Как да забележите преследвач във вашия квартал и какво да правите с него

Всички сме наясно с ужасяващите истории по телевизията за обсебващия преследвач, който превръща живота на съседа си в нещастие. Но притеснявали ли сте се някога, че може да се случи същото и на вас? Тъжна реалност е, че кварталният тормоз и дебненето са твърде често срещано явление в съвременна Америка. Може да започне с разлика в мненията относно нещо като политика или спорт, или дори по-локализиран спор за граница между имоти или дърво, надвиснало над нечий друг имот. Тези дребни проблеми могат да ескалират твърде бързо и преди да се усетите, те напълно са превзели живота ви.

По същия начин вашият съсед може да има по-зловеща тайна. Може би той има криминално минало или опасна мания по вас. Дори онези съседи, които са най-дружелюбни на прага, биха могли да имат скелети в шкафовете си. И така, как можете да научите достатъчно за хората, живеещи във вашия квартал, за да запазите себе си и семейството си в безопасност? И ако сте преследван или тормозен от съсед, как можете да убедите всички останали в истината.

Отговорът е изненадващо прост: като използвате проверка на фона, можете да разберете всичко, което трябва да знаете за съседа си. Въоръжени с тези доказателства, можете да се обърнете към властите с увереност, че те ще приемат случая сериозно. В тази статия ще ви покажем как да забележите известен преследвач с помощта на проверка и какво да правите с тази информация.

Наистина ли ме преследват или съм просто параноик?

Ако се притеснявате, че сте тормозен или преследван от съсед, бихме искали да започнем, като подчертаем следното: вината не е ваша. Така че, не се опитвайте да омаловажите притесненията си; отнасяйте се към тях сериозно и предприемете всички стъпки, които смятате за необходими, за да се справите с тях.

Преследването е голям проблем в САЩ и може да засегне всеки, включително и вас. Статистиката показва, че около 6,6 милиона американци са преследвани всяка година. Около три четвърти от тях са жени, но почти 25% също са мъже, така че това не е проблем само за един пол.

Повечето случаи на преследване включват някой, когото познавате. Макар че е по-вероятно това да бъде извършено от бивш партньор, значителен процент също са преследвани от някой друг, когото познават в живота си, като съседите са на първо място в списъка. Това също е проблем, който засяга всички ешелони на обществото, като жертвите и извършителите идват от всякакъв расов и класов произход.

Как да разберете дали вашият съсед ви преследва

Търсете над 1 милиард публични записи

Извършете изчерпателна проверка на фона на…

Преследването може да бъде ужасяващо преживяване, дори ако извършителят е по същество безвреден. Има много самотни хора, които фантазират за човека, който живее надолу по улицата, за да запълнят празнината в живота си. Мнозина никога няма да действат според фантазията си или да представляват реална заплаха за вас.

Но отново, някои просто може. Невъзможно е да разберете колко опасен може да бъде човек само като ги погледнете. Така че, ако подозирате, че някой ви преследва, по-добре е първо да разберете повече за него. Но как можете да разберете дали някой наистина ви преследва и не просто си го въобразявате или ставате малко параноични?

Директни срещи

Преди всичко помислете за преките си срещи с човека, за когото подозирате. Нормално е да виждате съседи, когато сте навън във вашата общност, но откривате ли, че се сблъсквате с тях на по-необичайни места? Може би изведнъж продължавате да ги виждате в супермаркета или когато общувате навън? Появявали ли са се около работата ви или когато посещавате семейство и приятели на доста разстояние от къщата си? Странната среща може да е съвпадение, но колкото повече се случва, толкова повече причини има да бъдем подозрителни.

Онлайн срещи

Вашият съсед започна ли да се ангажира с вас онлайн? Може би са се опитали да се сприятелят с вас във Facebook или ви следват в Twitter или Instagram? Започнали ли са да харесват снимките ви или да коментират актуализациите на състоянието ви? Или може би дори са започнали да ви изпращат съобщения в услуги като WhatsApp, Hangouts или iMessage. Ако това онлайн взаимодействие изглежда прекомерно в сравнение с това колко много се ангажирате с тях в реалния свят, може да се окаже, че те ви преследват онлайн.

  Какви настройки на камерата трябва да използвам за пейзажни снимки?

Неправилно поведение

Друг начин да започнете да забелязвате, че някой може да ви преследва, е как се държат към вас. Тъй като един преследвач често тълкува действията ви в контекста на собствената си фантазия-версия за вас, той вероятно ще се ядоса лесно, ако не се държите с тях така, както те искат. Този гняв може да се прояви като агресия или дори отправяне на заплахи към вас или вашето семейство, приятели, имущество, домашни любимци или вещи. Те също могат да бъдат прекалено приятелски настроени и интимни, когато се срещнете. Прекомерното и нежелано физическо съдържание не е необичайно, както и пренебрегването на личното пространство и нормалните социални граници. Може би те също могат да започнат да ви изпращат непоискани подаръци, писма или бележки. Всички тези поведения могат да показват, че някой има нездравословен интерес към вас.

Как да се справим с преследвач?

Опитът да се справите с вашия преследвач може да бъде плашеща перспектива. Много жертви се притесняват, че няма да им повярват, ако кажат на семейството, приятелите или властите. Други все още могат да се страхуват от последствията от преследващия, ако разберат, че сте казали на другите. Но е важно да не страдате мълчаливо. Нещо повече, колкото по-дълго продължава един случай на преследване и тормоз, толкова повече може да ескалира и толкова по-опасен може да стане. Затова е важно да предприемете разумни стъпки, за да се опитате да се справите със ситуацията. Ето какво можете да направите:

Изпратете ясно съобщение на вашия Сталкер

Важно е да сте наясно с човека, който смятате, че ви преследва, че поведението му не е добре дошло и че искате той да ви остави на мира. Така че, ако имате директен контакт с вашия преследвач, трябва да му изпратите ясно съобщение в този смисъл. Ако направите това, уверете се, че съобщението ви е просто и кратко. При никакви обстоятелства не трябва да влизате в дебат с тях по този въпрос. Просто кажете това, което искате да кажете, след което си тръгнете.

Ако решите да се изправите срещу тях по този начин, ние силно препоръчваме да не го правите сами. Винаги имайте някой с вас за емоционална подкрепа, но и за да действа като свидетел. Опитът да запазите аудио или визуален запис на срещата също е добра идея, ако е възможно.

Документирайте всички взаимодействия

Не забравяйте да запазите ясен запис за всички взаимодействия с вашия преследвач, без значение колко безобидни може да изглеждат те. Съхранявайте всички писма, съобщения, бележки или друга кореспонденция, която могат да ви изпратят. Документирайте всяка случайна среща с човека, като поддържате ясен запис на места, времена и случилото се между вас. Ако можете да получите и фотографски доказателства, толкова по-добре. Може да изглежда трудно да убедите правоприлагащите органи, че някой ви дебне, но колкото повече доказателства имате, толкова по-вероятно е те да повдигнат обвинения.

Кажете на други хора

Не дръжте притесненията си за себе си. Всеки, който чувства, че е преследван или тормозен, трябва да съобщи за притесненията си на другите. Кажете на семейството, приятелите и другите съседи какво се случва с вас. Дори и да изглежда, че не ви вярват, те пак ще са наясно с вашите притеснения и ще следят за вас. Кажете и на работодателя си, тъй като той може да е склонен да повиши сигурността на вашата работа.

Ако имате деца, важно е да кажете на всеки, който е свързан с тях, особено на персонала в училището или детската градина, които посещават. Трябва да кажете и на полицията. Дори ако те не могат да направят нищо в началото, вашата жалба ще бъде записана и това може да ви помогне да получите помощ от тях в бъдеще.

Вземете стъпки, за да се защитите онлайн

Често правим голяма част от информацията за себе си достъпна онлайн. Ако се притеснявате, че съсед ви дебне, важно е да ограничите информацията, която публикуваме, за да спрем да подхранваме тяхната мания. Направете акаунтите си частни, ограничете публичните публикации и се уверете, че вашият преследвач не може да следи акаунта ви. Разбира се, избягвайте да публикувате съдържание, което може да каже на вашия преследвач къде ще бъдете и какво ще правите.

Също така е разумно да промените всичките си онлайн пароли. Всъщност опитайте се да придобиете навика да ги променяте редовно, в случай че човекът е успял да хакне акаунта ви.

Разберете за Човека, който ви преследва

Ако се притеснявате, че ще бъдете преследвани, е много препоръчително да разберете колкото можете повече за човека, за когото подозирате. Възможно е вашият преследвач да има скрито минало, което го прави реална заплаха за вас. Ако случаят е такъв, тази информация обикновено е публично достъпна и се препоръчва да я потърсите, за да разберете с какво си имате работа. Може също така да се насърчи полицията да предприеме действия срещу тях, ако е необходимо.

  5 нови подобрения, които Chrome току-що направи в своя мениджър на отметките

Най-добрият начин да разберете за някого е да го проверите. Проверката на фона ще претърси всички налични публични записи, за да ви предостави ясен портрет на човека, с когото имате работа. Данните, които ще търсят, включват криминални досиета и регистри на сексуални престъпници, така че ако те имат тъмна тайна и могат да представляват реална физическа заплаха, проверката на фона трябва да може да ви каже.

Кой е най-добрият сайт за проверка на фона за разследване на сталкери?

Най-добрият начин да разкриете сериен преследвач или нечий криминален произход е да използвате онлайн услуга за проверка на фона. Тези сайтове предлагат задълбочена и достъпна услуга и обикновено могат да върнат основната информация, от която се нуждаете, само за няколко минути.

Налични са доста различни сайтове за проверка на фона, така че кой да използвате? Има няколко основни критерия, които можете да използвате, за да помогнете да идентифицирате най-добрия сайт за цялостна проверка на фона. Те са:

Подробно проучване – Искате да сте сигурни, че сайтът, който използвате, е търсил в най-широк кръг източници, за да ви даде възможно най-подробен профил на вашия преследвач. Различните сайтове ще имат различни източници, така че искате да изберете сайт, който предлага възможно най-подробната изследователска услуга.
Бързи резултати – Ако сте загрижени за преследвач, искате бързо да знаете с какво се справяте. Следователно получаването на бързи резултати от вашата проверка на фона е задължително. Времето за отговор може да варира между различните сайтове, но най-добрите услуги ще дадат основни резултати за няколко минути, а пълен профил на символи за не повече от 4 или 5 работни дни.
Точни и разбираеми отчети – Точността е жизненоважна, тъй като не искате чекът ви да се върне с невярна информация. Най-добрите сайтове предлагат впечатляващо висока степен на точност и също така ще ви дадат информация за вашата тема в окончателен отчет, който е ясен и лесен за следване.
Персонализиране на търсенето – Може да не знаете много за вашия преследвач, но това не трябва да попречи на компетентна услуга за проверка на фона да ви каже всичко, което трябва да знаете. Най-добрите сайтове могат да предоставят подробни резултати въз основа дори на най-минималното количество информация, която можете да им предоставите.
Използваемо табло за управление – Вероятно ще управлявате търсенията си с помощта на онлайн таблото за управление на сайта и ще искате възможно най-доброто и удобно изживяване. Дизайнът на таблото може да се различава, но лекотата на използване и яснотата трябва да бъдат приоритет.
Добра поддръжка на клиенти – Яснотата е ключова, така че ако във вашите резултати или разкритата информация има нещо, което не ви е ясно, имате нужда от надеждна услуга за поддръжка на клиенти, към която можете да се обърнете.

Използвайки тези критерии, ние идентифицирахме четири сайта за проверка на фона, които предлагат най-добрия шанс да разкриете всичко, което трябва да знаете за евентуален преследвач от квартала. Никой сайт няма да обещае 100% гаранция, но всички тези сайтове имат страхотен опит в предоставянето на точна и подробна информация, заедно с положителните отзиви на клиентите, които подкрепят техните твърдения.

1. Проверено

BeenVerified е един от най-добрите сайтове за проверка на фона в момента, със силен опит в предоставянето на точни и навременни резултати. Тяхната услуга е разделена на двустепенна ценова структура. На основното си ниво BeenVerified търси хиляди различни източници на данни, включително криминални досиета и регистри на сексуални престъпници, както и финансови записи, отчети за собственост, множество източници на социални медии и истории на адреси. За малко повече, тяхната първокласна услуга ще се задълбочи в още повече източници на данни. BeenVerified може дори да изпрати участник до местните съдилища, за да изкопае всякакви недигитализирани съдебни записи по дадена тема, давайки ви пълна картина на техния криминален произход.

При тестването техните окончателни доклади наистина впечатлиха; те винаги са били пълни с точна информация и все пак лесни за четене и разбиране. Тяхното онлайн табло за управление е също много интуитивно и лесно за използване. Има дори специални приложения за iOS или Android устройства, които не могат да се приемат за даденост.

Услугата за поддръжка на клиенти BeenVerified е отворена през дълги часове, седем дни в седмицата и може да бъде достъпна чрез имейл или телефон. Техният персонал винаги беше бърз и услужлив в отговорите си. За всеки, който се тревожи за преследвач от квартала и търси бърза и надеждна услуга за проверка на миналото, BeenVerified е надеждно място за обръщане.

  Пълно ръководство за хостване и присъединяване към срещи

2. Истинотърсач

Truthfinder е изключителна услуга за изкопаване на криминално минало на квартални сталкери. На основното ниво на услугата Truthfinder ще прегледа милиони различни точки от данни, включително криминални и съдебни досиета, регистри на сексуални нарушители, записи за шофиране, лична информация и дори информация за известни роднини. Първокласната услуга отива още по-далеч в образователната история на даден субект, регистрационните записи на избирателите, притежаваните оръжия и други лицензи и др. Като капак на всичко, има дори опция за дълбоко уеб проучване, която анализира данни от повече онлайн източници и профили в социалните медии, отколкото всеки друг сайт.

Въпреки сложността на тяхното изследване, окончателните доклади са лесни за четене и разбиране. Вашите данни за търсене и освен това да бъдат лесно достъпни с отличното онлайн табло за управление на Truthfinder или приложение за Android (потребителите на iOS могат да си починат по-лесно, знаейки, че браузърът Safari работи добре с таблото за управление на Truthfinder). Поддръжката на клиенти е достъпна 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата на безплатен номер и е високо оценена от потребителите.

3. Незабавен CheckMate

Друга страхотна опция за проверка на фона е Instant CheckMate. Тяхната услуга е достъпна на две нива на плащане, като данни като криминални досиета, регистри на сексуални престъпници, записи за брак и развод, данни за роднини, история на адресите и всякакви обществени профили в социалните медии, всички са достъпни на основната цена. За малко повече можете да получите достъп до техните доклади от първокласно ниво, които ще включват подробни съдебни записи, финансова история, шофьорски книжки, лицензи за оръжие и т.н.

В момента CheckMate предлага само приложение за Android. Но тяхното онлайн табло за управление е отлично и при тестване работи добре на устройства с iOS чрез техния уеб браузър Safari. Окончателните отчети, предоставени от Checkmate, също са лесни за следване, въпреки че са пълни с информация. Поддръжката на клиенти е отворена денонощно и предоставя наистина приятелска и полезна услуга. Когато се притеснявате за преследвач от квартала, CheckMate е надежден партньор в разкриването на подробностите, от които се нуждаете, за да сте в безопасност.

4. Интелиус

Intelius е страхотна услуга за проверка на миналото, която без колебание препоръчваме на хора, занимаващи се с потенциални преследващи. Тяхната изследователска услуга ще разгледа огромен набор от информационни източници, които включват всички налични криминални данни, пълни данни за контакт, история на адреси, статус на сексуални престъпници, финансова история, имотна документация, образователна история и много други. Резултатите са еднакво впечатляващи дори на гърба на оскъдната начална информация.

Intelius има онлайн табло за управление, което е елегантно и удобно за потребителя, докато техните изключително подробни окончателни отчети не биха могли да бъдат по-лесни за четене. Нещо повече, има специални приложения, налични както за устройства с Android, така и за iOS, така че да имате достъп до данните си за търсене в движение. Обслужването на клиентите не е толкова пълноценно, колкото някои други компании за проверка на фона, но има уникално ръководство за отстраняване на неизправности, налично, ако нещо се обърка с вашето търсене. С над 50 милиона извършени успешни търсения можете да се чувствате уверени в разкриването на истината за вашия преследвач.

Заключение

Ако подозирате, че може да имате преследвач в квартала, важно е да не позволявате на страха да надделее над вас. От решаващо значение е да предприемете изчислени стъпки, за да се защитите и в тази статия сме предоставили схема, която можете да използвате, за да сте в безопасност. В основата на вашата стратегия лежат данните; данни, за да разберете с кого имате работа, и данни за архивиране на искането ви до властите. С надеждна онлайн услуга за проверка на фона можете да извадите на бял свят всички необходими подробности, за да следвате плана си за игра и накрая да постигнете известно спокойствие.

Ако сте пострадали от преследвач от квартала, как се справихте с проблема? Какви стъпки предприехте, за да се изправите срещу тях или да се защитите? Проверихте ли фона, за да разберете повече за тях? Ако да, кой сайт използвахте и каква полезна информация разкри? Винаги приветстваме коментари и обратна връзка от всички наши потребители, така че защо да не ги споделите с нас, като използвате полето за коментари по-долу.

x