Как да деактивирате повторното споделяне към истории в Instagram за вашия акаунт

Ако намерите интересна публикация във вашата емисия в Instagram, можете да я споделите с последователите си по един от двата начина; приложението Repost или като го споделите във вашата история. Приложението Repost запълва празнината, която Instagram отказва да отговори; повторно споделяне на публикации. Instagram не позволява на потребителите да споделят публикация от своята емисия в собствения си акаунт. Те обаче могат да споделят публикация в своята история в Instagram. Това означава, че ако акаунтът ви е публичен, всеки, който ви следва, може също да споделя вашите публикации в собствените си истории. Ако не ви харесва идеята вашите публикации да се споделят по този начин, можете да деактивирате повторното споделяне в истории в Instagram.

  Намерете най-добрите хаштагове по тема за вашите снимки в Instagram [Paid]

Деактивирайте повторното споделяне в истории

Ако вече не знаете, Instagram дава на потребителите отличен контрол върху техния акаунт, тяхното съдържание и известия. Потребителите могат да персонализират почти всеки аспект на всичко.

Отворете Instagram и отидете в раздела на вашия профил. Докоснете иконата на хамбургер горе вдясно. Ще се отвори чекмедже за навигация с бутон за зъбно колело в долната част. Докоснете бутона на зъбно колело, за да отидете на екрана с опции. На екрана с опции ще видите опция „Повторно споделяне в истории“. Докоснете го и изключете превключвателя, за да деактивирате повторното споделяне в истории.

Когато някой, който ви следва, се опита да сподели публикацията ви в своята история, опцията за споделяне в история просто няма да се покаже в менюто за споделяне. Те все още могат да направят екранна снимка на публикацията ви и след това да я споделят в собствената си история или дори в собствения си акаунт. Instagram не обезкуражава точно скрийншотите. Всъщност дори Snapchat вече им позволява, така че не забравяйте, че всеки път, когато деактивирате опциите за споделяне, екранната снимка все още е възможна.

  Как да премахнете оторизирани приложения от Instagram

Тази настройка няма да окаже влияние върху способността ви да споделяте публикации в историите си. Ако потребител е деактивирал опцията за своя публикация, вие няма да можете да споделяте публикациите му, но освен това, нищо не ви пречи да споделяте повторно публикации във вашата история.

Ако акаунтът ви в Instagram е частен, тази настройка не е нещо, за което трябва да се притеснявате. Потребителите, които ви следват, няма да могат да споделят вашите публикации в собствените си истории. Опцията за екранна снимка все още ще бъде там.

  Как да блокирате обидни коментари в Instagram

Ако деактивирате повторното споделяне в истории, защото се притеснявате, че съдържанието ви ще бъде откраднато, трябва да знаете, че повторно споделената публикация е надлежно кредитирана на човека, който я е направил. Историите също са склонни да изтичат след един ден, така че времето за живота на публикацията ви е кратко. И накрая, можете да изтриете публикация и тя вече няма да се появява в ничия история.