Как да добавяте приятели на Nintendo Switch

Игрите са по-забавни, когато се играе с приятели. На Nintendo Switch ще трябва да добавите някой към списъка си с приятели, преди да можете да играете игра с него. Ето как да изпращате и получавате покани за приятели на Switch.

Как да добавите приятел към Nintendo Switch

Има два начина да добавите приятел към Nintendo Switch: да изпратите покана за приятелство, като използвате нечий код за приятелство, или да приемете изпратена до вас покана за приятелство. Освен това можете да търсите приятели локално чрез Bluetooth.

След като добавите приятел към Nintendo Switch, и двамата трябва да сте закупили абонамент за Nintendo Online, за да играете онлайн игри.

Как да намерите кода на вашия приятел

След като следвате процеса на настройка на Nintendo Switch, автоматично ще ви бъде присвоен 12-цифрен код на приятел. Този код на приятел ще започва с „SW“ и може да бъде видян на главната страница на вашия профил или в долния десен ъгъл на страницата „Добавяне на приятел“.

  Как да инсталирате пакета за сигурност Bro на Ubuntu Server

Страницата на профила се намира в горния ляв ъгъл на началния екран. Използвайте левия си Joy-Con, за да се придвижите до вашия аватар, и след това натиснете физическия бутон „A“ вдясно Joy-Con.

За да добавите приятел към Nintendo Switch, ще трябва да споделите приятелския си код (или да получите приятелски код на друг играч).

Първо отидете до страницата на вашия профил на Nintendo Switch в началното меню и след това отидете до раздела „Добавяне на приятел“.

Вашият приятелски код на Nintendo Switch се намира в долния десен ъгъл и обикновено започва с „SW“, последвано от 12 цифри.

Можете да изберете да управлявате всички получени заявки за приятелство, да търсите местни потребители, да използвате код за приятел, за да изпратите покана за приятелство, или да проверявате изпратените от вас заявки.

Приемете заявка за приятелство

Всички заявки за приятелство, които получавате, ще се покажат в менюто „Получена заявка за приятелство“. Можете да изберете да ги приемете или отхвърлите.

  Как да вградите шрифтове в PowerPoint

Щракнете върху

Изпратете заявка за приятелство

Ако сте придобили код за приятел на някого, можете да го въведете, като изберете „Търсене с код на приятел“ от менюто „Добавяне на приятел“.

Въведете 12-цифрения код на приятеля и на този човек ще бъде изпратена изходяща заявка за приятелство. Всички изпратени заявки за приятелство могат да се управляват, като отидете до опцията на менюто „Изпратени заявки за приятелство“ под „Търсене с код на приятел“.

Добавяне на приятели локално

Тази опция ще ви позволи да обменяте заявки за приятелство с хора в една и съща стая. Не изисква интернет връзка, тъй като използва Bluetooth за търсене на локални конзоли.

За да добавите приятели локално, трябва да сте свързани към Wi-Fi мрежа. Ако конзолата Nintendo Switch не е свързана към интернет, заявката за приятелство ще бъде временно запазена на конзолата. След това молбата за приятелство ще бъде изпратена автоматично следващия път, когато конзолата се свърже с интернет.

Добавете приятели, с които сте играли преди

Някои онлайн мултиплейър игри ще ви сдвоят с произволни онлайн играчи, на които можете да изпращате покани за приятелство по-късно. От подменюто „Добавяне на приятел“ изберете „Търсене на потребители, с които сте играли“ и след това поканете някой, с когото наскоро сте играли, да се свърже.

  Най-доброто приложение за сън за 2021 г. (включително приложения за проследяване на съня)

Предложения за приятели

Изберете опцията „Предложения за приятели“, за да изпратите покани за приятелство до хора, с които сте приятели в приложения за смарт устройства Nintendo, Wii U, Nintendo 3DS, Facebook или Twitter.

Всички акаунти в социалните медии трябва да бъдат свързани, преди Nintendo Switch да може да търси приятели. За да свържете акаунт в социални медии с вашия акаунт в Nintendo, изберете опция, като щракнете върху спусъка „L“ или „R“ на вашите Joy-Cons. Следвайте инструкциите за настройка на екрана.

Потребителски настройки на Nintendo Switch

Ако искате да издадете отново нов код на приятел, да управлявате списъка си с блокирани потребители или да изчистите всички свързани акаунти в социалните медии, можете да го направите в подменюто „Настройки на потребителя“. Изберете своя аватар на началния екран на Switch, за да стигнете до това подменю.

Тук също така управлявате своя псевдоним, икона, информация за акаунта и настройките на eShop.

След като добавите няколко приятели, можете да започнете да се свързвате в мултиплейър игри по-лесно.