Как да архивирате iPhone на Mac или Windows

Дори мисълта да загубите всичките си данни на iPhone е травматизираща.

Случайната загуба или повреда на вашето устройство са две от многото причини за загуба на вашите данни. Забелязвате ли как и в двата случая вие изобщо не контролирате ситуацията? Точно затова трябва редовно да архивирате данните си.

Като архивирате вашите данни, преди да ви сполети някакво невъобразимо бедствие, можете да защитите ценните си спомени, важни контакти и основни данни.

В тази публикация ще прегледаме стъпките за архивиране на вашите данни от iPhone на вашия Mac или компютър с Windows.

Нека научим повече.

Причини да архивирате вашия iPhone

Ако имате много данни на вашия iPhone, които са много скъпи за вас, не можете да си позволите да ги загубите изобщо. От ценни снимки и видеоклипове до важни контакти и документи, има всички причини да сте сигурни, че елиминирате всякакви шансове за загуба на данни.

Ето някои от многото причини, поради които трябва да архивирате вашия iPhone (или друго устройство).

#1. Спокойствие 🧘‍♂️

Нека си признаем, душевният мир е много над материалните неща и трябва да бъде приоритет номер 1. Като архивирате редовно данните на вашия iPhone, можете да сте спокойни, че вашите важни файлове са в безопасност, дори ако загубите устройството си.

#2. Повече място за съхранение 📦

Архивирането на вашите данни също означава, че имате свободното време да ги изтриете от вашето устройство, защото вече имате копие. Ако имате вариант на iPhone, който няма много място за съхранение, прехвърлянето на вашите данни на вашия Mac или компютър с Windows е полезно.

#3. Лесна миграция на устройства 📱📲

Прехвърлянето на данни понякога може да бъде неприятно при закупуване на нов телефон. Въпреки това, когато вече имате резервно копие на компютъра си, става лесно да преминете от старото устройство към новото.

  Как да поправите Xbox контролер, открит като мишка и клавиатура на Windows

#4. Защита срещу загуба на данни 💿

Може да бъде кошмар, ако случайно сте изтрили някои от важните си файлове или сте загубили данни поради вирус. Резервно копие може да дойде на помощ, за да се сведе до минимум въздействието му.

Чрез редовно архивиране на вашите данни от iPhone на вашия компютър, вие създавате защита срещу подобни злополуки.

#5. Защита от хардуерни повреди ⚙️

Електрониката е предразположена към неизправности и хардуерни повреди; вашият iPhone не е изключение. Ако се сблъскате с проблеми с вашия iPhone и той спре да работи, наличието на резервно копие на вашия компютър гарантира, че вашите данни остават в безопасност.

След това можете да възстановите данните по всяко време, без да се притеснявате, че ще загубите важните си файлове.

С това казано, нека да преминем към урока.

Архивирайте iPhone на Mac от Finder

Ако имате Mac, това вероятно е най-лесният метод за архивиране на вашите данни на iPhone. Също така е супер бързо и не отнема повече от няколко секунди. Ето стъпките за това.

Стъпка 1: Свържете вашия iPhone към вашия Mac чрез светкавица към USB кабел. Уверете се, че устройството ви е отключено, преди да го включите.

Стъпка 2: Кликнете върху Finder. Можете да намерите иконата най-вляво на дока.

Стъпка 3: От страничната лента на Finder, под Locations, щракнете върху името на вашето iPhone устройство.

Стъпка 4: Кликнете върху мястото, където пише General.

Стъпка 5: В менюто Backups изберете опцията Backup all of the data on your iPhone to this Mac.

Стъпка 6: Щракнете върху бутона Back Up Now.

Изчакайте няколко секунди, докато прехвърлянето приключи, и това е всичко. Данните на вашия iPhone бяха успешно архивирани на вашия Mac.

Архивирайте iPhone на Mac или Windows с помощта на iCloud

При този метод ще направите резервно копие на вашите данни от iPhone във вашия iCloud и след това ще изтеглите това архивно копие на вашия Mac или Windows компютър. Следвайте стъпките по-долу:

  Как да замените дума в множество текстови файлове в Windows 10

Стъпка 1: На вашия iPhone отидете на Настройки > ВАШЕТО ИМЕ > iCloud.

Стъпка 2: Трябва да видите опцията iCloud Backup. Докоснете това.

Стъпка 3: Включете бутона Back Up This iPhone.

ЗАБЕЛЕЖКА: Можете да архивирате само до 5 GB данни като безплатен потребител на iCloud. За нещо повече от това трябва да закупите периодичен план.

Стъпка 4: Сега отворете браузъра си от вашия Mac или Windows компютър, отидете на icloud.com и влезте с вашите идентификационни данни за Apple ID.

Стъпка 5: След като влезете, можете да изберете типа данни, които искате да изтеглите. Това може да са вашите снимки, бележки, контакти и др.

Ако искам да архивирам снимките си, просто ще щракна върху Снимки и след това ще избера всички. След това ще щракна върху тази икона за изтегляне.

Това ще изтегли всички медийни файлове на моя компютър.

Архивирайте iPhone на Mac или Windows с помощта на iTunes

Ако сте потребител на Apple от дълго време, знаете какво е iTunes и колко важен беше той навремето. Едва в последно време започна да губи стойността си, защото вече не е необходимо. В наши дни имате много начини да изпълните задача за вашия iPhone.

iTunes обаче остава един от единствените начини за архивиране на вашите данни на iPhone без интернет връзка. Можете да го направите напълно офлайн и процесът е сравнително бърз.

Ето как можете да използвате iTunes за архивиране на iPhone на Mac или Windows:

Стъпка 1: Изтеглете iTunes на вашия компютър. Не забравяйте, че ако имате Mac, iTunes ще работи на вашия компютър само ако имате версията на macOS Mojave или по-стара, тъй като Apple я прекрати за по-нови версии.

Стъпка 2: Стартирайте iTunes и свържете вашия iPhone към вашия компютър.

Стъпка 3: В приложението щракнете върху иконата на вашия iPhone в горния ляв ъгъл, изберете Резюме от страничното меню и накрая щракнете върху Архивиране сега под Архивиране.

След процеса на архивиране можете да го проверите, като отидете на iTunes > Предпочитания > Устройства. Можете да възстановите архива по всяко време.

Прочетете също: Как да прехвърляте данни/файлове на iPhone и iPad без iTunes

  Как да инсталирате приложението Disney Plus+ за компютър (Windows 10)

Ако търсите повече от „просто архивиране“, използването на инструмент на трета страна е най-доброто решение. Има различни софтуери, които ви позволяват да архивирате и възстановявате вашите данни на iPhone и да изпълнявате други задачи.

Нека да разгледаме няколко от най-добрите.

#1. Wondershare Dr.Fone

Внимателно създаден, за да премахне вашите грижи за архивиране и възстановяване на данни, Wondershare Dr.Fone е инструмент, който можете да инсталирате на Mac и Windows. Можете да го използвате за архивиране на данните на вашия iPhone безжично и в рамките на няколко секунди.

Той има способността да архивира 24 различни типа данни, включително контакти, снимки, сафари данни, видеоклипове, бележки и др.

Една от най-добрите характеристики на това решение е, че поддържа инкрементално архивиране на данни, което означава, че не е необходимо да архивирате всичките си данни всеки път. Вместо това той идентифицира по-новите файлове и архивира само тези файлове, за да ви спести време и място.

Освен това, благодарение на опцията за предварителен преглед, можете лесно да възстановите всичките си данни или да бъдете избирателни, като изберете тези, от които се нуждаете.

Wondershare Dr.Fone работи безупречно на устройства на Apple с iOS 9.0 и по-нова версия.

#2. Tenorshare iCareFone

Инструмент, който ви дава повече, отколкото искате, Tenorshare iCareFone е съвместим дори с най-новите модели iPhone.

Можете да архивирате и възстановявате различни типове данни, като приложения, музика, контакти и др.

Освен това, той е изпълнен с много ценни функции, като например:

  • Вграден HEIC конвертор
  • Дублиране на екрана
  • Диагностични изследвания
  • Изтегляйте, инсталирайте и премахвайте приложения с едно кликване
  • Изтеглете приложения, които са географски ограничени
  • Премахване на дублирани снимки
  • Управлявайте плейлисти и други медийни файлове с Apple Music

Фактът, че ви позволява да архивирате вашите файлове само с едно кликване, прави нещата още по-добри. Можете да изтеглите и използвате Tenorshare iCareFone както на Windows, така и на Mac. И сякаш не може да стане по-добре, поддържа всички версии на iOS, пуснати досега.

Заключителни мисли

Щастливи сме, че разполагаме с толкова много решения, които да ни помогнат по отношение на архивирането на данните на iPhone. Това е абсолютен бриз, независимо дали използвате компютър с Windows или Mac.

Различните начини за архивиране на данни, обсъдени в тази публикация, ще ви помогнат да защитите вашите важни файлове срещу неочаквани злополуки. В резултат на това можете да се насладите на спокойствие, като знаете, че вашите спомени и информация са безопасни и здрави.

След това вижте тези инструменти за възстановяване на изгубени данни на вашия iPhone и iPad.