Как да видите архивирани публикации в Instagram

Архивирани публикации са онези публикации, които са скрити и не се виждат във вашия профил, освен вас никой не може да види вашите архивни публикации. Архивът е страхотна функция на Instagram, която ви позволява да запазите публикациите си в Instagram скрити от всички. Опцията за архивиране може да се види само в приложението Instagram за устройства с Android и iOS. Докато сте в уеб версията на Instagram, няма опция за преглед на вашите архивни публикации или преместване на вашите публикации в архива. Потребителят не може да архивира нечии публикации. Ако някога искате някоя от вашите публикации да бъде скрита от вашите последователи и искате никой да не ги гледа, можете да преместите публикациите си в раздела за архив. Ако вече сте преместили публикациите си в архива и искате да знаете как да видите архивирани публикации в Instagram, тази статия ще ви помогне с това. Той ще ви напътства в стъпки как да видите архивирани публикации в Instagram и ще ви помогне да разберете какво означава публикация, архивирана в Instagram. Също така ще научите дали можете да видите архивирана публикация в Instagram на някой друг.

Как да видите архивирани публикации в Instagram

Ще разберете как да видите архивирани публикации в Instagram по-нататък в тази статия. Продължете да четете, за да научите повече за него в подробности.

Защо хората архивират публикации?

В Instagram хората архивират публикации, за да ги скрият от всички, без да ги изтриват. Когато някоя публикация бъде преместена в архива, тя се премахва от вашия профил и никой освен вас не може да я види в раздела за архив. Хората архивират публикации, които са по-стари или не толкова важни за тях, но не искат да ги изтрият. И те също така архивират тези публикации, защото дори някои публикации случайно да бъдат изтрити, те пак ще бъдат в безопасност в секцията за архив на техния IG акаунт. Публикации като по-стари конкурси, реклами и неудобни снимки обикновено се преместват в архива.

  Как да изтриете активността си в Instagram

Какви са предимствата на архивирането?

Ползите от използването на архив са изброени по-долу:

  • Публикациите, барабаните и историите, преместени в архива, са скрити от вашия профил.
  • Никой не може да преглежда архивираните публикации освен вас.
  • Можете да скриете публикациите си от всички, без да е необходимо да ги изтривате от Instagram.
  • По подразбиране опцията за запазване на история в архив е активирана в Instagram, което ще запази историите ви в архив, след като изтекат 24 часа, и можете да получите достъп до тях по всяко време от раздела за архивиране.
  • Вместо да изтривате публикациите си, можете да ги преместите в архива, който ще действа като резервно копие за всички ваши публикации.

Какво се случва, когато архивирате публикация в Instagram?

Нека да видим какво се случва, когато архивирате публикация в IG:

  • В приложението IG, когато изберете която и да е публикация за преместване в архива, тази публикация се премахва от вашия профил и се премества в раздела за архив.
  • От секцията Архив можете да го деархивирате и да го върнете обратно във вашия профил или да го изтриете за постоянно.
  • Всички коментари и харесвания, свързани с публикацията, ще бъдат скрити заедно с публикацията и никой освен вас не може да я види.
  Топ 10 метода за търсене на потребители в Instagram по име и местоположение

Това се случва, когато архивирате публикация в Instagram.

Как да намерите архивирани публикации в Instagram?

За да знаете как да видите архивирани публикации в Instagram, просто следвайте стъпките по-долу:

Забележка: Уверете се, че сте влезли в приложението Instagram, преди да следвате тези стъпки.

1. Стартирайте приложението Instagram на вашия Android и iOS устройства.

2. Докоснете раздела Профил от долния десен ъгъл на екрана.

3. Докоснете иконата на хамбургер от горния десен ъгъл.

4. Докоснете опцията Архивиране от изскачащото меню, което се появи на екрана.

5. Тук ще видите всички ваши публикации, истории и ролки, които сте преместили в архива.

Ето как да видите архивирани публикации в Instagram.

Как да върна нещо от архив?

След като научите как да виждате архивирани публикации в Instagram, за да знаете как да върна нещо обратно от архива, просто следвайте тези стъпки:

1. Стартирайте приложението Instagram на телефона си.

2. Докоснете раздела Профил > икона на хамбургер.

3. След това докоснете опцията Архив от изскачащото меню, което се появи на екрана.

4. Докоснете желаната архивирана публикация.

5. След това докоснете иконата с три точки.

6. Докоснете опцията Покажи в профил.

7. От изскачащия прозорец докоснете Показване в профила, за да преместите публикацията си от архива във вашия профил.

Ето как можете да върнете нещо от архива.

Как да разархивирам публикациите си?

Следвайте стъпките, споменати по-горе, за да деархивирате публикациите си от приложението IG.

Можете ли да преглеждате архивирани публикации в мрежата на Instagram на компютър или настолен компютър?

Не, не можете да преглеждате архивирани публикации в мрежата на Instagram на компютър или настолен компютър. Ако искате да добавите публикация към архива, не можете да направите това в мрежата на IG. Архивният раздел е достъпен само в приложението Instagram за мобилни телефони и таблети. Настолният Instagram също използва уеб версията. Дори ако изтеглите приложението Instagram на вашия работен плот или компютър, то ще стартира само уеб версията на приложението Instagram. Повечето от функциите на приложението Instagram не работят в уеб версията. А някои, като архивите, дори не са достъпни в мрежата на Instagram. Сега знаете дали можете да преглеждате архивирана публикация в IG web на компютър или настолен компютър или не.

  Как да свържете Instagram към Snapchat Story

Можете ли да видите нечии архивирани публикации в Instagram?

Не, не можете да видите архивирана публикация в Instagram. Архивирани публикации, истории или барабани в Instagram са видими само за потребителя, който ги е преместил в архива и за никой друг. Вашите архивни публикации са видими само за вас и никой друг в Instagram. Публикациите, които са във вашия профил, могат да се преглеждат от други. Ако поставите публикация в архива, тя веднага се премахва от вашия профил. И никой, включително и вие, не може да види публикацията ви в профила ви. Ако искате да видите архивната си публикация, трябва да отидете в раздела за архивиране в приложението Insta. Сега знаете дали можете да видите нечии архивирани публикации в IG или не.

***

Надяваме се, че сте научили как да виждате архивирани публикации в Instagram. Чувствайте се свободни да се свържете с нас с вашите запитвания и предложения чрез секцията за коментари по-долу. Освен това ни кажете какво искате да научите по-нататък.

x