Как да видите скрит „cheat Sheet“ от клавишни комбинации на iPad

Ако използвате клавиатура с вашия iPad, има бърз и лесен пряк път, който ще покаже „лист за измама“ с наличните клавишни комбинации, докато използвате повечето приложения на Apple и някои приложения на трети страни. Ето как да го използвате.

С клавиатура, свързана към вашия iPad, задръжте клавиша Command за около две секунди и ще се появи прозорец с списък с наличните преки пътища на този екран. Например, на началния екран изскачащият прозорец изглежда така.

Този изскачащ прозорец изброява клавишни комбинации, които можете да използвате на началния екран, като например стартиране на търсене на Spotlight с Command+Space или Option+Command+D, за да се покаже Dock.

  Как да промените езика за Chrome Translate

Извикването на „лист за измама“ от клавишни комбинации с клавиша Command работи на почти всички приложения за iPad, произведени от Apple. Някои приложения на трети страни, като Twitter, също имат вградени cheat sheets, но това не е универсално. Ще трябва да използвате проби и грешки, за да видите дали любимото ви приложение го поддържа.

В Safari клавишната комбинация за задържане и команда разкрива три страници с клавишни комбинации, които можете да плъзнете наляво или надясно с пръста си. Ще трябва да продължите да задържате клавиша Command, докато плъзгате между страниците.

Всички преки пътища, които може да очаквате (като Command+T за нов раздел), са изброени — и може да видите някои, които ви изненадат, като Увеличаване и Намаляване с Command + „+“ и Command + „-“.

  Как да преместите Microsoft Authenticator на нов телефон

Задържането на Command за две секунди в приложението Files разкрива списък с мощни преки пътища, като например създаване на нов документ с Command+N или Дублиране на файл с Command+D.

Дори Apple App Store поддържа клавишни комбинации. Задържането на Command за две секунди в това приложение разкрива кратък списък, който се фокусира най-вече върху превключването между секции на магазина.

Има много повече клавишни комбинации на iPad, за да научите. Ако се чувствате авантюристично настроени, опитайте таблицата с кодовете на клавиша Command във всичките си любими приложения. Може да се изненадате от широчината на поддръжката на клавиатурата, която Apple и други разработчици доведоха до тази ориентирана към докосването платформа.

  Как да генерирате автоматично диаграми в Google Sheets

x