Как да деактивирате Instant Hotspot на iOS

Не можете да използвате устройство на Apple без Apple ID. Нуждаете се от него, за да изтегляте приложения от App Store на устройство с iOS. В macOS можете да изтегляте приложения извън Mac App Store, но много от тях са достъпни само там. След като свържете Apple ID към някое от тези устройства, той задейства и други услуги, една от които е Instant Hotspot на iOS.

Instant Hotspot на iOS позволява на други устройства на Apple като Macs и iPad, които използват същия Apple ID, за да активират горещата точка на вашето iOS устройство. Никога не трябва да взаимодействате с вашия iPhone. Точката за достъп просто ще се включи от друго устройство. Ако не ви харесва тази функция и търсите превключвател за изключване, ще бъдете разочаровани. Няма превключвател за изключване, но това не означава, че не можете да деактивирате Instant Hotspot на iOS. Можете, но това идва с недостатък.

  Как да премахнете хора от приложението за снимки на iOS 12

Деактивирайте Instant Hotspot

Instant Hotspot разчита на вашия Apple ID, за да работи, но работи чрез iCloud. Ако излезете от iCloud на вашето iOS устройство, няма да можете да включите горещата точка от вашия Mac.

Ако излезете от iCloud, ще трябва да се откажете от услуги като Find my phone, синхронизиране на клипборда и Keychain синхронизиране с вашия Mac. Решете дали сте готови да го оставите и след това продължете с излизането от iCloud.

Отворете приложението Настройки и докоснете акаунта си в горната част. На екрана на Apple ID превъртете чак до дъното. Докоснете опцията Изход. Ще видите меню, което пита дали искате да излезете от iCloud или Store, или и двете. Докоснете опцията iCloud.

  Как да настроите алармата за лягане в iOS 10

Това би трябвало да свърши работа, но очевидно има ограничения. Ако искате да можете да използвате Find my phone, можете да опитате да използвате различен Apple ID, за да влезете в iCloud.

Екосистемата на Apple е страхотна, но не дава на потребителите фин контрол върху нейните функции, особено тези, които работят между различни устройства. Можете да деактивирате синхронизирането на iCloud за отделни приложения, но по някаква причина, не и за Instant Hotspot. В нито един панел с настройки няма нищо, което да го деактивира и в някои случаи това всъщност може да е проблем със сигурността.

  Как да създадете GIF файлове с Gboard за iOS

Потребителите от известно време искат начин да изключат това и форумите на общността на Apple са доказателство за това. Тази функция е на няколко години и едва ли Apple скоро ще я промени.

Posted in iOS