Как да видите датата на края на живота на вашия Chromebook

Идва момент в живота на вашия Chromebook, когато той вече не получава актуализации от Google. Това е неизбежно и може да се случи много по-рано, отколкото си мислите. Ето как да видите планираната дата на изтичане на срока на експлоатация на вашия Chromebook.

Google е прозрачен относно правилата за актуализиране, които има за всички устройства, работещи с Chrome OS. Всеки компютър с Chrome получава редовни актуализации от Google, докато достигне датата на изтичане на автоматично актуализиране (AUE). Можете да видите точния месец и година, всички марки Chromebook ще спрат да получават актуализации за Уеб страница с правилата за автоматично актуализиране.

  Как правилно да настроите PlayStation VR

С неотдавнашното добавяне на раздел График за актуализиране в приложението Настройки на Chrome OS е много по-лесно да следите колко време ви остава с вашия Chromebook, докато Google го сметне за остарял.

Първо отворете приложението Настройки. Направете това, като щракнете върху часовника в долния десен ъгъл, за да отворите системната област и панела за известия. От там щракнете върху иконата на зъбно колело за настройки.

След това щракнете върху иконата на менюто за хамбургер и след това изберете „Относно Chrome OS“ в долната част на менюто.

Тук можете да видите коя версия на Chrome OS използвате, да актуализирате своя Chromebook до най-новата версия или да подадете сигнал за проблем. Но засега щракнете върху „Допълнителни подробности“, за да видите неговия график за актуализиране.

  Как да прехвърлите раздел Safari към Chromecast от вашия iPhone

Щракнете върху

Ако не виждате тази настройка, може да използвате по-стара версия на Chrome OS. Натиснете бутона „Проверка за актуализации“, за да се запознаете с текущата версия.

В секцията „График за актуализиране“ ще видите датата на AUE на вашето устройство. След тази дата вече няма да получавате автоматични актуализации на софтуера и защитата.

Под секцията

Въпреки че продължителността на живота на автоматичните актуализации на вашия Chromebook може да е заложена в камък, това по никакъв начин не означава, че той е напълно мъртъв след тази дата. Ако не сте готови да убиете устройството си, ние сме събрали няколко опции за удължаване на живота на вашия Chromebook, когато датата на изтичане на живота му дойде и изчезне.

  Как да поправите Slow Touch ID на вашия iPhone

x