Как да експортирате всички слоеве във файл на Photoshop като изображения

Слоевете са основна функция във Photoshop. Освен ако всъщност не сте използвали приложението или нещо подобно, не оценявате наистина слоевете за това, което правят. В по-усъвършенствано приложение като Photoshop, един слой може да образува сложна част от крайното изображение. Разбира се, можете да имате няколко слоя в един файл на Photoshop. Можете да ги обедините в едно, да ги дублирате, да ги свържете и т.н. Окончателното изображение може да бъде запазено като PNG или JPG. Това, което може да не знаете, е, че можете също да експортирате всички слоеве във файл на Photoshop като изображения. Можете да направите това групово за даден файл.

  4 причини, поради които трябва да се научите да кодирате

Опцията за експорт ви позволява да експортирате всички слоеве във файл на Photoshop, независимо дали са скрити или видими. Освен това ви дава възможност да експортирате само видимите файлове. Можете да изберете в кой формат да експортирате слоевете. Можете да експортирате всеки слой в отделни PSD файлове или да ги експортирате като JPG, PDF, PNG, BMP и TIFF файлове

Отворете файла на Photoshop, от който искате да експортирате слоеве. Отидете на File>Export>Layers to file.

Ще се отвори малък прозорец. Тук можете да изберете файловия формат, в който се експортират слоевете. По-важното е, че можете да изберете къде да ги запазите, което е също толкова важно. Не искате внезапно да изхвърляте файлове с над 50 слоя на вашия работен плот.

  Колко струва Netflix в Япония?

Щракнете върху бутона „Преглед“ и изберете папката, в която искате да експортирате слоевете. Можете да добавите префикс към името на файла. По подразбиране Photoshop използва името на файла, който сте отворили. Можете обаче да го промените на нещо друго, ако желаете.

Ако искате да експортирате само видимите слоеве, отметнете опцията „Само видими слоеве“ под полето за префикс.

Отворете падащото меню Тип на файла и изберете в кой формат искате да експортирате всички слоеве във файла. В някои случаи, например, ако изберете JPEG, можете да изберете качеството на изображението.

Процесът на експортиране може да отнеме време. Ако вашата система е стара или няма много RAM, това ще отнеме повече време. Photoshop ще отвори всеки един слой в нов файл и след това ще го експортира.

  Световният часовник е приложение за визуално отчитане на времето с инструмент за ден/нощ [Mac]

Тествахме това на система, работеща на SSD с 8 GB RAM. Въпросният файл на Photoshop имаше 105 слоя. Експортирането на всички отне около 2-3 минути. Не можете избирателно да избирате слоеве за експортиране, но можете да изберете да експортирате всички или само видимите. Можете да скриете слоевете, които не искате да експортирате, и след това да експортирате само видимите. Това е единственият начин да бъдете избирателни относно слоевете, когато ги експортирате.