завъртеният видеоклип ще бъде запазен.

  Как да осмислите данни, експортирани от приложението iOS Health

Можете да използвате това приложение, за да завъртите видеоклипове за приложения за социални медии, които не разпознават видеоклип, записан в пейзаж. Ако имате видео, записано в портретен режим, т.е. вертикално видео, това приложение няма да ви бъде от голяма полза. Винаги можете да го използвате, за да завъртите видеоклипа, но все пак ще бъде вертикално видео.

Завъртането не е просто нещо, което вашият iPhone или iPad ще разпознае. Ако прехвърлите видеоклипа на настолна система или го качите на уебсайт като YouTube, ротацията все още ще остане и ще бъде разпозната като такава. Може да срещнете проблеми с видеоклипа, ако използвате по-усъвършенстван видео редактор. Ако случаят е такъв, оригиналната запазена версия на видеото ще бъде полезна. Всеки усъвършенстван видео редактор трябва да може да завърта видеоклипа, така че вместо това можете просто да завъртите видеоклипа в него.

  Как да използвате инструмента за лупа в iOS

Видео инструменти: Обратното изрязване Edit има реклами, които можете да премахнете с покупка в приложението.

Posted in iOS