Как да блокирате SMS с име, но без номер в iOS

SMS маркетингът е реално нещо, но е полезен само когато се включите да получавате промоционални сигнали от компания. За спам съобщения, които изглежда идват от нищото и ви предлагат страхотни оферти за безполезни неща, това е неудобство. Повечето спам съобщения могат да бъдат блокирани лесно с функцията за блокиране на iOS. Тази функция разчита на телефонния номер на подателя, за да работи. Някои съобщения просто нямат номер, който да върви с името. Въпреки това все още можете да блокирате SMS с име, но без номер. Има малък трик, който е изненадващо прост.

Блокирайте SMS с име, но без номер

Първо, опитайте да го блокирате по традиционния начин. Ако опцията за блокиране просто мига, но номерът не е блокиран, трябва да се обадите. Отворете приложението Messages и отидете на нишката за спам съобщения. Докоснете името му в горната част и от малкото плъзгащо се меню, което се отваря, докоснете бутона за повикване/аудио. Това ще инициира обаждане до номера, като по този начин ще го разкрие.

  Как да премахнете хора от приложението за снимки на iOS 12

Обаждането няма да премине, но независимо от това, след като вашият iPhone започне разговора, отменете го. Отворете приложението Телефон и отидете на раздела Последни, за да видите списъка с обажданията. Там ще бъде посочен номерът за спам SMS. Докоснете малкия бутон „i“, за да отидете на страницата с подробности. Превъртете надолу и докоснете опцията Блокиране на този обаждащ се. Този път номерът ще бъде блокиран и повече няма да получавате спам от него.

В случай, че използвате телефон с Android и търсите решение на същия проблем, тази корекция си струва да опитате. Android също има функция за блокиране на обаждане/контакт/номер. Ако не може да блокира подател, защото номерът му е скрит, тогава той наистина страда от същото ограничение като iOS. Опитайте да се обадите на номера. Малко вероятно е обаче повикването да премине, проверете в приложението си за телефон, за да видите дали може да бъде блокирано от регистъра на повикванията.

  Току-що актуализирахте вашия iPhone до iOS 14? Изпробвайте тези функции сега

Този вид реклама, т.е. такава, при която не се включите и подателят може да скрие номера си, не е само досадно, но може да доведе и до измама. Няма начин потребителят да идентифицира дали подателят всъщност е този, за когото се представя. За потребителите, които е вероятно да повярват на съобщения като това без разследване, те представляват още по-голям риск. Странно е, че този вид реклама не е незаконна.

В случай, че все още получавате съобщения от същия подател на iOS, можете да използвате „Не безпокойте“ като последен опит за заглушаване на сигналите за нови съобщения само за този подател.

  Практически с Microsoft Edge за iOS и Android

Posted in iOS