Как да видите раздела Explore Feed във Facebook

За много кратко време приложенията на Facebook за iOS и Android имаха раздел „Explore Feed“. Този раздел беше представен със символ на ракета. Разделът Explore Feed във Facebook ви показва актуални публикации в кръга ви от приятели, както и от популярни страници. Разделът не ви показваше какво споделят или четат вашите приятели. Вместо това той показваше какво е популярно от страниците, които вие и вашите приятели следвате. Не беше всичко лошо и бях изненадан да го видя изтеглен от приложението Facebook за iOS.

Ако сте в същата лодка, все още можете да посетите раздела Explore Feed в мрежата на Facebook и в приложенията за iOS и Android. Ето как.

Разгледайте раздела Feed във Facebook Web

Посетете началната си емисия във Facebook. Превъртете до долната част на лявата колона и щракнете върху „Вижте още“ под секцията Изследване.

Когато секцията Explore се разшири, ще видите опция Explore Feed. Това е същото като раздела Explore Feed, който беше добавен за кратко към приложенията на Facebook.

Щракнете върху него и ще бъдете отведени до раздела Изследване на емисията.

Разгледайте раздела Feed в приложението Facebook

За да видите раздела Изследване на емисията във Facebook в приложението за iOS или Android, докоснете раздела Още. Това е с иконата на хамбургер, т.е. трите реда. Превъртете до края на този раздел и тук ще има опция „Изследване на емисия“. Докоснете го.

Explore Feed не е лоша. Аз лично открих, че това е добър начин да видя какво е популярно във Facebook страниците, които не исках да следвам. Това бяха страници, които предимно публикуваха същите неща, които вече циркулираха сред популярните страници, или бяха предимно примамка за кликване. Това е добър начин да разберете какво е актуално във вашия кръг. Facebook няма тенденции като Twitter. Той прокарва съдържание или като го предлага като нещо, което вашите приятели харесват, или чрез реклами.

  Как да зададете напомняния във Facebook Messenger

Ако някои истории са в тенденция, например избори в държава, спортно събитие или празник, Facebook може да ви покаже набиращи популярност истории. Част от това, няма начин да откриете ново съдържание във Facebook. Хаштаговете отново са съсредоточени около история, която вече е в тенденция.

Тъй като разделът Explore Feed беше само част от приложението Facebook за един месец, в най-добрия случай е малко вероятно хората дори да знаят, че има начин да изследват емисии във Facebook. Разбира се, разделът също ви показва съдържание, което може да не ви хареса, защото идва от страници, които не сте следвали. Прекалено ентусиазиран потребител може да се възползва от възможността да започне да докладва съдържание, вместо да го игнорира. Може би затова Facebook го премести на заден план.

  Как да прехвърлите вашите снимки и видеоклипове от Facebook в Dropbox

x