Как да деактивирате FaceTime на iOS

Apple трябваше да се справи с доста грешки в iOS 11. Писахме за корекции за няколко от тях. В по-голямата си част тези грешки или са били лесни за разрешаване, или не са имали разрушително въздействие, с някои изключения. Същото не може да се каже за новия бъг FaceTime, който беше открит. Засега единственият начин да се преборите е да спрете да използвате FaceTime напълно. Ето как можете да деактивирате FaceTime на iOS.

Деактивирайте FaceTime

Отворете приложението Настройки и превъртете през списъка с приложения, докато намерите FaceTime. Докоснете го и на екрана с настройки на FaceTime изключете превключвателя FaceTime, за да деактивирате функцията за видео разговори.

  Как да влезете и да излезете от Game Center в iOS 10

Можете да деактивирате FaceTime на iOS и да продължите да използвате iMessages. Въпреки че и двете са услуги на Apple, които работят с вашия Apple ID, те не са свързани. Потребителите винаги са имали възможност да използват единия, без да използват другия. Всъщност в някои страни FaceTime е забранен и iPhone, които се продават в тези страни, нямат приложението FaceTime.

Грешка в FaceTime

Грешка FaceTime позволява на всеки, който ви се обажда през FaceTime, да чуе и да види какво правите, дори когато не сте отговорили на повикването. Да се ​​каже, че това е обезпокоително, е подценяване. Плашещо е. Бъгът е наречен кошмар за хора, които са преследвани или се опитват да избягат от злоупотреби. Това също е очевиден проблем с поверителността. Представете си, че оставяте вашия iPad в стая с деца. Входящо обаждане във FaceTime може да ги изложи на всеки, който се обажда.

  Проверете кои приложения изтощават най-много батерия в iOS 9 [iPhone Tip]

Тази грешка досега изглежда се появи, след като Apple пусна функцията за групови обаждания за FaceTime и изглежда присъства както в iOS, така и в macOS. Добра идея е да деактивирате FaceTime на вашия Mac, ако имате такъв.

Постоянната корекция

Приложенията/услугите на Apple iMessage и FaceTime лесно са един от акцентите на нейната екосистема. Много хора ги цитират като причина да не преминат към Android, така че можете да сте спокойни, че Apple работи върху постоянно решение. Вероятно ще дойде чрез актуализация на iOS или macOS. Ако Apple закъснее с получаването на поправка или не може да намери достатъчно бързо, може да върне функцията за групово обаждане.

  Как да зададете песен от музикалната библиотека като своя тон на звънене [iOS]

Междувременно компанията вече е съдена за този бъг и е възможно да се появят още съдебни дела дори след отстраняването на грешката. Много потребители спекулират, че това е някаква „задна врата“ във FaceTime, която Apple изгради, за да помогне на LEA, но компанията все още се отнася сериозно към поверителността, дори ако нейното качество на качеството е намаляло доста.

Posted in iOS