Как да включите автоматичните кликвания в Chromebook

Автоматичното щракване е една от основните функции за достъпност в Chromebook. Както подсказва името, той автоматично щраква върху бутон, меню, превключвател, по същество всеки елемент от потребителския интерфейс, който може да се използва. Просто трябва да плъзнете и да поставите курсора си върху бутона и той ще бъде щракнат автоматично. Функцията е полезна за потребители, диагностицирани с двигателни увреждания. Поради увреждането, потребителите не могат да контролират мускулите си и да натискат бутони с пръстите си, което води до загуба на функция на част от тялото. За да разреши този проблем и да помогне на потребителите с увреждания, Google измисли автоматични кликвания в Chrome OS. Така че, ако искате да научите как да включите автоматичните кликвания в Chromebook, следвайте нашето ръководство по-долу.

Автоматичен кликер в Chromebook (2022)

Споменахме лесен начин да активирате тази мощна функция за достъпност на Chromebook. Функцията е налична в Chrome OS от 2015 г., така че всички Chromebook – стари и нови – поддържат автоматични щраквания. Просто следвайте нашето ръководство и го настройте бързо. Ето как можете да го направите:

  6 начина да извлечете повече от Microsoft Planner

Как да активирате автоматичните кликвания в Chrome OS

1. За да активирате автоматичните щраквания в Chromebook, първо трябва да отворите панела за бързи настройки в долния десен ъгъл. След това щракнете върху иконата на зъбно колело, за да отворите Настройки.

2. В страницата с настройки щракнете върху „Разширени“ в лявата странична лента, за да разширите менюто и след това отворете опциите „Достъпност“.

3. Тук кликнете върху „Управление на функциите за достъпност“ в десния прозорец.

4. След това превъртете надолу и потърсете секцията „Мишка и тъчпад“. Под него включете превключвателя за „Автоматично щракване, когато курсорът спре“. Това ще активира автоматичните кликвания на вашия Chromebook.

5. Сега, когато преместите курсора към който и да е елемент, който може да се извърши, той автоматично ще щракне върху бутона или елемента на потребителския интерфейс.

Как да персонализирате Auto Clicker в Chrome OS

Ако искате да персонализирате функцията за автоматично щракване в Chrome OS с различни функции, можете да го направите с лекота. Ето как работи:

1. След активиране на функцията в долния десен ъгъл на вашия Chromebook ще се появи плаващо меню. Тук можете да избирате между щракване с ляв бутон, щракване с десен бутон, двукратно щракване, щракване и плъзгане и превъртане за автоматичните щраквания. По принцип можете да съпоставите автоматичното щракване с всяка от функциите на мишката, с изключение на непрекъснатото щракване.

  Как правилно да почистите вашия груб лаптоп

2. В страницата Настройки за достъпност можете също да изберете времето за забавяне преди щракването на мишката, прага на движение и др.

Как да изключите автоматичните кликвания в Chromebook

В случай, че искате да деактивирате автоматичните кликвания на вашия Chromebook, можете просто да проследите стъпките си и да спрете да използвате функцията. Придвижете се до „Настройки -> Разширени -> Достъпност -> Управление на функциите за достъпност“. След това деактивирайте превключвателя „Автоматично щракване, когато курсорът спре“.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

Какво представлява функцията за автоматични кликвания в Chromebook?

Автоматични кликвания е функция за достъпност, която ви позволява да щракнете върху бутони и менюта, просто като поставите курсора върху елемента на потребителския интерфейс. ChromeOS автоматично ще натисне бутона. Тази функция е полезна за потребители, които са диагностицирани с двигателни увреждания.

Как да активирате автоматичните щраквания в Chromebook?

Можете да отворите Настройки и да преминете към Разширени -> Достъпност -> Управление на функциите за достъпност. Тук активирайте превключвателя „Автоматично щракване, когато курсорът спре“.

Коя версия на ChromeOS поддържа автоматични кликвания?

Автоматичното щракване е на Chromebook от дълго време, така че всички стари и нови Chromebook се доставят с тази функция за достъпност.

  Създайте планове за хранене и намерете рецепти, които им отговарят

Как да деактивирате автоматичните кликвания в Chromebook?

Просто отворете страницата с настройки и отидете на Разширени -> Достъпност -> Управление на функциите за достъпност. Превъртете надолу и деактивирайте „Автоматично щракване, когато курсорът спре“.

Можем ли да кликваме непрекъснато с функцията за автоматични кликвания в ChromeOS?

Не, функцията за автоматично щракване не поддържа непрекъснато щракване. Можете обаче да щраквате с десния бутон, щраквате с ляв бутон, плъзгате и пускате и превъртате.

Активирайте автоматичните кликвания в Chrome OS точно сега

Така че можете да включите автоматичните кликвания в ChromeOS. Както споменах по-горе, тази функция за достъпност може да бъде много полезна за потребители, които страдат от двигателни увреждания. Може да ви помогне автоматично да щракнете върху бутоните, така че да не се налага да движите мускулите си. Както и да е, това е всичко от нас в това ръководство. В случай, че искате да активирате друга функция за достъпност, ви предлагаме да включите надписите на живо на вашия Chromebook. И за да научите повече съвети и трикове за Chrome OS, имаме удобно ръководство на нашия уебсайт. И накрая, ако имате някакви въпроси, уведомете ни в секцията за коментари по-долу.