Как да внедрите пароли/FIDO удостоверяване на вашите приложения [8 Solutions]

Пароли или FIDO удостоверяване предлагат по-голяма достъпност, повече сигурност и по-бързо влизане в приложения и уебсайтове от различни потребителски устройства в сравнение с удостоверяването на потребител или парола.

Бизнесите, които зависят от системи за влизане, базирани на парола, може да се сблъскат с проблеми като опити за хакване, пробиви на данни, фишинг атаки, кийлогъри и т.н.

Първо, концепцията за влизане, базирано на парола, беше въведена, за да осигури сигурност и до известна степен го прави.

Много уеб потребители обаче често създават слаби пароли или използват повторно едни и същи пароли в различни приложения и услуги. Киберпрестъпниците могат лесно да познаят или хакнат тези слаби пароли и да получат достъп до акаунти.

След това специалистите по киберсигурност разработиха многофакторно удостоверяване (MFA), при което проверката се извършва чрез текстови съобщения, имейли или телефонни обаждания. Въпреки че тази практика добавя още едно ниво на сигурност, тя не изкоренява проблема; това просто прави нещата трудни за хакера.

За да предложи по-добра сигурност и да намали или предотврати атаките, е разработена друга технология – FIDO Authentication или Passkeys.

В тази статия ще обсъдя какво представлява удостоверяването на FIDO, как е от полза за вашия бизнес и някои от най-добрите доставчици на FIDO.

Да започваме!

Какво е FIDO удостоверяване?

Fast Identity Online (FIDO) е стандарт за сигурност от високо ниво, който предоставя силни спецификации за удостоверяване. Той е проектиран и разработен от FIDO Alliance, който има за цел да осигури силно удостоверяване на ниво протокол и клиент.

FIDO удостоверяването или паролите могат да заменят стария и традиционен начин за влизане с бързи и сигурни изживявания при влизане. Спецификациите на FIDO имат многофакторно удостоверяване и криптография с публичен ключ. За разлика от удостоверяването с парола, FIDO съхранява информация, включително биометрични данни за удостоверяване, на потребителските устройства, за да предотврати атаки.

С удостоверяването на FIDO усилията на разработчиците за създаване на сигурни входове за клиенти намаляват. Това поддържа FIDO2, протоколи Universal Second Factor (U2F) и Universal Authentication Framework (UAF). UAF помага на клиентското устройство да създаде нова двойка ключове по време на регистрация, която се запазва като частен ключ и публичен ключ за онлайн услуги.

Удостоверяването на FIDO предлага удобен и сигурен достъп до уебсайтове и приложения за потребители, използващи значки за близост, USB устройства, физически токени и т.н. С FIDO не е нужно да помните парола или въпроси за сигурност, за да влезете в акаунта си.

Как работи удостоверяването на FIDO?

Източник на изображението: FIDO Alliance

FIDO удостоверяването помага за минимизиране на атаките, дължащи се на пароли. Принципът на работа на FIDO е доста прост:

  • Регистрация: vНа етапа на регистрация потребителят се опитва да отвори онлайн услуга. По време на влизане потребителят трябва да избере опцията за удостоверяване.
  • Генериране на двойка ключове: Потребителското устройство генерира двойка ключове, която е специфична за устройството на потребителя, потребителския акаунт и онлайн услугата. Частният ключ се запазва на самото устройство, но публичният ключ се използва в онлайн услуга, свързана с акаунта на потребителя. По време на този процес биометричните данни и личните ключове никога не напускат устройствата на потребителя, а също така цялата комуникация е криптирана, намалявайки шанса за пробиви в сигурността.
  • Проверка на самоличността: Потребителят вече може да получи достъп до онлайн услугата чрез метода за проверка на самоличността. Устройството, което се използва, избира частния ключ и преминава през предизвикателството на онлайн услугата по начин, който доказва, че устройството има частен ключ. След това устройството предава предизвикателството обратно на услугата и й позволява да провери удостоверяването спрямо публичния ключ.

Веднъж потвърден, потребителят може да получи достъп до желания акаунт или информация.

Сега нека поговорим за някои от най-добрите доставчици на FIDO удостоверяване/ключ за достъп за уеб приложения и портали.

Authsignal

Надстройте сигурността на клиентите си сега с елегантните подкани за парола на Authsignal и изпуснете удостоверяването с парола по всяко време и навсякъде. Той предлага незабавен достъп до потребителски интерфейс без парола и без усилие, който ви помага да получите най-високото ниво на записване на Authenticator и потоци Challenge.

Authsignal поддържа SDK, което означава, че стартирането, заедно с предизвикателството, протича от уеб Authsignal.js или чрез Native Mobile Web Views. Можете да използвате SDK и API, за да интегрирате потоците на Authsignal в CIAM (като Cognito и Auth0). Освен това можете лесно да добавите своето лого.

Свържете лесно своя акаунт в Messagebird или Twilio, за да включите еднократната парола за SMS (SOTP). Освен това можете да използвате техниката за удостоверяване с еднократна парола (TOTP), за да осигурите безпроблемно изживяване за вашите потребители.

Освен това ще намерите модерни мобилни и уеб браузъри със специализиран хардуер и вградена биометрия. Authsignal предлага допълнителни функции, като двигател без кодови правила и единен изглед на клиента.

Резервирайте демонстрация или създайте безплатен акаунт и защитете данните си. Или започнете сигурното си пътуване от $0,05 на активен потребител на месец и се възползвайте от много предимства.

пасаж

Осигурете невероятно изживяване на клиентите си с по-сигурните и опростени опции за влизане на Passage. С няколко реда код можете да внедрите безупречно удостоверяване без парола във вашия уебсайт или приложение.

Дайте възможност на вашите потребители да влизат и да създават акаунти с един поглед или докосване и стимулирайте повече ангажираност. Като поведете пътя към бъдещето в свят без парола, можете да намалите заплахата от атаки, базирани на идентификационни данни. Освен това ще ви спести усилия и време при безкрайно нулиране на пароли.

Заменете старата си техника за поток на удостоверяване и преминете напълно без парола, като използвате самостоятелно решение за удостоверяване. Можете да създадете стабилно решение от нулата за управление на самоличността на клиента и удостоверяване без парола.

С Passage’s Passkey Complete можете да получите пълна сигурност за вашите потребители и бизнес, като елиминирате базираното на парола влизане и предлагате влизане с парола.

Passage е изграден за поверителност и сигурност и напредва в стъпките си към нови стандарти. Той е напълно съвместим с FIDO2. Директно внедряване на авангардна автентификация във вашия уебсайт, продукт или приложение за минути и останете фокусирани върху изграждането на голямо нещо.

Интегрирайте любимите си технологични стекове, като Vue, Django, Rails, Angular и други безпроблемно с лесни за използване SDK и API. Можете да мигрирате клиентите си към Passage с помощта на бързо импортиране.

Насрочете демонстрация или я изпробвайте безплатно. Преминете напълно без парола от $0,05/активен потребител/месец.

Auth0

Срещате ли трудности при запомнянето на вашите пароли?

Auth0 ви позволява да се освободите от паролите, като приемете новата технология за удостоверяване без парола. Той позволява безпроблемно и сигурно изживяване за всички свои потребители.

Удостоверяването без парола на WebAuthn е непробиваемо, оставяйки вашите потребители по-безопасни от всякога. Когато се удостоверявате с биометрични данни на WebAuthn, вие използвате многофакторно удостоверяване (MFA), което означава, че след като се удостоверите, не е необходимо да се удостоверявате отново и отново.

Когато потребител се опита да се регистрира с устройство с биометрични опции, това ще улесни прехода без парола, позволявайки на потребителите да влизат лесно. Lock Passwordless капсулира правилния път за удостоверяване и може да бъде вграден в имейл и SMS за таблет, настолен компютър и мобилни устройства.

Дайте на клиентите си избор за безпроблемно, сигурно изживяване без парола. Опитайте Auth0 сега безплатно за максимум 7000 активни потребители. Започнете да изграждате сигурна дестинация с Auth0 и получете неограничени опции за влизане.

Bitwarden

Получете силно удостоверяване без парола с Bitwarden Passwordless.dev за минути и позволете на вашите потребители, работна сила и клиенти да имат сигурно и гладко влизане.

Bitwarden позволява сигурно изживяване при влизане за своите потребители, което прави процеса на удостоверяване бърз и плавен за вашата потребителска база. Направете вашето предприятие устойчиво на фиш, като дадете възможност на екипите да имат достъп до корпоративни приложения и системи, без да разчитат на пароли.

Ако искате да минимизирате сложността, свързана с разработването на парола, Bitwarden Passwordless.dev ви предлага API рамка. Можете да използвате модерни браузъри и стандарти с отворен код, за да изградите FIDO2 WebAuthn приложения, като пръстови отпечатъци, лицева идентификация и Windows Hello за вашите крайни потребители, екипи и клиенти.

Можете да интегрирате Bitwarden Passwordless.dev със съществуващи решения за удостоверяване, за да активирате функциите за парола без нужда от подмяна или прекодиране. Той предлага администраторска конзола, която ви позволява да управлявате вашите приложения, потребители, пароли и много по-лесно от едно място.

Оценките на трети страни на документацията, процесите и кода с отворен код на Passwordless.dev ви помагат да защитите данните си от нападатели.

Започнете да използвате Bitwarden безплатно за до 10 000 потребители и вземете пълен софтуерен комплект заедно с едно приложение на организация, един конзолен администратор, достъп до документация и др. Възползвайте се от допълнителни функции и предимства на начална цена от $0,05/потребител/месец.

Юбико

Започнете пътя си към сигурна настройка за данните на вашите клиенти с Yubico. Той постоянно допринася за протокола WebAuthn, стандарт, който позволява сигурно удостоверяване с пароли. WebAuthn API позволява създаването на публичен ключ за удостоверяване на потребителите.

Yubico разработва широка гама от SDK за Android и iOS и десктоп, които позволяват на разработчиците бързо да интегрират хардуерната сигурност в своите услуги и приложения. По този начин помага за осигуряване на силна сигурност на редица устройства.

YubiHSM2 SDK има множество интерфейси и инструменти, които ви помагат да управлявате хардуера YubiHSM 2 FIPS и YubiHSM 2. Той също така включва модулите PKCS#11 и KSP на Microsoft. Освен това Yubico предлага гъвкав софтуер с отворен код за интегриране на силно удостоверяване в продуктите или услугите.

Ще получите много решения за защита и криптиране на тайни на сървърите. Решенията са Java WebAuthn, Yubico Desktop OATH Authenticator, Java OTP клиент, C CTAP клиент и др. Получете ранен достъп до ресурсите на FIDO2 и започнете своето пътуване без парола.

SecureAuth

SecureAuth е горд член на FIDO Alliance и също така е сертифициран по FIDO. Данните за криптографско влизане във FIDO2 са уникални в уебсайтовете, никога не съхраняват данни на сървър и никога не напускат устройството на потребителя. Този протокол за сигурност елиминира рисковете от фишинг и всички други форми на кражба на данни и атаки за повторение.

Потребителите получават криптографски данни за влизане с вградени методи, включително камери на устройствата или четци на пръстови отпечатъци. Те могат също да използват ключове за сигурност FIDO, за да отключат логическите идентификационни данни. Освен това имате гъвкавостта да избирате устройства, които отговарят на техните нужди.

Наред със сигурността и поверителността, SecureAuth предлага предимството на мащабируемостта. Уебсайтовете могат лесно да активират FIDO2 с помощта на директно JavaScript API извикване. Това се поддържа в много водещи платформи и браузъри на множество устройства, които клиентите използват всеки ден.

Като внедрите SecureAuth FIDO2 във вашия бизнес, можете да активирате спестяване на разходи чрез:

  • Базиран на стандарти подход за осигуряване на бъдещето на инвестициите в удостоверяване,
  • Сигурност и оперативна съвместимост в различни вериги за доставки и
  • Премахване на скъпо струващото осигуряване на устройства, обаждания за поддръжка на клиенти и нулиране на пароли

Поискайте демонстрация, за да видите как SecureAuth може лесно да защити вашата информация, позволявайки ви да влезете във всяка платформа, без да се притеснявате за пробиви в сигурността.

Ханко

Тъй като сигурността се превръща в основна грижа за всички, Hanko въвежда пароли, за да започне нова ера на влизане, което не се нуждае от никакви пароли. Тези пароли са по-лесни и по-сигурни. Hanko също има възможности за сигурност като разпознаване на лица, пръстови отпечатъци и др.

Ключовете за достъп Hanko се характеризират с криптография с публичен ключ. Поддържа почти всички основни платформи и устройства. С Hanko можете лесно да влезете без парола без никакви проблеми. В допълнение, паролите са идеални за проверка на имейл и удостоверяване.

Мобилната биометрия на Hanko въвежда паролите по подразбиране във вашите мобилни приложения, така че да можете да ги използвате удобно. За по-добра сигурност можете да използвате ключове за сигурност FIDO. Hanko предлага OAuth Login, който ви позволява да добавяте доставчици на самоличност на трети страни към страницата за вход.

Hanko комбинира пароли с удостоверяване с парола за най-добра сигурност и удобство. Тази комбинация е известна като WebAuthn. Прост еднократен код може да се използва за резервно удостоверяване, за да се възстанови достъпът до всеки акаунт.

Влезте със стартовия пакет на Hanko безплатно или изберете който и да е план, подходящ за вашия бизнес, започвайки от $9/месец плюс $0,01/потребител/месец.

Authgear

Осигурете на клиентите си уникално изживяване без парола с пароли Authgear, идентификационни данни за FIDO, поддържани от Microsoft, Google и Apple. Въпреки че предоставя по-прост подход, той е по-сигурен от старата техника за удостоверяване на парола с Passkey API.

Тъй като паролите са уязвими на различни атаки, Authgear предлага нов начин за защита на цифрови идентификационни данни, които следват стандартите WebAuthn и FIDO. Вашите потребители могат лесно да влязат или да се регистрират на вашата страница, без да запомнят или въвеждат сложни пароли.

Ключовете за достъп елиминират риска от атаки, свързани с пароли, като изтичане на идентификационни данни, фишинг и др. Това е по-удобно, тъй като потребителите просто трябва да предоставят своето потребителско име, за да отворят нов акаунт. Authgear използва биометричен сензор, като лицево разпознаване, пръстов отпечатък и т.н. от вашето устройство, за да ви удостовери, докато влизате.

Authgear помага за намаляване на триенето в процесите на влизане и регистрация, като повишава процента на преобразуване на вашето приложение. С използването на пароли потребителите могат лесно да влизат във вашите приложения и уебсайтове, без да се регистрират повторно на всяко устройство.

Освен това потребителите могат да влизат в различни платформи, като сканират QR кода с вече регистрираните си устройства. Можете да останете фокусирани върху работата си и да оставите Authgear да предприеме магическата стъпка на API и кодирането. Всичко, от което се нуждаете, е да интегрирате Authgear във вашите приложения и уебсайтове и след това да щракнете върху „Влизане с пароли“, за да направите паролата основен удостоверител.

Поискайте демонстрация или започнете пътуването си сега, за да получите достъп до страницата с предварително създадени настройки за вашите потребители и да им позволите да контролират данните си отвсякъде и по всяко време.

Заключение

FIDO позволява на потребителите да се удостоверяват в онлайн услугите в десктоп и мобилна среда. Той предлага удобство, сигурност, поверителност и мащабируемост, така че потребителите да могат да се регистрират или влизат от своите устройства безпроблемно.

Технологията поддържа цял набор от технологии за удостоверяване на високо ниво, включително биометрични данни (скенери за ирис, пръстови отпечатъци, лицево разпознаване, гласово разпознаване и т.н.), съществуващи комуникации и стандарти за решения, като USB токени за сигурност, Trusted Platform Modules, смарт карти, и още.

Така че изберете най-добрите доставчици на FIDO удостоверяване от горния списък въз основа на вашите нужди и бъдете сигурни.

Можете също така да разгледате някои платформи за удостоверяване на потребители.