Как да добавите годишнина към календара на iOS

В iOS информацията, запазена във вашите контакти, се синхронизира с Календар. Ако имате контакт, синхронизиран от Facebook, неговият рожден ден ще се появи в приложението Календар. Можете да добавите други календари към приложението Календар и всички събития, рождени дни и годишнини ще се синхронизират с него. Можете също да добавяте събития към приложението и да получавате напомняния за тях. iOS е достатъчно интелигентен, за да избира събития от покани за поща и да ги добавя автоматично към Календар. Изненадващо, не можете да добавите годишно събитие, като годишнина към Календар. Можете да синхронизирате информация от други приложения, които съхраняват този тип информация, но не можете просто да я добавите директно. Има обаче заобиколни решения за това ограничение.

  Популярният KMPlayer идва в Android и iOS; Ние се занимаваме

Добавете годишно събитие в Google Календар

Приложението Календар на iOS не ви позволява да добавяте годишни събития, но Google Calendar го прави. Можете да добавите годишно събитие в Google Календар и след това да синхронизирате Google Календар с приложението Календар на iOS.

За да създадете годишно събитие в Google Календар, посетете Google Календар и щракнете вътре в часовия интервал в деня на годишното събитие, което искате да добавите. Попълнете основния детайл, т.е. името, и след това щракнете върху бутона Още опции.

На екрана с още опции ще видите падащо меню с надпис „Не повтаряйте“. От това падащо меню изберете опцията за годишно събитие. Премахнете всички други напомняния, които не искате да се свързват с това събитие.

  Как да деактивирате достъпността в iOS

След това отворете приложението Настройки на вашия iPhone или iPad. Отидете на Акаунти и пароли и докоснете Добавяне на акаунт. Изберете Google на следващия екран и влезте с вашия акаунт в Google. Синхронизирайте само календара, ако не искате да синхронизирате имейл и контакти.

Посетете приложението Календар и вашето годишно събитие ще се появи на датата, на която сте го добавили.

Добавете фалшив контакт

Ако маршрутът на Google Календар изглежда твърде дълъг и досаден за настройка, можете да използвате по-лесен и бърз хак; създайте фалшив контакт. Можете да назовете контакта каквото искате, но най-добре е да му дадете същото име като годишното събитие, което искате да добавите. След като добавите контакта, въведете рожден ден за него. Този рожден ден трябва да е датата на годишнината или годишното събитие, което искате да добавите.

  Автоматично деактивиране на алармите на iOS 7, когато се възпроизвежда медия или е свързано захранване

Това решение има очевиден недостатък; ще имате много фалшиви контакти, които се добавят само с цел добавяне на годишни събития. Ако трябва да добавите само една годишнина към Календар, можете да използвате този втори хак, но ако трябва да добавите още, помислете за използването на метода за годишно събитие на Google Календар.

Posted in iOS