Как да деактивирате Google Analytics в Nintendo Switch eShop

Следване системна актуализация 11.0.0, Nintendo включва опция в Switch eShop to деактивирайте споделянето на данни с Google Analytics в региони, различни от Европа и Австралия. Въпреки че все още не е ясно дали това представлява сериозен проблем с поверителността, някои потребители може да предпочетат да го деактивират. Ето как.

Какво е Google Analytics и защо е на My Switch?

Google Analytics е маркетингова услуга, управлявана от Google, която анонимно събира статистически данни за посетителите на уебсайтове (и други онлайн услуги) за клиенти. Той съставя отчети за демографските данни и навиците за сърфиране, за да покаже на операторите на онлайн услуги как да се насочат по-добре към потенциални читатели или клиенти.

  Как да промените фона на Teams

Към момента на писане единствената официална информация, с която разполагаме за това защо Nintendo вече включва Google Analytics в своя eShop, е от страниците с предпочитания, където се споменава „Събирането на вашите данни от Nintendo чрез Google Analytics“. Не знаем какви данни се споделят чрез Анализ.

Страницата с опции на Nintendo също гласи: „Тази настройка е активирана само в Nintendo eShop за конзолата Nintendo Switch“, което вероятно означава, че дейностите на вашия Switch извън eShop няма да бъдат проследявани от Google Analytics.

СВЪРЗАНО: Не позволявайте на Google да проследява всяко ваше движение онлайн

  Как да коригирате кода на грешка в Netflix U7121-1331-P7

Как да деактивирате Google Analytics в Nintendo Switch eShop

Първо, включете вашата конзола Nintendo Switch и стартирайте eShop, като изберете иконата на пазарска чанта на началния екран.

В eShop изберете иконата на вашия потребителски профил в горния десен ъгъл на екрана. Това ще отвори информацията за вашия акаунт в Nintendo eShop.

В менюто „Информация за акаунта“ превъртете надолу до долната част на главния екран с настройки и намерете секцията „Предпочитания за Google Analytics“. Изберете бутона „Промяна“.

На екрана с информация за акаунта превъртете надолу до края на страницата до секцията Google Analytics и докоснете

На страницата с предпочитания на Google Analytics променете превключвателя на „Не споделяй“ и след това изберете бутона „Промяна“.

Ще видите съобщение „Вашите настройки са променени“. Докоснете или изберете „OK“, за да излезете от менюто.

Switch ще каже

След това ще видите, че предпочитанията ви за Google Анализ са зададени на „Не споделяй“. Вече можете да излезете от екрана с информация за акаунта, като натиснете бутона „X“ на десния си Joy-Con или да излезете от eShop заедно, като натиснете бутона Начало на вашия контролер.

  Трябва ли да използвате Hubitat за автоматизиране на вашия умен дом?

body #primary .entry-content ul#nextuplist {list-style-type: none;margin-left:0px;padding-left:0px;}
body #primary .entry-content ul#nextuplist li a {text-decoration:none;color:#1d55a9;}

x