Как да експортирате данни от Google Sheets в JSON и XML


Технологията направи невероятно лесно обработването на големи количества данни. Усъвършенстваните приложения за обработка на данни дават възможност на почти всеки да ги анализира и манипулира. Тези приложения стават все по-популярни, но всяко приложение има своите граници и когато определено приложение вече не може да прави това, от което се нуждаете, вие търсите нещо друго. Единственият проблем, който може да изпитате, е, когато трябва да преместите данни, манипулирани в едно приложение, в друго приложение. Данните се експортират в определен формат, избран от приложенията, и по същия начин приложенията диктуват от кои формати могат да импортират данни. Google Sheets е доста мощно приложение за електронни таблици, което можете да използвате в браузъра си, но има своите граници, след които ще търсите нещо по-мощно. Единственият проблем е, че не поддържа експортиране на данни. Експортиране на листови данни е добавка за Google Таблици, която запълва тази празнина. Може да експортира данни във формати JSON и XML само с няколко щраквания.

  Как да инсталирате MySQL Workbench на Ubuntu

Посетете връзката в долната част и добавете Експортиране на Google Sheets към Google Sheets. Добавката ще поиска разрешение за управление на файлове във вашия Google Диск, което е напълно нормално и необходимо за функционирането на добавката.

След като е добавен Експортиране на Google Sheets, отидете на Добавки>Експортиране на данни за лист>Отвори странична лента.

Страничната лента на добавката ви позволява да изберете кой формат да запишете данните, т.е. JSON или XML. Също така имате възможност да експортирате текущия лист, всички листове или персонализиран избор на листове от текущия файл.

  Какво е пълнеж на удостоверения? (и как да се защитите)

Ако решите да запишете във формат JSON, имате няколко допълнителни опции за форматиране на това как се експортират данните. Можете да експортирате съдържанието като масиви и дори да експортирате клетки като обекти наред с други неща.

Експортиране на Google Sheets също има хубава опция за визуализация, която ще ви позволи да видите експортирания файл в изскачащ прозорец в Google Sheets, преди да го експортирате.

Инсталирайте добавката за експортиране на данни за лист

x