Как да активирате многопроцесора във Firefox точно сега

Актуализациите на браузъра рядко се считат за голяма новина. Microsoft е една от малкото компании, които пускат големи компилации на браузъри и те също често са недоволни. Firefox, Chrome и Opera следват бърз цикъл на пускане. Всяка година излизат няколко нови версии на тези браузъри. Малко от тези версии имат нещо, което може да се тълкува като основна функция или подобрение. Firefox 57 ще бъде рядкото изключение; внедрява многопроцеси. Всъщност, ако използвате Firefox 54 или по-нова версия, вече имате тази нова функция. Просто трябва да го активирате. Ето как можете да активирате многопроцесора във Firefox вдясно.

Проверете дали многопроцесорността е активирана

Възможно е вече да имате активиран мултипроцес във Firefox. За да проверите дали го правите, отворете нов раздел и въведете about:support в адресната лента. Потърсете полето Multiprocess Windows и проверете дали е активирано или не.

  Как да проверите дали Xbox Live не работи или не

Активирайте многопроцесора във Firefox

Ако многопроцесорността не е активирана по подразбиране, ще трябва да промените няколко предпочитания на Firefox. Отворете нов раздел и въведете about:config в адресната лента. Приемете предупреждението на екрана.

Потърсете следното предпочитание и задайте стойността му на 1

accessibility.force_disabled

След това потърсете това предпочитание и задайте стойността му на False

accessibility.loadedInLastSession

Накрая щракнете с десния бутон върху тази стойност и я нулирайте.

accessibility.lastLoadDate

Ограничения

Това ще позволи многопроцесорност във Firefox, но с някои ограничения. Няма да ви даде пълния, оптимизиран Firefox, който версия 57 ще донесе. Многопроцесорността е активирана, но все още има ограничения. Второ, добавките са проблем. Те могат да попречат на Firefox да изпълнява многопроцеси.

  Как да насрочите вашия Mac да се изключи или заспи

За да проверите коя добавка е проблем, имате нужда от добавка, наречена Репортер за съвместимост на добавки. След като инсталирате тази добавка, отворете мениджъра на добавки във Firefox. Отидете на about:addons или раздел Ctrl+Shift+A. Тази добавка ще добави допълнителна информация за добавките, които сте инсталирали.

Потърсете съобщението „Многопроцесът не е активиран“ до добавка, за да определите дали е съвместима или не. Ако намерите добавка, която не е съвместима, ще трябва да я премахнете. Няма лек за това, освен ако разработчикът не реши да направи добавката съвместима с многопроцеси.

  Как да промените действието с двойно докосване на Apple Pencil за iPad Pro

Можете да разтоварите с помощта на мултипроцес, ако имате несъвместима добавка, без която просто не можете да работите, но ние вече сме на версия 56 на Firefox. Излизането на Firefox 57 не е далеч. Или ще трябва да се придържате към по-стара версия на браузъра, или ще трябва да деактивирате многопроцесора в по-новата версия.