Как да активирате тъмен режим за iPhone на iOS 15

Тъмният режим беше добавен към iOS преди няколко години и беше популярно допълнение към операционната система. Повечето приложения са добавили съвместим тъмен режим, който потребителите виждат, ако го включат. Когато е активиран, тъмният режим ще се актуализира във всички стандартни приложения и всички приложения на трети страни, които го поддържат. Някои приложения дават на потребителите възможност да използват същия режим, т.е. тъмен или светъл, който използва iOS, или да го настроят независимо от iOS.

Тъмен режим за iPhone на iOS 15

Тъмният режим е наличен на всички модели iPhone, които могат да работят с iOS 13 или по-нова версия. Ако вашият iPhone работи с iOS 15, той също има тъмен режим. След като бъдат включени, всички приложения, които го поддържат, ще показват тъмен потребителски интерфейс.

  Първият ни поглед към приложението Files в iOS 11

Активирайте тъмен режим за iPhone на iOS 15

Тъмният режим е наличен за всички модели iPhone, започвайки от iPhone 6S и по-нови. Предлага се и на iPad. Ето как можете да го активирате.

Отворете приложението Настройки на вашия iPhone.
Превъртете надолу и докоснете Дисплей и яркост.
В горната част ще видите раздел Външен вид. Изберете Тъмно.
Тъмният режим ще бъде активиран.

Автоматичен тъмен режим

Тъмният режим е най-подходящ за нощно време, но смяната му всеки ден, въз основа на времето на деня, е досадна. Ето защо iOS има вградена опция за планиране, когато е активиран тъмен режим.

  Как да научите Siri да произнася имена на iOS

Отворете приложението Настройки на вашия iPhone.
Превъртете надолу и докоснете Дисплей и яркост.
Активирайте автоматичния превключвател.
Докоснете Опции под него.
Изберете „От залез до изгрев“ и тъмният режим ще бъде активиран след залез и деактивиран след изгрев слънце.
Изберете Персонализиран график и можете да изберете по всяко време на деня за автоматично активиране и деактивиране на тъмния режим.

Забележка: приложенията, които преминават към тъмен или светъл режим въз основа на режима, избран в iOS, също ще се променят според зададения график. Приложенията, които имат настройка, независима от iOS, няма да променят режимите по график.

  Как да се отървете от злонамерено инжектирани реклами в Chrome за iOS

Заключение

Тъмният режим вече е доста често срещана функция в основните настолни и мобилни операционни системи. Тъмният режим на iOS е едно от най-добрите изпълнения на функцията. Той не преминава към напълно черно и вместо това използва по-тъмно сиво. Текстът, макар и бял, не е заслепяващ и по-важното е, че е лесен за четене. Тъмният режим няма да ви даде черно-бял потребителски интерфейс. Все още ще виждате много цветове в приложенията, но всички бели фонове ще бъдат премахнати, за да не заслепите потребителя, когато има слаба светлина в стаята.

Posted in iOS