Как да деактивирате коментарите в публикация в Instagram

Снимките съставляват голяма част от медиите, споделяни в социалните мрежи. Хората споделят снимки толкова много, че съществуват приложения като Instagram и Snapchat. Тези приложения разчитат на хора, които искат непрекъснато да споделят снимки. Съдейки по успеха, който са постигнали, може да се каже, че са знаели на какво разчитат. Разбира се, когато снимките се споделят, има и начин приятелите да ги коментират. Facebook има много адаптивни опции за контролиране кой може да вижда и коментира снимките, които споделяте. Instagram не го прави. Единствената ви опция за поверителност в Instagram е да направите акаунта си частен. Не можете избирателно да направите някои снимки частни, а други публични. Ако откриете, че върху снимка са оставени неподходящи коментари, можете да изключите коментирането. Ето как можете да деактивирате коментарите в публикация в Instagram.

Деактивирайте коментарите в публикация в Instagram преди публикуване

Отворете Instagram и докоснете бутона за камера/плюс, за да съставите нова публикация. Добавете или направете изображение или видеоклип. Приложете желаните от вас филтри или създайте албум. След това добавете надпис, но не докосвайте бутона „Споделяне“. Под полето за надписи са настройките за споделяне, а под тези настройки е опцията „Разширени настройки“. Докоснете „Разширени настройки“. Има само една настройка под „Разширени настройки“ и това е за изключване на коментарите.

  Как да коригирам моята история в Instagram, заседнала при публикуване/изпращане (Пълно ръководство)

Докоснете превключвателя „Изключване на коментарите“, за да го включите и никой няма да може да остави коментар към публикацията ви в Instagram. Това няма да засегне други снимки, които сте публикували в Instagram. Тази опция ще се прилага за всички снимки в албум в Instagram.

Деактивирайте коментарите в публикация в Instagram след публикуване

Отидете на публикацията в Instagram, за която искате да деактивирате коментарите. Докоснете бутона за повече опции в горния десен ъгъл на публикацията. Ще се появи меню с опции за редактиране и изтриване на публикацията. Има и опция „Изключване на коментарите“. Докоснете го, за да деактивирате всички бъдещи коментари.

  Намерете най-добрите хаштагове по тема за вашите снимки в Instagram [Paid]

Ако публикация вече има коментари към нея, изключването на коментирането няма да ги изтрие. Те ще останат видими за всички, освен ако не ги изтриете сами.

За да включите отново коментирането, следвайте същия процес, както по-горе. Менюто, което се показва, когато докоснете бутона за още, ще има опция „Включване на коментарите“. Докоснете го и потребителите отново ще могат да оставят коментари към публикацията ви в Instagram.

Не можете да изключите коментирането за публикация, която не е ваша. Тези контроли работят само за снимки, публикувани от вашия акаунт. Вие нямате никакъв контрол върху коментарите, оставени за публикации от други акаунти.

  Как да преглеждате стари истории в Instagram

x