Как да деактивирате жълтата мигаща светлина на вашето Amazon Echo устройство

Ако вашето устройство Amazon Echo мига в жълто, може да сте объркани защо е така. Има няколко причини, поради които вашето Echo мига в жълта светлина и има сигурен начин да спрете това да се случи.

Какво означава мигаща жълта светлина при ехо?

Жълтата мигаща светлина на вашето устройство Echo може да показва едно или повече от следните:

  • Имате пропуснато повикване или непрочетено съобщение от контакт в Alexa.
  • Имате непроверено минало предупреждение за напомняне.
  • Имате непрочетено известие за приложение Alexa.
  • Продукт, който сте поръчали в Amazon, е изпратен или доставен.
  • Има актуализация на процеса на връщане на Amazon за артикул, който сте изпратили обратно.

Стандартните пропуснати обаждания, текстови SMS или DM съобщения в социалните медии няма да задействат жълта светкавица на вашето устройство Alexa. По-скоро пропусната или непрочетена комуникация от контакт на Alexa ще причини това.

Контакт на Alexa е някой, който също притежава устройство Echo. Ако, например, и вие, и вашият приятел имате устройство Echo и вашият приятел ви изпрати съобщение чрез приложението Alexa, светлината на пръстена на вашето Echo устройство ще издаде звук и ще мига в жълто. Вашето Echo няма да спре да мига в жълто, докато съобщението не бъде прочетено в приложението Alexa.

  9 най-добри хардуерни ключа за сигурност за двуфакторно удостоверяване [2023]

Същото важи и за напомнянията. Само пропуснатите напомняния на приложението Alexa ще предизвикат жълта мигаща светлина, а не напомняне от друго приложение.

Ако нямате телефона си под ръка, можете да помолите Alexa да ви каже какви известия имате. Нещо като „Alexa, какви са моите известия?“ или „Alexa, прочети ми моите непрочетени съобщения“ ще накара Alexa да ви информира какви известия все още не сте проверили. След като Alexa приключи с това, жълтата мигаща светлина ще спре.

Вижте нашето ръководство за това какво означават различните светлинни пръстени на Alexa, за да научите повече за различните светлинни режими на Alexa.

Как да деактивирате жълтата мигаща светлина на вашето ехо

Ако смятате, че жълтата светлина на вашето Echo устройство е дразнеща и няма нужда да бъдете уведомявани за нещата по този начин, можете да деактивирате функцията в приложението за смартфон Alexa чрез няколко различни метода.

Няма опция за „изключване“ за вашите комуникационни (телефонни и текстови съобщения на Alexa), но има начин да ги заобиколите. Първо, можете да включите вашето Echo устройство в режим „Не безпокойте“. За да направите това, отидете в приложението Alexa и отидете на Устройства. След това изберете Echo устройството, което искате да промените.

  8 популярни Python рамки за изграждане на API

Тук ще видите символ на луна от дясната страна на екрана. Ако докоснете това и иконата стане лилава, вече имате активиран режим „Не безпокойте“.

Ако обаче предпочитате да получавате известия като актуализации на поръчки от Amazon, като същевременно избягвате предупреждения за обаждания и текстови съобщения, има решение. Има начин да спрете известията за обаждания и текстови съобщения, като същевременно запазите другите известия активни.

Можете да направите това, като промените достъпа до контактите си в настройките за комуникация, което означава, че само любимите ви контакти могат да се свържат с вас чрез Alexa. Alexa ще види на кои контакти се обаждате най-често от телефона си и след това ще зададе тези номера като любими.

Ако щракнете върху някой от любимите си контакти във вашия списък с контакти в Alexa (до който можете да получите достъп чрез раздела Комуникация), ще видите опция Премахване от любими.

Като просто докоснете това, въпросният контакт ще бъде премахнат от вашите любими. Като премахнете всички контакти от любимите си и имате активирани настройки за ограничена комуникация, никой няма да може да се свърже с вас чрез приложението Alexa, което означава, че няма да получавате жълти мигащи светлини за обаждания или текстови съобщения.

  Най-накрая е обяснена разликата между кодиране и скриптове

За да деактивирате известията за пазаруване от Amazon, отворете вашето приложение Alexa и отидете на Още > Настройки > Известия > Amazon Shopping.

Тук можете да включвате или изключвате известията за доставка и връщане на актуализации. Можете също така да активирате или деактивирате известия за препоръки за сделки, препоръки за пренареждане, заявки за преглед и отговори на въпроси за продукта.

За да деактивирате известията за напомняния, по-добре е да не задавате напомняния на Alexa. В крайна сметка целта на напомнянето е да ви напомни за нещо и Alexa не може да направи това, ако не може да ви предупреди.

Можете обаче да отидете на Още > Настройки > Настройки на устройството > Напомняния, за да персонализирате настройките си за известия за напомняне. Например, можете да зададете силата на звука на предупреждението, да деактивирате текстовите съобщения за напомняне или да деактивирате последващите действия за напомняне.

Жълтата светлина на вашето ехо не трябва да е неудобство

Дразнещо е светлината на вашето Echo да мига в ъгъла на окото ви, но това не трябва да е постоянен проблем. Използвайки няколко различни метода и настройки, можете да гарантирате, че жълтата светлина на вашето Echo спира да мига завинаги.

x