Как да актуализирате настолното приложение Telegram Linux

Развълнувани ли сте от най-новите функции на Telegram Desktop, но вашият Linux клиент е остарял? Трябва ли да знаете как да актуализирате Telegram до най-новото и най-доброто на вашия компютър с Linux, но не можете да го разберете? Можем да помогнем! Следвайте, докато разглеждаме как да актуализираме Telegram на Linux!

  актуализиране на приложението Telegram linux

Инструкции за актуализиране на Ubuntu

За да актуализирате настолното приложение Telegram на Ubuntu, ще трябва да използвате командата apt update. Отворете прозорец на терминал, като натиснете Ctrl + Alt + T на работния плот или потърсете „Терминал“ в менюто на приложението и го отворете по този начин.

След като прозорецът на терминала е отворен, използвайте командата apt update, за да обновите софтуерните източници на Ubuntu (и проверете за актуализации). Тази команда трябва да се изпълнява бързо и ще ви каже кога са налични актуализации.

sudo apt update

Когато командата apt update приключи, изпълнете командата apt upgrade. Той ще инсталира всичките ви актуализации, включително актуализациите на работния плот на Telegram. Моля, имайте предвид, че трябва да затворите Telegram преди актуализиране.

sudo apt upgrade

След като инсталирате актуализациите, стартирайте отново Telegram и вашият Ubuntu компютър ще има най-новите функции. Ако Telegram не успя да се актуализира, помислете за повторното му инсталиране с командата по-долу.

sudo apt install telegram-desktop --reinstall

Инструкции за актуализиране на Debian

Debian Linux предлага Telegram Desktop в своите софтуерни източници, но лошата новина е, че е ужасно остарял. Ако искате по-нова версия, деинсталирайте Debian Linux версията на Telegram. След това вместо това следвайте инструкциите на Flatpak.

  Как да използвате командата за присъединяване в Linux

Инструкции за актуализиране на Arch Linux

Ако използвате Arch Linux, вероятно вече имате инсталирана най-новата инсталация на Telegram. Ако обаче сте нов в Arch и не знаете как да актуализирате, ето какво да направите.

Първо отворете терминален прозорец на работния плот на Arch Linux, като натиснете Ctrl + Alt + T на клавиатурата или потърсите „Терминал“ в менюто на приложението. След като се отвори, използвайте командата pacman -Syyu.

Командата pacman -Syyu ще провери за актуализации, ще обнови източниците на пакети и ще надстрои вашата система наведнъж. Arch Linux се актуализира често, така че вие декември получавате много пакети заедно с актуализациите на Telegram.

sudo pacman -Syyuu

Ако не виждате актуализации на Telegram, вие декември трябва да инсталирате отново приложението. За да направите това в Arch Linux, направете следната команда.

sudo pacman -S telegram-desktop

Инструкции за актуализиране на Fedora

Fedora Linux винаги получава актуализации веднага, така че Telegram трябва винаги да е актуален. Въпреки това, ако имате нужда от нови функции на Telegram Desktop и не сте актуализирали Fedora от дълго време, ще трябва да актуализирате.

  Как да играете The Elder Scrolls: IV Oblivion на Linux

За да актуализирате на Fedora, започнете с стартиране на терминален прозорец на работния плот на Linux. Можете да направите това, като натиснете Ctrl + Alt + T на клавиатурата или като потърсите „Терминал“ в менюто на приложението.

След като прозорецът на терминала е отворен, използвайте командата dnf update, за да обновите софтуерните източници на Fedora и да инсталирате най-новите корекции и актуализации. Имайте предвид; това декември отнеме малко време, тъй като Dnf може да бъде бавен.

sudo dnf update 

Не виждате никакви актуализации на Telegram във Fedora? Вие декември няма инсталиран Telegram. За да го поправите, можете да го инсталирате отново с:

sudo dnf install telegram-desktop

Инструкции за актуализиране на OpenSUSE

OpenSUSE се радва на сравнително нови актуализации на приложението Telegram Desktop. В резултат на това вероятно ще имате вече настроени най-новите функции на Telegram. Въпреки това, ако не сте актуализирали системата си от известно време и трябва да я актуализирате, ето как да го направите.

  Как да играете Company of Heroes на Linux

Първо, отворете терминален прозорец на работния плот на OpenSUSE. Можете да го отворите, като натиснете Ctrl + Alt + T на клавиатурата или като потърсите „Терминал“ в менюто на приложението. След като прозорецът на терминала е отворен, използвайте командата zypper update, за да инсталирате всички налични актуализации за системата.

sudo zypper update

След инсталиране на актуализациите, Telegram трябва да има най-новите функции. Ако по някаква причина нямате Telegram Desktop на вашата OpenSUSE Linux система, можете да използвате командата zypper install по-долу, за да го инсталирате отново.

sudo zypper install telegram-desktop

Инструкции за актуализиране на Flatpak

Приложението Telegram Desktop се предлага в магазина за приложения Flathub, което го прави достъпно за лесна инсталация с почти всеки потребител на Linux, който има достъп до Flatpak. Ако не сте актуализирали своя Flatpak от известно време и пропускате най-новите функции на Telegram, ето какво да направите.

Първо отворете терминален прозорец на работния плот на Linux, като натиснете Ctrl + Alt + T или като потърсите „Терминал“ в менюто на приложението. След това използвайте командата за актуализиране на flatpak, за да обновите Flatpak и да инсталирате най-новите актуализации.

sudo flatpak update

x