Как да актуализирате Safari на iPhone и Mac

Всички съвременни уеб браузъри следват цикъл на бързо освобождаване. По-новите версии на браузъра се пускат всеки месец или на всеки няколко месеца, което означава, че новите функции и промените в потребителския интерфейс идват често. Сафари върви против зърното. Той не се актуализира толкова често, колкото Chrome или Firefox. Всъщност той получава само няколко актуализации на година.

Актуализирайте Safari на iPhone и Mac

Safari е самостоятелно приложение и е логично, че актуализациите на браузъра могат да се доставят както за всяко друго приложение. На хартия това е вярно, но Apple не разработва Safari по този начин. Освен това не пуска актуализации за него директно, т.е. като самостоятелно приложение. Актуализациите на Safari са в пакет с актуализации на операционната система.

  Най-добрите разширения за Chrome за подобряване на Gmail

Актуализирайте Safari на iPhone

Не можете да актуализирате Safari от App Store на iOS. Ако има актуализация за браузъра, дори ако е малка, тя ще бъде доставена чрез актуализация на iOS. Това означава, че трябва да проверите и инсталирате чакащи актуализации на iOS, за да актуализирате Safari на iPhone.

Отворете приложението Настройки на вашия iPhone.
Отидете на Общи> Актуализация на софтуера.
Проверете и инсталирайте наличната актуализация.

Актуализирайте Safari на Mac

Подобно на iOS, Safari на macOS се актуализира чрез актуализация на ОС.

Отворете Системни предпочитания на вашия Mac.
Отидете на Software Update (първо предпочитание на четвъртия ред).
Разрешете на приложението да проверява за актуализации.
Изтеглете и инсталирайте актуализацията.

  Как да фокусирате с обективи с широка бленда

Проверете за актуализации на Safari

Apple обикновено не включва в бележките за изданието, ако има актуализация на Safari. Ако вашето устройство получава голяма актуализация на ОС, например iOS 14 до iOS 15, Safari определено ще получи актуализация. Ако е по-малка актуализация, трябва да проверите връзката, прикачена към съобщението за актуализация. Това ще ви каже вида актуализация, която получавате, например актуализация на функции или корекция за сигурност, и ще ви каже дали включва актуализация на Safari или не.

Заключение

Apple не налага актуализации на ОС. И на iOS, и на macOS потребителите трябва да проверяват, изтеглят и инсталират актуализации чрез приложението Настройки или Системни предпочитания. Въпреки това тези актуализации често са критични, особено ако са актуализации на сигурността. Винаги трябва да се опитвате да поддържате устройствата си, Apple или други, актуални. Актуализираният софтуер е защитен софтуер и Macs са склонни към злонамерен софтуер като всеки друг компютър. Те може да предлагат по-добра сигурност, но по-добрата сигурност не означава непременно имунитет срещу атаки.

  Какво е ботнет и как да се предпазим от такъв

Публикацията Как да актуализирате Safari на iPhone и Mac се появи първо на wdzwdz.

x